Daniel Jacobsson|8 juni, 2023, 11:18

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby måste vinna det här mötet. Tappade poäng mot lilla BP hade varit extra tungt.

  • Hammarby trycker alltid på rejält framåt när man spelar på Tele2 Arena.

  • BP skall inte underskattas i offensiven, är inte precis så defensiva och tråkiga som tänkt. Vill gå framåt och skapar ofta en hel del målchanser.

  • xG-siffrorna: Hammarby (1.84) och Brommapojkarna (1.3).

Lossnar det nu?

Hammarby är nollade i två raka matcher, vilket inte hör till vanligheterna och därför bör man ha övervägt ett och annat inför derbyt mot lilla Brommapojkarna. Marti Cifuentes kämpar vidare med att hitta sin startelva för året. Det är tufft med tanke på att stjärnorna underpresterar och nyförvärven inte hittar rätt ännu. Det är bara en tidsfråga innan det exploderar för Bajen. Det är ett fortsatt framåtlutat lag och man vill anfalla till varje pris. Det kommer inte bli några konstigheter mot Brommapojkarna.

Inför säsongen hade det här varit ett bjudodds. Nu har Brommapojkarna överpresterat rejält och frågan är om man kan hota Bajen på ett välfyllt Tele2 Arena under fredagskvällen. Hur som helst, det här kommer bli ett underhållande möte och för vårt spels skull hade det varit kanon med ett tidigt mål, åtminstone innan paus för att öppna upp matchbilden. Hammarby går offensivt, det gör även BP – trots att man tänker mycket annat om laget. Över 2,5 mål blir mitt spel för matchen.

Världens chans

Brommapojkarna skall avsluta en lyckad vårsäsong på Tele2 Arena mot Hammarby. En motiverande uppgift dagen till ära och världens chans att sätta fler käppar i Bajen-hjulen. Här har man ingen större press på sina axlar, man kan gå in med en avslappnad känsla inför mötet och sammanfatta vårsäsongen som lyckad oavsett resultat. Hammarby skall vinna det här mötet till varje pris och det är också vad alla förväntar sig. Brommapojkarna har prioriterat och satt sin defensiv den här säsongen, men det är fortfarande inget lag som grundar sin succé i backlinjen först och främst. Här kommer man ta möjligheterna som ges.

BP har överträffat alla förväntningar. Drömläget inför derbyt mot Hammarby måste utnyttjas och det har man goda möjligheter till. Brommapojkarna har en spännande och stark offensiv med Oscar Pettersson, Marijan Cosic och Nikola Vasic framförallt. Det är också spännande namn som Alexander Jensen som stuckit ut, ytterbacken som alltid går framåt när läget ges. Det säger en del om att BP inte bara ställer sig lågt och spelar tråkigt. Här kommer man bjuda upp och försöka göra den här matchen till sin egen. Grymt läge när det inte stämmer för hemmalaget.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Hammarby - BP
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.