Erik Norin|8 juni, 2023, 10:03

Jag väljer att spela på antalet game i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Krävs fyra set för att spelet ska ha mycket goda chanser att hitta rätt.

  • Världens två bästa spelare möts, väldigt svåra att bryta.

  • Är upplagt för minst ett tie break.

En överlina värd att syna

Snittet för antalet games som spelas per set i en grand slam turnering är enligt siffror från 2020 förvisso, 9,8 st per set. Räknar vi då lågt och säger att det snittar nio games per set så behöver det bli minst fyra set i den här matchen och i ett av dessa seten ska vi ha fler än nio games. Jag tycker att det på förhand ska bli en väldigt intressant match och även om Alcaraz ska vara den givna favoriten i den här matchen så känns det absurt att tro att världens bästa spelare genom tiderna, Novak Djokovic ska lämna en grand slam-semifinal utan att vinna ett set.

Båda spelarna är riktiga krigare som det är väldigt svårt att vinna bollar mot och båda har också en serve som är över medel på touren. Kommer bli svårt att bryta flera gånger på ett set och nog känns det som upplagt för minst ett tie break i den här matchen, vilket i sådana fall skulle ge oss 13 games till spelet och ett drömläge för att rätta grönt. Att spekulera om en vinnare är helt enkelt för svårt inför den här på förhand otroliga matchen, det vi får jobba är att vi ska få se så mycket tennis som möjligt.

Eventuellt decenniets match

Varför är då detta eventuellt decenniets match. Jag tänker att jag ger mig på att förklara det. Carlos Alcaraz är det nya underbarnet inom tennisen och när han visar sig på den nivån som i kvartsfinalen mot Stefanos Tsitsipas så är blandningen av hans snabbhet, brutala fysik, slagstyrka och fantastiska känsla för spelet kanske det bästa vi någonsin har sett från en specifik spelare, eventuellt genom tiderna. Stora ord jag vet men oavsett vad så är Alcaraz någonting utöver det vanliga.

Novak Djokovic behöver väl ingen närmare presentation, ska vi utse historiens bäste tennisspelare så är det serben som ska ha utmärkelsen. Trots sin 36-åriga ålder så ser han nästan smidigare ut än någonsin och hittills har han knappt blivit utmanad i turneringen. Khachanov gjorde ett bra försök under två set i åttondelen, efter det var det bara serben kvar på banan i de avslutande seten. Rutinen är Djokovic styrka i den här matchen och med garanti kommer han utnyttja den.

tennis, franska öppna
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Alcaraz - Djokovic
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.