Joakim Östman|8 februari, 2022, 09:38

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i tre av Milans fem senaste matcher.

  • Spelet sitter i tre av Lazios fem senaste matcher.

  • Lazio visade stark målform senast med tre gjorda mål framåt.

  • Båda lagen kommer med högt självförtroende efter segrar från senaste helgens Serie A omgång.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tunga segrar

Milan tog onekligen en viktig seger i helgens Derby della Madonnina när de besegra antagonisten Inter med 1-2. Trots en prestation som inte var allt för imponerande lyckades Milan med karaktär och en imponerande mentalitet ändå bärga tre poäng. Segern öppnade även återigen upp titelstriden och Milan är nu bara en poäng bakom serieledande Inter. Förvisso har Milan en match mer spelad men med tanke på att Inter går upp mot ligatvåan Napoli till helgen, kan toppen av Serie A komma att bli väldigt intressant under avslutningen på säsongen. Derbysegern var såklart även oerhört moralhöjande för ett Milan som ifrågasatts en del på sistone. Här visade Milan att de har kvaliteten för att utmana om Scudetton trots en något sargad trupp på grund av skador.

Även Lazio visade under helgens omgång att de är i gott slag när det åkte och demolerade Fiorentina på bortaplan. Efter en något seg första halvlek växlade Lazio upp till andra halvlek där de stod för alla tre målen i 0-3 segern. Givetvis hittade även lagets kapten o katalysator Ciro Immobile nätet och med det toppar han nu Serie A skytteliga med 18 strutar. Segern tog även Lazio förbi deras antagonister Roma i tabellen och från deras sjätteplats har de nu åter häng på topp-4 placeringarna. Inför kvartsfinalen kan vi konstatera att det är ett formstarkt Lazio som tar sig an Milan efter fyra raka matcher utan nederlag, där de framförallt vunnit tre av dessa nämnda matcherna.

Kvartsfinalsdags

Onsdagens Coppa Italia kvartsfinal har det mesta förutsättningarna för att bli en härlig fight mellan två lag i momentum. Lazio vann Coppa Italia så sent som säsongen 18/19 och visst går det att påstå att detta är Rom-lagets bästa chans på en titel även denna säsongen. Senast Milan vann italienska cupen får vi leta oss tillbaka så långt som till säsongen 02/03 och även de suktar onekligen efter att få lyfta en titel igen. Milan kommer till kvartsfinalen fortsatt med tunga avbräck likväl har de en bred trupp, vilket det inte minst visade i helgens seger mot Inter. Rimligtvis bör Milan också ses som favoriter i detta mötet och sett till säsongen har det varit de klart starkaste av lagen. Likväl är Lazio i form och på deras dag vet vi sedan tidigare att de aldrig ska vara uträknade i den här typen av matcher.

Jag väljer därför att undvika spel på resultatet och riktar istället in mig på ett målspel och då att det blir över 2,5 mål i matchen. Det spelet har suttit i fyra av det fem senaste inbördes mötena och att det finns offensiv briljans hos de båda lagen är det inget snack om. Båda lagens anfallare i Oliver Giroud och Ciro Immobile visade även fin form med mål från helgens Serie A omgång. Båda lagen kommer vilja bygga vidare på deras momentum och här förväntar jag mig en öppen match med chanser åt båda hållen. Givet dessa förutsättningarna synas därför en målrik match och över 2,5 mål klickas i onsdagens Coppa Italia fight.

fotboll, Coppa Italia
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Milan - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.