Daniel Jacobsson|8 maj, 2024, 09:30

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leverkusen straffade Roma hårt i det första mötet.

  • Roma behöver gå framåt.

  • Leverkusen vilade startspelare i helgens ligamatch och kommer utvilade här.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Europas bästa lag

Bayer Leverkusen gör en helt otrolig säsong och kan toppa ligaguldet i Bundesliga med ytterligare ett guld i Europa League. Med ena handen i finalen redan inför returmötet mot Roma talar det mesta för att man tar ytterligare en titel den här säsongen. Finalmotståndare blir antingen Atalanta eller Marseille, två lag som man är betydligt bättre än och inte ens 90 minuter på neutral mark skulle kunna straffa Leverkusen där. Innan vi pratar alldeles för mycket om att man kommer gå till final och ta en till titel är det returmötet på BayArena under torsdagskvällen.

Att man löste två bollar ledning på Olimpico i Rom förra veckan betyder extremt mycket. Den ledningen skall man inte kunna tappa efter den här otroliga säsongen. Många hojtar om att det här är Europas bästa lag den här säsongen och jag är inte sen med att hålla med, trots att man endast utmanar om Europa League-titeln och inte i Champions League. Man kan sia fram och tillbaka om hur stora chanser man hade haft mot återstående lag i CL till exempel, men man är åtminstone inte långt efter. Här straffar man italienarna från Rom ytterligare en gång.

Tung hemmamatch

Roma lyckades inte spänna musklerna tillräckligt i hemmamötet med Leverkusen. Förra veckans match slutade med förlust och två bollar blir väldigt tufft att både hämta ikapp och vända på tysk mark. Roma har en offensiv som den här säsongen faktiskt gått att räkna med, både Paulo Dybala och Romelu Lukaku har säsonger värda att minnas bakom sig och det är där som man har största hotet även i det här mötet. Senast blev man borttagna av det starka tyska försvaret och jag tror väll egentligen inget annat här. Det är dock en sak som gynnar överspelet – trots det uttalandet jag gjorde nyss.

Roma måste (!) gå framåt och har ingenting att förlora i det här underläget. Ligaspelet kommer i andra hand och jag är helt övertygad om att man tar chansen i De Rossis ledning. Körning från start betyder både lägen framåt men också att Leverkusen har större chanser att straffa laget åt andra hållet. Jag tror att det här kommer bli en match som är öppen och en match där det bjuds på lägen åt bägge håll. I slutändan har vi sett en underhållande tillställning där italienarna gav det chansen, men inte räckte till. Över 2,5 mål klickas i returen på BayArena.

fotboll, europa league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Leverkusen - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.