Premier league är äntligen här! Smygstart sker redan under fredagskvällen när titelkandidaten Liverpool tar emot nykomlingen Norwich. Mardrömsöppning för Norwich och jag tror Liverpool seglar iväg i resultatkolumnen.

Match: Liverpool – Norwich (Premier League) | Speltips: Liverpool -2,5 | Odds: @2.20 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Liverpools tur?

Liverpool suktar efter en Premier league-titel och förra säsongen var ett bra smakprov på vad som kan komma den här säsongen. DÅ blev det en Champions league-titel och ett snöpligt slut på Premier league där man slutade två bakom Manchester City, med den bästa poängnoteringen någonsin som andraplacerade lag. Ingen tongivande spelare har lämnat laget utan Jürgen Klopp mönstrar samma bygge som föregående år. Fansen vill främst åt Premier league-titeln och det gäller för laget att få en flygande start. En perfekt uppgift för detta får man i första omgången, hemmamatch mot en nykomling inför ett kokande Anfield. Förutsättningarna har sällan varit sämre. 55 mål på 19 hemmamatcher gjorde man förra säsongen, samtidigt som man endast släppte in tio. Målsnitt på 2,8 mål per match bör innebära goda förutsättningar för att kunna göra minst tre här. Vårt spel löste man i tio matcher förra säsongen och ser man till förra årets premiär mot West Ham, så vann man med hela 4-0. Detta mot ett lag med betydligt starkare trupp än vad årets Norwich har på pappret.

Spelarmässigt finns också alla förutsättningar för målkalas. I Liverpool finns nämligen seriens bästa anfallstrio i form an Sadio Mane, Roberto Firmino och Mohammed Salah. Mane tveksamt startande, då senegalesen nyligen spelade final i afrikanska mästerskapen. Kommer troligen ersättas av Divock Origi, som sköt Liverpool till Champions League-titeln i slutet av förra säsongen. Utöver ett rörligt och bollskickligt mittfält innehar Liverpool också en backlinje som sticker ut. Ytterbackarna Trent Alexander Arnold och Andrew Robertson är mycket skickliga med boll och följer ofta med i anfallen och tillför en extra dimension till anfallsspelet. På fasta situationer är också Virgil Van Dijk ett erkänt starkt vapen.

Nygammal nykomling

Norwich har pendlat mellan Premier league och Championship under i stort sett hela 2000-talet och är nu tillbaka i högsta ligan igen efter en tid i andraligan. Förra säsongen var man stundtals överlägsna och jag tror mycket väl att man kan överraska en hel del lag i årets upplaga av Premier league. Premiären är dock inte en sådan match och jag tror många Norwichspelare redan nu börjar blicka mot omgång två och hemmapremiären mot Newcastle. Liverpool är helt enkelt för överlägsna och inte många Norwichspelare kommer tro på poäng om Liverpool tidigt tar ledningen.

Spelarmässigt har inte jättemånga nyförvärv landat i de östra delarna av England, men anfallsparet med förra årets skyttekung i Championship Teemu Pukki och nyförvärvet Josip Drmic kommer vara högintressant att följa under hela säsongen. Anfallsparet kommet troligen vinna en del matcher för Norwich som är ett lag som kommer försöka föra spelet i en del matcher, kvalitet finns med bollen och Liverpool, med ligans starkaste försvar är helt fel motståndare för ett Norwich som inte förstärkt defensiven.

Speltips: Liverpool -2,5

Jag tror Liverpool rivstartar Premier league-säsongen 19/20 och inleder med en slakt av Norwich. Spelet för matchen blir att Liverpool vinner med tre mål eller fler och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Liverpool är en av de två största titelkandidaterna och vill öppna bra.

  • Liverpool löste spelet i 10 matcher förra säsongen.

  • Liverpool krossade West Ham i förra säsongens premiär på Anfield.

  • Norwich är nykomlingar och har inte ett spel som passar mot Liverpool.

  • Liverpools trupp är urstark och man har bättre spelare på varje position i den här matchen.

Högst odds hittade jag 7/8 kl 17:00 hos Leo Vegas som ger 2.20. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.