Match: KalPa-Vienna Capitals (CHL) | Speltips: Över 4,5 mål | Odds: 1,95 | Spelstopp: 17:59 | Spelbolag: LeoVegas

Dagens andra spel blir på Champions Hockey League och matchen KalPa-Vienna Capitals.

Finländska Kalpa har jag ingen direkt koll på förutom att man åkte ut redan i åttondelsfinalen under slutspelet. Man var enligt tabellen egentligen aldrig nära att vara bland dom bättre lagen så att man åkte ut var ingen direkt skräll. Det som främst är anmärkningsvärt med laget är att man är väldigt ojämna och spelar oftast därför extremt målrika matcher. 7 av de senaste 9 matcherna har slutet med att det blivit över 4,5 mål eller fler. Lägg därtill nu att man möter ett lag som gillar att slå ur underläge och det tror jag kommer göra att vi får se en svängig match rakt igenom.

Bortalaget Vienna Capitals från Österrike är alltid uträknade redan på förhand när det gäller CHL. Däremot är man faktiskt inte så dåliga som oddset oftast visar och får man en bra start kan det ibland gå vägen. Vi såg det inte minst mot Skellefteå när bortasegern gav hela 8,00x pengarna och trots det gick man segrande ut ur striden efter att ha spelat ut svenskarna. Man har också ett riktigt galet facit när det gäller över 4,5 mål vilket gör spelet extra intressant. 15 av de 18 senaste matcherna för laget har slutat med över 4,5 mål.

Med tanke på Vienna Capitals kapacitet till att skrälla och att man nästan alltid spelar målrika matcher så tror jag stenhårt på spelet. Vi lär få se en svängig match och får vi väl in ett mål i första perioden kommer det bara rulla på. En sak att tillägga är även att lagen mötts tre gånger tidigare, dessa möten slutade på följande sätt: 1-4, 5-3, 4-2. Jag lägger spelet hos LeoVegas till 1,95x pengarna vilket är väldigt bra.