Jag väljer att spela på under 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i samtliga av Mjällbys fyra inledande matcher.

  • När lagen senast ställdes mot varandra vann Östersund med 1-0.

  • Östersund har endast släppt in tre mål på sina fyra inledande matcher.

  • Mjällby ser svaga ut i offensiven med endast ett enda mål på fyra matcher.

  • På hemmaplan har Mjällby hållit nollan mot både Varberg och Degerfors.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Saknar sin målskytt

Efter tre inledande poängtapp bärgade Mjällby säsongens första trepoängare mot Degerfors. Hemma på Strandvallen drog man det längsta strået och vann med 1-0 efter mål av Jacob Bergstrom. Efterlängtat mål för Bergström som både gjorde sitt och Mjällbys första mål för säsongen. Under de inledande matcherna har Mjällby sett helt okej ut men man har varit alldeles för svaga i den sista tredjedelen. Inte så förvånande då man under vinterns transferfönster förlorade flera av fjolårets målskyttar. Den man saknar allra mest är onekligen Moses Ogbu som i fjol stod för 14 mål.

Defensiven ser desto bättre ut för Mjällby som hållit nollan i två av de fyra inledande matcherna. Att man släppt in mål borta mot Hammarby och Elfsborg är heller ingen större fara på taket. I de matcherna är det inte förväntat att Mjällby ska hålla nollan och ta poäng. Det är snarare hemma på Strandvallen Mjällby ska ta sina poäng för att hålla sig kvar i allsvenskan ännu en säsong. Den uppgiften får man på söndag när Östesund reser ner till Listerlandet. Här räknar vi med att ett Mjällby säkrar upp defensiven och står för en stabil insats på hemmaplan. Då blir det tufft för gästerna att göra mål!

En sämre insats

Östersund fick en drömstart på den allsvenska säsongen med poäng mot både Kalmar och Malmö samt en brutal 5-0-seger över Örebro. Efter de tre inledande matcherna var man stora favoriter att ta ytterligare poäng när man välkomnade Varberg till Jämtland. Matchen såg länge ut att sluta 1-1 men i slutminuterna avgjorde gästerna och Östersund åkte på säsongens första nederlag. Utöver ett svagt resultat var det rent spelmässigt Östersunds sämsta match hittills. Det är nog ungefär såhär vi kommer få se Östersund i år. Man kommer stå för en del blandade prestationer med djupa dalar och höga toppar. Precis som i fjol när man stundtals var riktigt  bra men avslutade höstsäsongen med sex raka förluster.

Precis som Mjällby har Östersund en stabil defensiv. Mycket tack vare Aly Keita som får ses som en av seriens bästa målvakter. I 1-1-matchen borta mot Malmö var Keita otroligt bra med totalt nio räddningar. I backlinjen finns även spelare med hög kvalité i form av Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan och Ronald Mukiibi. Östersund vet hur man stänger ner matcher och borta mot Mjällby på en vårtung gräsmatta lär man först och främst prioritera defensiven. Vi tror på en målsnål tillställning och klickar i att det blir under 2.5 mål. Nu kör vi!

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Mjällby - Östersund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.