Joakim Östman|8 mars, 2024, 10:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United och Everton är lag som sällan lämnar planen mållösa.

  • Spelet sitter i Manchester Uniteds fyra senaste Premier League matcher.

  • Spelet sitter i Evertons tre senaste Premier League matcher.

  • Manchester United snittar 1,37 mål per match i Premier League.

  • Everton snittar 1,07 mål per match i Premier League.

Steg bakåt

Manchester United såg efter tung säsong hittills ut att börja gå åt rätt håll efter en resultatmässigt bra februari-månad. Efter två-raka förluster mot Fulham och Manchester City får vi dock dividera den åsikten och nu är vi återigen vid en punkt där man undrar om Manchester United någonsin ska lyfta under Erik ten Hag.

Senast i Manchester-derbyt hittade Manchester United ledningsmålet efter ett läckert skott från Marcus Rashford. Därefter var det enbart Manchester City som dominerade mötet och även fast United höll ut till den 80-minuten innan City var uppe i ledning, var slutresultat 3-1 minst sagt välförtjänt och i underkant.

Evertons mardrömsbesked med straffet på sex minus poäng löste man snyggt genom en väldigt stark period över november/december. Det tog Everton upp på relativt säker mark men efter en betydligt svagare period har det nu satt sig själva i en halvjobbigt sits. Everton hittas på 16-plats där de enbart har fem-poäng marginal ner till Luton på första nedflyttningsplats.

Som ofta varit fallet med Everton under säsongen stod det för en klart bra prestation senast på hemmaplan mot West Ham. Missade målchanser och en straffmiss skulle likväl straffa sig rejält och efter två övertidsmål från West Ham, inkasserades säsongens 12-förlust för The Toffees.

Under press

Inför lördagens möte Manchester United – Everton kan vi konstatera att båda lagen är under press, likväl för lite olika anledningar. Manchester United är som tidigare nämt återigen vid en punkt där det måste lyfta men egentligen är det väl få som fortsatt tror på att den någonsin kommer flyga under Erik ten Hag.

Everton är sin tur på nytt inblandade i bottenstriden och även fast vi inte anser att de har något där och göra, är faktum att Everton inte har en enda seger på det sex senaste Premier League omgångarna. Känslan är dock fortsatt att det ska mycket till för att Everton inte löser detta men trepoängare måste börja spelas hem.

Hemma på Old Trafford får Manchester United ses som tydliga favoriter på förhand men det går inte att lita på Red Devils, vilket har kommit att bli en regel betting-mässigt. Här riktar vi därför in oss på målmarknaden och såväl Manchester United som Everton är lag som sällan lämnar planen mållösa.

Till lördagens möte har dessutom båda lagen något att bevisa och här förväntar vi oss snarare en öppen matchbild än en stängd affär. Givet förutsättningarna klickas därför att båda lagen hittar nät och med det gör vi oss redo för lunch-tillstälningen på Old Trafford!

fotboll, Premeir league
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:30
Manchester United - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.