Joakim Östman|8 mars, 2023, 11:50

Jag väljer att spela på att Freiburg gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Freiburg snittar 1,52 mål per match i Bundesliga.

  • Juventus försvarspel ser stundtals ihåligt ut.

  • Freiburg är något underskattade och har kvalitet för att såra Juventus.

  • Juventus kommer från en tung förlust vilket säkerligen var ett slag för självförtroendet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Freiburg gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Europastrider i fokus

Efter en tids starka resultat för Juventus där de vunnit sex av deras sju senaste matcher kom i helgen tillslut förlusten. I det så viktiga mötet mot Roma för att hänga på i kampen om europaplatserna för Juventus. På bortaplan gjorde likväl Juventus en godkänd insats men inte mycket mer än så. Juventus är därför nu återigen tolv-poäng bakom topp-4 striden och poängavdraget ser ut att bli för mäktigt för Bianconeri att hämta upp.

För Freiburg ser det desto bättre ut i deras kamp om att ta en Champions League-plats i Bundesliga. Freiburg hittas på 5-plats och med samma antal poäng som Leipzig på 4-plats är de i högsta grad med och utmanar. I helgens bortamöte mot Borussia Mönchengladbach fick dock Freiburg nöja sig med delade poäng efter vad som får sägas var en avslagen tillställning. Väldigt få chanser hittades vilket slutresultat 0-0 även belyser och med sagt lämnade Freiburg för andra matchen i rad med ett oavgjort resultat.

Varnar för en överraskning

Vi har flera minst sagt spännande åttondelsfinaler i Europa League som kommer upp och här tar vi sikte på Juventus – Freiburg. I vad som på pappret kanske tycks ha en tydlig favorit i Juventus, håller vi procentfördelningen desto jämnare och någonstans är procentfördelningen 55-45 till Juventus fördel. 

För Juventus är Europa League kanske deras bästa väg att ta en Champions League-plats till kommande säsong. Detta är därför en turnering Max Allegris mannar måste gå för att vinna men likväl fortsätter Juventus blanda och ge en hel del. Likt som det varit hela säsongen har man flera gånger trott att Juventus hittat rätt och då plötsligt kommer en rad sämre resultat.

Freiburg är ett lag som kvalitativt absolut ska kunna störa Juventus och deras spelsätt kan komma att passa Bianconeri dåligt. Freiburg har under ett antal säsongen nu varit ett av Tysklands bättre lag men på den här scenen är det fortsatt underskattade vilket syns på oddssättningen. 

I det förstamötet hittas därför spelvärdet på Freiburg, även fast vi slutändan synar att Juventus vinner mötet är känslan att gästerna kommer hitta nätet. Freiburg är som det flesta tyska-lag offensivt starka och under Bundesliga säsongen har de snittat 1,52 mål per match. 

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Juventus - Freiburg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.