Joakim Östman|8 maj, 2022, 17:13

Jag väljer att spela på att Linus Omark gör minst 1 poäng i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel

  • Linus Omark har stått för hela 17 poäng på Luleås femton spelade matcher i slutspelet.

  • Linus Omark har varit stekhet i hela slutspelet och det går att argumentera för att han är SHL bästa spelare.

  • Linus Omark hare gjort minst en poäng i tre av det fem spelade finalserie matcherna.

  • Linus Omark var poänglös senast och i slutspelet hittills har han inte spelat två matcher i följd poänglös någon gång.

  • Kedjan med Linus Omark, Juhani Tyrväinen och Pontus Andreasson har varit slutspelets hetaste kedja.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Linus Omark gör minst 1 poäng hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Det bättre laget senast

Förutsättningarna i finalserien inför match-fem var simpla, bäst av tre matcher gällde och vinnaren i matchen skulle spela till sig första matchbollen i kommande match-sex. Likt som i det flesta matcherna i finalserien hittills var det Luleå som kom ut starkast och inför en fanatisk hemmapublik var det Luleå som ägde spelet. Målchanserna kom även men likväl stod gästernas målvakt Dominik Furch för ett antal högklassiga räddningar under den första perioden. Första perioden slutade också målöst och även fast Färjestad också hade några heta chanser var Luleå laget med momentumet. I andra perioden skruvade Luleå upp tempot en mer och stundtals tryckte hemmalaget ner Färjestad fullständigt. Tillslut fick också Luleå utdelning efter att Joonas Rask frispelat Julius Honka som snyggt sköt in 1-0. Färjestads Dominik Furch fortsatte dock att storspela och även fast Luleå tillslut fick håll på Färjestad, höll Dominik Furch kvar sitt lag i matchen.

Trots Luleås dominans fram till den tredje perioden var Färjestad bara ett mål bakom. Matchen levde därför och Färjestad höjde också deras spel ett snäpp under inledningen på perioden. Färjestad fick också sina lägen men även Luleås målvakt Joel Lassinantti var onekligen het i detta mötet. Framförallt stod Joel Lassinantti för en otrolig räddning med klubben, när bortalagets Michael Lindqvist hade öppet mål och fortfarande förstår jag inte hur han lyckades avvärja den målchansen. Räddningen gav onekligen momentumet tillbaka till Luleå och istället för en kvittering utökade hemmalaget istället ledningen. Detta var Luleås match och väl uppe i två-måls ledning kunde hemmalaget spela väldigt avslappnat. Den speciella Färjestaddräparen Einar Emanuelsson utökade ännu en gång Luleås ledning och med det målet var matchen avgjord. Detta var i stort sett Luleås match från start till mål och slutsiffrorna kom även att skrivas till 4-0. 

Vinna eller försvinna

Med segern leder Luleå matchserien med 3-2 i matcher och inför måndagens fight har de därför matchboll. Likväl har vi fått se idel hemmasegrar i finalserien hittills och Luleå har en väldigt svår uppgift framför sig. Som jag tidigare har nämt under finalserien kommer det krävas en 100% insats för det av lagen som ska sno en bortamatch. Vid förlust i match-sex har dock Luleå även chansen att avgöra finalen på hemmaplan, men likväl vill givetvis Bulan Berglunds mannar få det överstökat redan i måndagens drabbning. För Färjestad i sin tur är det vinna eller försvinna som gäller och för första gången under detta slutspelet är de ordentlig satta mot väggen. Färjestad har dock ett grymt hemmafacit i slutspelet och faktum är att de vunnit samtliga hemmafighter i årets slutspel.

I match-sex håller jag därför Färjestad som knappa favoriter och med deras fantastiska publikstöd är de onekligen svårslagna. Likväl såg Luleå otroligt tunga ut senast och Färjestad såg någonstans nästintill slutkörda ut. I hockey kan dock momentumet vända över väldigt snabbt och i match-sex avråder jag därför från spel på resultatet. Här tar vi istället vara på ett riktigt bjudodds och det rekommenderade spelet blir att Linus Omark gör minst en poäng till ett väldigt fint odds på 1.60. Linus Omark har hittills i slutspelet stått för hela 17 poäng på Luleås femton spelade matcher och med de siffrorna leder han givetvis poängligan. Linus Omark gick även poänglös senast vilket inte hör till vanligheterna, med det sagt vågar jag nästintill garantera att han inte kommer vara poänglös under två matcher i följd. Med det sagt synas därför att Linus Omark gör minst en poäng i matchen till ett otroligt odds.

Ishockey, SHL
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:30
Färjestad - Luleå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.