Erik Norin|8 juni, 2024, 17:44

Jag väljer att spela på antalet breaks i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Zverev löser spelet i fyra av sex matcher.

  • Linan ligger lågt, framförallt om det blir fler än tre sets.

  • Båda spelarna är i superform.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bättre chans finns inte

För den som vill lira en rak vinnare för att följa den här matchen via TV:n så tycker jag att man faktiskt ska våga ge tyske Alexander Zverev en chans i den här matchen. Till ett odds över tre gånger pengarna är det värt den låga insatsen. För så bra har han spelat i den här turneringen, han spelar sitt livs tennis och även fast hann lett med 2-0 i set i en grand slam-final tidigare så funderar jag faktiskt på om inte chansen är ännu bättre den här gången. Med Djokovic ur form och skadad är Zverevs tvåhandsbackhand troligen den bästa på touren för dagen och blir hans största vapen här.

Ser man till antalet breaks så är det en lina som är relativt låg, framförallt om det blir en match med fler än tre sets. Zverev löser spelet i fyra av sina sex spelade matcher hittills och där han inte löser det är i sin enkla seger mot Goffin, där belgaren inte bröt Zverev en enda gång samt i semifinalen mot Casper Ruud, där norsken uppenbarligen inte var helt hundra och hade stora problem att skaffa sig breaks i de sista två seten. I övrigt går det ofta långt över, även om han vunnit med 3-0 i set, som mot De Minaur i kvarten exempelvis.

Dags att bli gruskung?

Carlos Alcaraz är rättmätig favorit i den här matchen, men frågan är om han inte blir för stor favorit. Han hålls väldigt högt som grusspelare trots att jag kanske känner att han inte är bättre på något underlag utan har det som en av sina stora styrkor, att han bemästrar samtliga underlag mycket bra. Var storfavorit även mot Sinner i semifinalen och vi såg hur jämnt det blev, frågan är om inte Zverev är redo att ge honom en ännu större match. Hittar Alcaraz nivån som i de två avslutande seten mot Sinner så blir han omöjlig att ta ner, men nivån ska också hittas.

Alcaraz löser spelet i tre av sina sex matcher i den här turneringen och det är mot lite bättre motståndare som inte riktigt har formen, typ Korda och Auger Aliassime som han ofta krossar och inte tillåter mycket. Även Tsitsipas slår han på ren psykologi. Trots det är det strax under sju breaks i dessa matcher, vilket visar på hur lågt linan faktiskt ligger. Här kommer spelarna att bryta varandra, de har varit bra i returspelet hela turneringen och det kommer göra att spelet hittar rätt.

tennis, franska öppna
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Zverev - Alcaraz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.