Axel Olsson|8 februari, 2023, 10:59

Jag väljer att spela på över 9 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Go Ahead Eagles ligamatcher har ett snitt på 10,8 hörnor per match.

  • Den nederländska fotbollen är offensivt lagd och det brukar att bjudas på böljande spel i både ligorna och cupspelen.

  • Go Ahead Eagles borde ha ett spelövertag i den här matchen sett till kvalitetsskillnaden.

  • ADO Den Haag spelar en 4-3-3 formation och väljer ofta att centrera med mittfältstrion, vilket lämnar större ytor ute på kanterna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Förbättrade form under Advocaat

Nederländska KNVB Cup drar ihopa sig och nu väntar en hel drös av spännande kvartsfinaler. Under torsdagskvällen bjuds vi på två av dessa och undertecknad håller ett extra öga på mötet mellan ADO Den Haag och Go Ahead Eagles. Det är två lag från vars en av topp 2-divisionerna som drabbas samman och hemmalaget ADO Den Haag får se sig som underdogs här. Hemmalaget befinner sig i andraligan Eerste Divisie och de borde vara väldigt missnöjda med vad de har uträttat den här säsongen. ADO Den Haag är en klubb som spenderat massvis med säsonger i högstaligan men kämpar nu i mitten av Eerste Divisie.

Det är tydligt att i dagens fotboll har klubbarna ett betydligt sämre tålamod när det kommer till att låta en tränare få stanna kvar trots en sämre tid. Likt många andra klubbar har dessa också ändrat om på tränarsidan, men de valde att gå en lite annorlunda väg genom att anställa den 75-årige Dick Advocaat. Det är ingen långsiktigt lösning men klubben hoppas väl att hans enorma erfarenhet ska försöka rädda upp den rådande säsongen. Hittills har de ett bra facit under Advocaats styre med fyra segrar, tre oavgjorda och en förlust. Deras förbättrade form gör att torsdagens möte blir jämnare än vad som förväntats tidigare. Under nye tränaren spelar hemmalaget en 4-3-3 formation där mittfältstrion prioriterar att stänga centralt, vilket lämnar större ytor ute på kanterna. I vissa fall blir deras ytterbackar ganska sårbara och det återstår att se ifall Go Ahead Eagles kan utnyttja det bättre än vad deras senaste motståndare har gjort.

Borde ha ett spelövertag

På förhand känns det ändå som att gästande Go Ahead Eagles borde ha ett spelövertag här sett till vilken kvalitetsskillnad som finns. Gästerna spelar i högsta divisionen Eredivisie och gör det klart godkänt där. De håller sig ovanför vattenytan och har till och med skapat ett ganska bra avstånd ner till kvalplacerade Emmen. Däremot har Go Ahead Eagles ett tuffare spelschema jämfört med ADO Den Haag och deras kortare vila kan absolut synas i slutskedet av matchen. Den nederländska fotbollen är offensivt lagd och den brukar bjuda på böljande matcher i både ligan och cupspelen.

Go Ahead Eagles spelar nästintill alltid med ett forwardspar och de har ganska mycket tyngd i anfallet, vilket betyder att de gärna måttar in bollen i straffområdet ifall de får läge till detta. Hörnspelet kommer vara i fokus i det här mötet och Go Ahead Eagles ligamatcher har ett snitt på 10,8 hörnor/match. Det är enbart en match som gäller i den här kvartsfinalen och då måste något av lagen trycka framåt vid ett eventuellt underläge, möjligheten till ett ännu mer svängigt spel anses absolut som en fördel för vårt hörnspel.

fotboll, KNVB Cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.