Axel Olsson|8 mars, 2024, 10:01

Jag väljer att spela på Arsenal -1,5 handikapp i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har varit fantastiska med sju raka ligasegrar och 31-3 i målskillnad.

  • Det är flera spelare som bidrar till Arsenals otroliga målskörd. En rejäl styrka.

  • Brentford har bekymmer i försvaret. Pinnock, Mee, Henry och Hickey är alla på skadelistan.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fantastisk form

Arsenals briljanta form fortsätter och just nu känns Artetas gäng ostoppbara. De har varit fantastiska på alla fronter och radat upp storseger efter storseger. Det vankas London-derby under lördagen och klart att förhoppningarna är högt ställda på Arsenal. De förväntas fortsätta på den här vinstsviten och ta tre viktiga poäng i kampen om titeln.

Hemma på Emirates bör Arsenal kunna skapa ett rejält tryck mot Brentford, även fast de har en viktig retur mot Porto som väntar i nästa vecka. En av de tydliga styrkorna hos detta laget, är det höga antalet spelare som bidrar i målproduktionen. På senaste har Rice spelat i en mer framskjuten roll och han har varit fantastisk där och visat vilken mångsidig spelare han är. Även Kai Havertz ska ha en eloge för sina senaste insatser, han var väldigt involverad mot Sheffield och fick kröna en fin insats med ett mål och en assist. Det finns både bredd och spets här, därför tror vi inte att det tajta spelschemat sätter några käppar i hjulet. Det är harmoni i hemmalägret och vi tror att Arsenal tar en ny tydlig seger. 

Skador som oroar

Brentford har stärkts av att Ivan Toney är tillbaka, men samtidigt har de dragits med en hel del skador i de bakre leden. Trots en godkänd målskörd framåt har det inte räckt till några segrar på senaste. Brentford har ett kryss och tre förluster i deras fyra senaste matcher och där har framförallt försvaret varit en besvikelse.

Sedan tidigare är ytterbackarna Henry och Hickey skadade, i senaste matchen var även Pinnock och Ben Mee på skadelistan. De två sistnämnda är viktiga pjäser i försvaret och deras frånvaro har varit märkbar. Gästerna har släppt in sex mål på två ligamatcher och har hamnat allt närmare den förödande bottenstriden. Att ta sig an ligans formstarkaste lag med svajiga insatser och ett oroande skadeläge, är verkligen inte optimala förutsättningar. Brentford är inte tillräckligt starka för att stå emot den anstormningen som väntar på Emirates.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:30
Arsenal - Brentford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.