Axel Olsson|8 juni, 2023, 10:13

Jag väljer att spela på Rosario DNB i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rosario har tre övertygande segrar i deras fyra senaste matcher.

  • Barracas kommer senast ifrån en tuff 5-2 förlust.

  • Rosario trivs bra mot det här motståndet. Det blev en 3-1 seger senast.

  • Rosario har skapat en fin mix av erfarenhet och unga talanger i årets spelartrupp.

Blandar och ger

Fredagen skiftar vi fokus till en liga på andra sidan Atlanten, nämligen den argentinska högstaligan. Där möts klubbarna Barracas och Rosario i den 20:e omgången av säsongens ligaspel. Hemmalaget Barracas har inlett klart godkänt utifrån deras förutsättningar, särskilt med tanke på att det är deras andra raka säsong i högstaligan. Det har varit blandade resultat och jag tror inte vi kan förvänta oss några högre höjder från det här laget i år.

Efter en bra period i maj åkte Barracas på en rejäl läxa i senaste ligamatchen mot Estudiantes. De sistnämnda vann med hela 5-2 och det kändes som att alla skott som gick mot mål hamnade i nätet. En hög effektivitet från Estudiantes men samtidigt en väldigt svag försvarsprestation från Barracas. Tuff förlust då klubben äntligen börjat få med sig resultat efter en sämre inledning, men nu är det en stor risk att de hamnar i en negativ trend igen. En tuff match som väntar mot ett formstarkt Rosario, efter senaste överkörningen saknar hemmalaget självförtroendet för att bärga hem en trepoängare.

Ett spännande lagbygge

Rosario är en betydligt mer etablerad klubb på den här nivån. De har förvisso spenderat mesta delen av tiden på den nedre halvan av tabellen, men de verkar äntligen ha fått till ett spännande lagbygge den här säsongen. Rosario har en fin mix av erfarna och unga spelare i truppen som skapat ett stark kollektiv tillsammans. Rosario har presterat klart över förväntan och hittas på en imponerande femteplats efter 19 omgångar.

Formen är väldigt god inför fredagens batalj med tre segrar i deras fyra senaste matcher. Ungtupparna Giaccone och Veliz fortsätter att imponera i offensiven samtidigt som rutinerade Quintana håller ställningarna i försvaret. Det är framförallt offensiven som sett riktigt bra ut på sistone med tio gjorda mål i deras fyra senaste. Rosario kommer senast ifrån en 4-1 seger och de har en bra känsla inför mötet mot Barracas. Senast dessa två möttes vann Rosario på ett övertygande vis och slutresultat skrevs till 3-1, trots att de drog på sig ett rött kort i den första halvleken.

fotboll, Primera Division
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Barracas - Rosario
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.