Jag väljer att spela på att Watford vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Watford har vunnit hela tio av deras tolv senaste ligamatcher.

  • Watford har släppt in minst mål i hela Championship hittills, nämligen endast 27 insläppta mål på 40 omgångar.

  • Reading har endast vunnit en av deras fem senaste bortamatcher.

  • Watford besitter en trupp som är alldeles för bra för den engelska andraligan Championship.

  • En seger under fredagen skulle ta Watford ännu närmare den efterlängtade uppflyttningen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Watford vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Återkomsten närmar sig

Watford är påväg mot en storslagen comeback i Premier League. Klubben åkte ur högstaligan förra säsongen men har sedan dess visat upp en enorm styrka. Watford har inte låtit nedflyttning dra ner dem, istället har de tagit lärdom av sitt nederlag förra säsongen. Nu går Watford med raskande steg mot en comeback i Premier League. I skrivande stund befinner de sig på en stark andraplats med nio poäng ner till trean Brentford.

Watford har ett av ligans stabilaste försvarsspel, toppat med ett grymt omställningsspel. Hemmalaget har släppt in minst mål i hela Championship den här säsongen. De har gått från klarhet till klarhet under nya tränaren Xiscos vingar. I nuläget befinner sig laget i en grym form med hela tio segrar i deras tolv senaste ligamatcher. I anfallet hittar vi en svårstoppad trio i form av Sema, Pedro och Sarr. Den sistnämnda ryktades till flera storklubbar i somras men stannade kvar i Watford till slut. Sarr är en vindsnabb ytter som håller en god Premier League-nivå, hittills har det blivit tio mål och fyra assist i ligaspelet. Watford är klart bättre när det gäller både form och trupp, vi klickar i den raka ettan!

Viktiga poäng i toppen

Vi har öst rejält med beröm över hemmalaget Watford, med all rätt. Vi anser att hemmalaget är så pass starka att uppflyttningen är snart ett faktum. Därmed har vi Watford som rejäla favoriter inför fredagens batalj, men motståndarna Reading ska ha en eloge dem också. Gästerna har gjort en ruskigt bra säsong jämfört med ifjol. Reading har presterat så pass bra att de befinner sig på en av kvalplatserna uppåt just nu. Sjätteplatsen är eftertraktad och Reading får försöka håll hårt om den, konkurrenten Bournemouth jagar nämligen tätt bakom.

En bra lägsta nivå har lagt grunden till deras fina säsong hittills. Reading är sällan urusla och har kunnat ställa upp bra mot samtliga lag i ligan. Men de har fortfarande en bit upp till tvåan Watford som presterat på en ännu högre nivå den här säsongen. Reading har endast tagit en seger i deras fem senaste bortamatcher. Vi tror att Reading tappar viktiga poäng i toppstriden när de ställs mot ett av ligans vassaste motstånd under fredagen!

fotboll, Championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Watford - Reading
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.