Axel Olsson|8 april, 2024, 12:51

Jag väljer att spela på Arsenal vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har levererat på en riktigt hög nivå i bägge ändarna av planen.

  • Bayern München har inte varit sig själva i år. Tappar ligatiteln.

  • Arsenal har en helt skadefri trupp att använda sig av.

  • Bayern åkte nyligen på en 3-2 förlust mot Heidenheim. 

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Varit briljanta

Efter en längre väntan är Arsenal tillbaka i Champions League-slutspelet igen. Det var längesedan som den engelska klubben kändes såhär pass slagkraftiga inför en kvartsfinal i Champions League. I år är de så pass skickliga att de är kapabla att gå hela vägen, men först och främst ska de möta sin tidigare mardrömsmotståndare. I tidigare CL-upplagor har Arsenal haft enorma bekymmer mot just Bayern München. Den tyska giganten har slagit ut dem flera gånger i den här turneringen, men inför tisdagen kliver klubbarna in med omvända roller.

Arsenal har varit strålande den här säsongen och är givna favoriter hemma på Emirates Stadium. Artetas gäng har varit extremt bra i bägge ändarna av planen, där de har hittat ännu mer balans från ifjol. Skadeläget har ljusnat rejält inför den viktiga slutspurten. Timber är i träning men kanske inte matchredo än, annars är truppen fulltalig. De har sex segrar och ett kryss i deras sju senaste matcher, krysset var mot toppkonkurrenten Man City. Med övertygande segrar och kanske ett av världens formstarkaste försvar just nu, tror vi hemmalaget har en bra chans att sätta sig i förarsätet. Emirates Stadium kommer att koka och det är ett formsvagt Bayern som gästar.

Ett skakat Bayern

Trots en andraplats i ligan och ett fortsatt Champions League-slutspel, har den här säsongen stundtals varit en mardröm för Bayern München. Det var längesedan de blev så pass utklassade av ett annat lag i den tyska toppstriden. Bayer Leverkusen har varit på en helt annan nivå och verkligen skapat bekymmer för giganten. Bayern München har inte varit sig själva och med 16 poäng upp till serieledarna, står det i princip klart att det inte blir en tolfte ligatitel på raken. Det står klart sedan tidigare att Thomas Tuchel lämnar efter säsongen, men efter helgens seger har det börjat ryktas om att tysken kan lämna tidigare än så.

Bayern är inte alls nöjda med senaste resultaten – de kommer till tisdagen med två raka förluster i bagaget. Vi är inte vana att se den tyska vinstmaskinen i det här skicket. Att tappa 0-2 till 3-2 mot ett lag som Heidenheim är sällsynt för ett lag som Bayern. De är inte sig själva just nu och undertecknad tror att de kan få ytterligare bekymmer i Champions League. Gästerna ställdes mot ett ganska svagt Lazio i sextondelsfinalen – tisdagens match blir av en helt annan kaliber. Till skillnad från Arsenal har Bayern München skador att förhålla sig till. Neuer, Sane och Coman är tre nyckelspelare som missar matchen på grund av skador. Pavlovic och Mazraoui var sjuka i helgen och det återstår att se om de är friska inför tisdagen. Det är långt ifrån stabilt i bortalägret just nu.

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Arsenal - Bayern Munchen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.