Marcus Råsberg|8 mars, 2024, 09:48

Jag väljer att spela på Edmonton i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Edmonton har vunnit sex raka matcher

  • Buffalo spelar sin tredje match på drygt fyra dagar

  • Buffalo har förlorat sex av sina nio senaste hemmamatcher

  • Stuart Skinner levererar för Edmonton

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Skinner levererar

På lördag kväll kl. 18:30 bjuds vi på NHL-hockey när Buffalo Sabres tar emot Edmonton Oilers på hemmaplan för första gången den här säsongen. Det är även första matchen mellan lagen den här säsongen som senast möttes för nästan exakt ett år sedan. Då vann Edmonton med 2-3 efter full tid och även om siffrorna kanske inte blir detsamma den här gången så tror jag utfallet från senaste mötet uprepar sig och att Edmonton lämnar Buffalo med två färska poäng i ryggsäcken.

Edmontons målvakt Stuart Skinner tycks hittat en stabil nivå och blir bara bättre och bättre ju längre in på säsongen vi kommer. Han låg på en räddningsprocent på drygt 87% långt in på säsongen men har senaste månaderna spelat upp sig rejölt och nu ligger han på närmare 91% med över 40 spelade matcher. Formen är det heller inget fel på. Hans tre senaste matcher har han endast släppt in fyra mål på totalt 84 skott. Han har dessutom haft hela 96 i räddningsprocent i sin två senaste matcher mot Seattle och Boston. Utöver att han levererat så har även Pickard kunnat hålla en hög nivå sina senaste matcher och stabiliteten i defensiven ger ett starkt självförtroende till övriga laget.

Tight schema

Både Buffalo och Edmonton har spelat många matcher på kort tid. Men Buffalo har haft aningen tuffare schema och gör nu sin tredje match på knappa fyra dagar. Man gör det dessutom mot Edmonton som bevisat sig vara en enormt svår nöt att knäcka för lag som spelat back to back eller haft ett tufft spelschema inför möten med laget. Detta ger Oilers klar fördel och jag tror de drar nytta av att Buffalo kan ha det tufft att hålla farten uppe i tre perioder.

Buffalo har en svag form på hemmaplan. De har förlorat sex av sina nio senaste bortamatcher. Under veckan har Buffalo dessutom varit involverade i trejder där bland annat Casey Mittlestadt lämnat. Han har ledde lagets poängliga med sina 47 poäng på 62 matcher innan han lämnade. Detta försämrar lagets offensvi och det är inget som ökar chanserna för Buffalo att vinna mot Edmonton, som i sin tur, har en enormt stark offensiv som kommer göra flertalet mål framåt mot Buffalo och som också kommer få bra hjälp av en defensiv som utvecklats succesivt under säsongen. Oilers är klara favoriter och de ska vinna över 60 minuter!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Buffalo - Edmonton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.