Axel Olsson|8 mars, 2023, 11:47

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det var ganska tydligt att Ferencvaros var klart sämre på bortaplan under gruppspelet.

  • Bayer Leverkusens offensiv fortsätter att producera massvis med mål.

  • Duon Wirtz och Schick har verkligen kommit in och bidragit sedan de kom tillbaka från sina skador. Dessa två ger ännu mer spets i offensiven.

  • Leverkusen har löst överspelet i fem av deras sex senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Målglatt gäng

Vid det här laget är det ingen tvekan på att tyska Bayer Leverkusen besitter en riktigt vass offensiv. De fortsätter att ösa in mål och det är verkligen ett underhållande lag att titta på. Deras ungdomliga framfusighet kan dock leda till att de blir väldigt sårbara bakåt, men förre detta storspelaren Xabi Alonso är fast besluten om att spela en offensiv fotboll ändå. Det är väldigt uppfriskande att se och det finns väldigt mycket potential i den här unga spelartruppen.

Offensiven har blivit ännu starkare under de närmaste månaderna då duon Florian Wirtz och Patrick Schick kommit tillbaka från sina skador. Den förstnämnda har varit borta väldigt länge men det har inte hindrat honom från att prestera på en riktigt hög nivå sedan comebacken. Den 19-årige mittfältaren måste anses som en av världens främsta talanger och det borde vara oerhört många storklubbar som rycker i honom under sommaren. Anfallaren Schick öste in mål förra säsongen och det var endast Lewandowski som gjorde fler mål i ligaspelet. Han har främst fått agera inhoppare men det dröjer nog inte länge innan han tar ett större ansvar i målproduktionen igen. Det finns egentligen ännu fler spelare som är värda att nämna och det visar på vilken spets de besitter i anfallsspelet. Leverkusen har löst överspelet i fem av deras sex senaste matcher. Deras två knockout stage-möten mot Monaco slutade med hela tio mål och det brukar vara ett högt målsnitt när Leverkusen lirar.

Överraskade rejält i gruppspelet

Ferencvaros spelar till vardags i den ungerska högstaligan och de har en del erfarenhet från Europa-spel under de närmaste åren. Gästerna har varit överlägsna i ligaspelet och guldet har givit dem en chans ute i Europa, en chans de tagit vara på. Den här säsongen tog de sig vidare till Europa League-gruppspelet och där blev det succé. Monaco var självklara favoriter men Ferencvaros stod för en rejäl överraskning när de knep förstaplatsen och tog sig direkt till sextondelen.

Det ska dock tilläggas att det blev ganska tydligt att Ferencvaros var klart bättre på hemmaplan än på resande fot i gruppspelet. Det starka hemmaspelet lade grunden till den här fantastiska bedriften och nu återstår det att se ifall de kan fortsätta rida på den här vågen under slutspelet. Sett till deras tidigare prestationer ska de absolut inte räknas bort allt för tidigt mot tyska Bayer Leverkusen. De har förtjänat den respekten och kan mycket väl bidra till vårt målspel under torsdagskvällen. Den stora utmaningen ligger dock i att försöka få stopp på hemmalagets fartfyllda offensiv.

fotboll, europa league
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:45
Bayer Leverkusen - Ferencvaros
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.