Daniel Jacobsson|8 juli, 2024, 19:30

Jag väljer att spela på Spanien i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spanien har goda ersättare till Le Normand, Carvajal och Pedri.

  • Spanien är det landslag i turneringen som imponerat mest hittills.

  • Frankrike har inte alls kommit upp i nivå.

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Det stora testet

Det är aldrig kul när en värdnation av Tyskland kaliber åker ut EM. Landslaget som satte stopp för hemmanationen var dock Spanien, ett av få lag som verkligen imponerat i den här turneringen. Nu väntar det stora testet i semifinal, när guldtippade Frankrike står på andra sidan. Spanien saknar försvararna Le Normand och Carvajal, samt mittfältare Pedri, som gick av skadad senast. Det här är tre tunga tapp, men som det finns ersättare för att kasta in. Vi förväntas till exempel se rutinerade Jesus Navas och Nacho Fernandez i backlinjen medans Pedri förväntas ersättas av Dani Olmo likt senast.

Spanien är min guldfavorit när vi bara har fyra lag kvar. Laget har imponerat kraftigt och De La Fuente kan vara nöjd över sitt manskap. Mittfältsmotorn Rodri har varit så bra som han måste vara samtidigt som man fått rejäl utväxling och träff på ungtupparna Nico Williams och Lamine Yamal, där är spetsen som måste producera under semifinalen. Alvaro Morata gör sitt vanliga jobb på den centrala positionen i anfallet, men frågan är om man inte stärks av att vara utan honom här. Nåja, anfallaren är tillgänglig för spel åtminstone efter att det gula kort som han drog på sig har plockats bort. Spanien ser väldigt starka ut inför avslutningen.

Ingen vidare nivå

Frankrike har tagit sig till semifinal utan att ens komma upp i nivå. Landslaget har inte fått träff på sin offensiv, där Kylian Mbappe mest drar uppmärksamhet för sin ansiktsmask än något annat. Storstjärnan är dock den enda i Frankrike som gjort mål, dock från straffpunkten, annars är det bara självmål som tagit Frankrike dit man är under tisdagskvällen. Sen skall straffläggningen mot Portugal givetvis nämnas, men några spelmål har man själva inte producerats ännu. Då kan ni ana vilken sida jag tar i det här mötet.

Ett Frankrike som inte har fått igång det, eller ett Spanien som varit bra rakt igenom hela turneringen? Mitt val är enkelt och jag går givetvis på laget som mår bäst för stunden. Skulle det dessutom bli en lång och utdragen historia så har Spanien ett gäng starka straffläggare. Frankrike var min favorit på förhand men har verkligen inte kommit upp i nivå, något oroande inför mötet med spanjorerna den här tisdagen. Startelvan är komplett och Deschamps lär ställa upp på samma sätt som mot Portugal senast. Får man det att lossna? Eller blir Spanien för bra redan över 90 minuter?

fotboll, em
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Spanien - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.