Erik Norin|8 april, 2024, 11:06

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö förlorar väldigt sällan tre matcher i rad.

  • Rögle har imponerat mer på bortaplan än hemmaplan i slutspelet.

  • Växjö var starka på bortaplan i matchserien mot Luleå.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fantastiskt slutspel

Rögle har alltså i fyra matcher mot Färjestad följt av två bortamatcher nu mot Växjö sex raka segrar och seglar för många (inklussive undertecknad) upp som kanske den starkaste guldkandidaten av dem alla. Matcherna mot Växjö på bortaplan har dock tagit betydligt mer på krafterna än vad inledningen i matchserien mot Färjestad blev. Här har kommandot i matcherna skiftat betydligt mer och Växjö ställer betydligt mer frågor till Rögle än vad Färjestad gjorde. Ju fler matcher man vinner, desto närmare en förlust kommer man också.

Det som inte får glömmas bort heller är att Rögle i matchserien mot Färjestad nästan imponerade mer på bortaplan än vad man gjorde på hemmaplan och vann båda matcherna i den matchserien efter förlängning, där en av förlängningarna var obeskrivligt lång. Det är så otroligt små marginaler och då kan lika gärna en sådan här jämn match gå åt andra hållet. Nu är det också Rögle som kommer behöva gå mer offensivt och Växjö som lite mer kan vänta på Rögles misstag.

Skarpt läge

Det som inte får glömmas bort är att Växjö i princip måste vinna den här matchen om man ska ha en chans i den här matchserien. Växjö har genom åren varit väldigt duktiga på att vinna sådana här matcher och jag tror inte att det är något undantag i år. Växjö har spetsen och bredden för att gå ut och vara bättre i den här matchen och det är mycket sällan som Växjö förlorar tre matcher i rad i det slaget man är i för tillfället.

Växjö imonerade heller inte särskilt mycket på bortaplan under grundserien, men stod för två väldigt stabila insatser under matchserien med Luleå där man verkligen visade att man var det bättre laget och enkelt styrde av hotet från Luleå. Rögle är bättre än Luleå helt klart, men jag tror det är viktigt för Växjös självförtroende på bortaplan att man har de segrarna i ryggen. Jag tror också att man här kliver upp en nivå till och ställer ännu fler frågor till Rögle.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Rögle - Växjö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.