Erik Norin|8 maj, 2024, 08:35

Jag väljer att spela på att Danmark missar finalen i den här semifinalen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Väldigt skiktad semifinal, tio bidrag har under 1.30 i odds att gå vidare.

  • Danmarks låt är inte dålig, men varken sånginsatsen eller scennumret är särskilt bra.

  • Danmarks mer seriösa låt har svårt att slå igenom bruset i år.

500 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Rankade tvåa totalt – och av någon anledning i semifinalen

Jag ska vara helt ärlig med att jag kan ha missat någonting kopplat till semifinalen här som gör att Nederländerna är stor favorit att få flest röster i semin. Nederländernas svar på Gunther, Joost Klein och hans Europapa är även den rankad högt men just nu 4-5 hos spelbolagen till totalsegern. Kanske att han är mer omtyckt i semifinalen. Men tvåa i rankingen bakom storfavoriten Kroatien hittar vi för tillfället Schweiz och artisten Nemo med hans härliga låt The Code. Just nu alltså 5.50 på att man slår Nederländerna i semin måste jag testa med låg insats. Man är trots allt högre rankade till totalsegern än vad Nederländerna är.

Det ska vara de här två låtarna som gör upp om totalsegern i semifinalen. Grekland kommer strax bakom med en stark låt och kan vara med och göra upp också. Men procenten på segern är betydligt lägre än på de tidigare två låtarna som tillsammans med Italien och Ukraina står för en massiv procentsats av vad spelbolagen bedömmer när det gäller totalsegern i hela tävlingen. Topp tio får nog Grekland mer rikta in sig på.

Tufft läge för Danmark

Som jag nämnde så är det en otrolig skiktning i den här semifinalen. Tio bidrag har under 1.30 att gå till finalen och det enda bidraget som ses som en rimlig utmanare är faktiskt Danmark. Därför får vi också ett någorlunda spelbart odds på att de ska missa den här finalen. Albanien, Lettland, Tjeckien, Malta och San Marino är helt borta tror jag. Nederländerna, Schweiz och Grekland har jag redan nämnt som givna. Har i tidigare speltips också nämnt att det är ett unikt år med många speciella bidrag. Det bidrar Estland och Armenien med här. Även Norge går ut hårt och kör på egna språket, en rejäl outsider!

Med de sex bidragen givna återstår fyra. Israel har en bra låt och rankas högt, det enda som står emot där är ju givetvis den politiska delen. Tror dock snarare att det kommer spela in mer i finalen än vad det påverkar här när så många låtar går vidare. Återstår om tre platser gör då Georgien, Belgien, Österrike och just Danmark. Alla fyra seriösa poppiga låtar som går mer på det mindre unika spåret. Då får helt enkelt kvaliteten avgöra och då tycker jag Danmark är ett snäpp ner. Sångrösten från sångerskan är inte toppklass. Ett konstigt hummande av kören i refrängen och ett scennummer som känns stelt blir Danmarks fall tror jag.

underhållning, eurovision song contest
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Semifinal 2
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.