Daniel Jacobsson|8 april, 2024, 12:54

Jag väljer att spela på skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kevin de Bruyne gjorde två mål mot Crystal Palace i helgen.

  • KDB styr det mesta offensivt i Manchester City.

  • De Bruyne visade storform i helgens match.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Revanschlust

Real Madrid och Manchester City möts återigen i Champions Leagues slutskede. Under fjolåret slutade det första slutspelsmötet lika (1-1) medans Pep Guardiola och hans City körde över Real i returmötet på Etihad Stadium. Nu står Santiago Bernabeu klar för en omgång till och Real Madrid, med Carlo Ancelotti i spetsen, siktar in sig på att ta revansch. Den gången fanns en klar anfallare i Karim Benzema, men nu har man utökat konkurrensen på andra ställen i marängerna. Titta bara på det otroliga mittfältet och framförallt offensiva mittfältet där Valverde, Bellingham, Camavinga, Tchouameni finns – för att inte glömma åldersmännen Modric och Kroos som fortsatt gör underverk på den här nivån. Spetsen med Rodrygo, Vinicius Jr, Diaz och övriga är inte heller fyskam.

Hemmalaget ser sin chans i det första mötet, den saken är säker i och med att det är otroligt svårt att åka till Manchester och Etihad Stadium. Där blir det betydligt svårare att ta med sig ett lyckat resultat. Här hemma är man väldigt starka och Real Madrid går som lag in väldigt starka och trygga i det här dubbelmötet. Real Madrid kommer gå ut och köra här och försöka få med sig alla plusfaktorer på ett och samma kort. Vinicius Jr är en spelare som måste kliva fram i den här fasen. Jag kommer inte spela något överspel eller liknande här utan istället fokusera på en utpekad stjärna i gästerna.

Lagets bästa spelare

Att Kevin de Bruyne är tillbaka i full matchform för Pep Guardiola och Manchester City är livsviktigt. Det är något jag understryker varje vecka när vi analyserar Manchester City. Det kommer bli ännu tydligare i det här dubbelmötet mot Real Madrid. Då skall det sägas att en spelare som Erling Haaland, som öst in mål sedan han kom till klubben, inte riktigt är i den formen man hade önskat i det här skedet av säsongen. Manchester City som lag har dock ingenting att klaga på för det, man har gått 26 matcher utan förlust vilket är ett helt enormt facit. För Citys del lär man vara rätt nöjda med ett lika-resultat efter besöket på Bernabeu.

Manchester City är återigen min stora favorit till titeln i Champions League den här säsongen. Real Madrid är en stor utmanare i mina ögon och det är lite tråkigt att man möts redan i kvartsfinalen. Det säger dock en hel del om vilken klass det här dubbelmötet kommer att hålla. Jag kommer rikta in mig på gästernas främsta spelare, Kevin de Bruyne, i det här mötet då jag tror att han tar ett lika stort ansvar mot Real Madrid som Crystal Palace i helgen. Då pratar jag om både uppspelsfasen och när det väl skall avslutas ett anfall. KDB ett skott på mål blir mitt spel inför gigantmötet.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.