Jag väljer att spela på att båda lagen inte gör två mål var. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Alla matcher i den här matchserien är oerhört viktiga och du har inte råd med några misstag

  • Både HV71 och Brynäs hade svårt att komma fram och skapa farliga målchanser i första matchen

  • Lagen har inte råd att dra på sig onödiga utvisningar och man vill minimera motståndarlagets tid i powerplay så mycket som det går

  • Både HV71 och Brynäs har haft målvakter som räddat sina lag den här säsongen

  • Fyra senaste matcherna mellan båda lagen har slutat 1–1 efter ordinarie tid

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör inte två mål var hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Succéstart för nya tränarduon

Det var en högdramatisk match vi fick se i Gävle mellan de båda lagen i tisdags. Brynäs var det bättre laget sett över hela matchen, och vann välförtjänt efter att Linus Ölund avgjort en bit in i förlängningen. Målet blev omdiskuterat då målburen flyttades i samma stund som skottet avlossades men efter en lång videogranskning kunde domarna Mikael Nord och Linus Öhlund fastslå att skottet kom innan målburen gled ur position. En otroligt viktig start för Brynäs och nya tränarna Josef Boumedienne och Nils Ekman som fick hoppa in med kort varsel sedan Peter Andersson sparkats.

Hade man öppnat den här matchserien med en förlust skulle uppförsbacken vara otroligt brant redan nu. I och med segern får man lite lugn och ro, och förberedelserna inför den här matchen blir betydligt lättare. Nu får HV71 chansen att spela på hemmais och jag tror att vi kommer att få se en liknande matchbild i Husqvarna Garden. Både HV71 och Brynäs visade upp ett otroligt krampaktigt spel där man såg att det stod mycket på spel. I den här matchserien har du inte råd med några misstag och som spelare vill du inte ha på ditt samvete att det var pågrund av dig din klubb åkte ur finrummet.

Skickliga målvakter

Nog kramar spelarna om sin klubba lite extra i matcher av den här kalibern, vilket märks på spelet. Målchanserna duggar inte särskilt tätt och både HV71 och Brynäs saknar linjerna i sitt spel för att ta sig fram till mål under den första matchen. 1–1 blev slutresultatet då och det skulle inte förvåna mig om alla matcher slutar så. Båda lagen har haft problem med målskyttet den här säsongen samtidigt som målvakterna stått på huvudet.

HV71 valde i första matchen att ställa Jonas Gunnarsson i mål, och det var ett lite oväntat beslut. Andra målvakten, Hugo Alnefelt håller jag lite högre och det skulle inte förvåna mig om han står i den här matchen. I Brynäs mål hittar vi Samuel Ersson och även det är en kompetent burväktare som räddat flera poäng för Brynäs den här säsongen. Defensiven och disciplinen måste prioriteras i matcher av den här digniteten, något vi fick se i tisdags och även idag tror jag.

ishockey, shl play out
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:30
HV71 – Brynäs
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.