Europatipset söndag 2/10 | Spelstopp: 14:59

Söndagen är här, vilket innebär att det är dags för Europatipset! Här går jag igenom söndagens matcher med tankar och analyser, ett system på 128 rader.

1. Tottenham-Manchester City (X2)
Manchester City har sex raka segrar i ligan och ser närmast ostoppbara ut, ska ha bra chans till tre poäng. Tottenham är obesegrade och riktigt starka hemma, krysset måste plockas.

2. Burnley-Arsenal (2)
Arsenal spelar riktigt bra fotboll just nu, fyra raka segrar har det blivit och mot ett svagt Burnley ska det bara bli tre poäng. Tvåan spikas.

3. Leicester-Southampton (1)
Ettan är given, men den som har råd ska ha med garderingen. Leicester mår bra efter CL-succén när man besegrade Porto. Bör ta tre poäng hemma om man ska hänga med i kampen om Europlatserna, i en redan tät tabelltopp.

4. Celta Vigo-Barcelona (2)
Celta Vigo är inte helt borträknade men visst bör Barcelona lösa tre poäng, trots avsaknaden av Messi. Suarez och Neymar ser vassa ut på topp och det skiljer minst ett par klasser mellan lagen. Tvåan spikas, men för de som är ute efter de stora stålarna kan krysset plockas.

5. Espanyol-Villarreal (X2)
Villarreal ser väldigt stabila ut, tre vinster och två oavgjorda på de fem senaste matcherna. Espanyol segerlöst på de tre senaste. X2-garderingen räcker långt.

6. Malaga-Athletic Bilbao (X2)
Bilbao är stekheta med fyra raka segrar, bör enligt mig vara favoriter. Krysset plockas då Malaga är en tuff nöt att knäcka hemma, finns en kryssrisk.

7. Roma-Inter (12)
Ett vidöppet möte, kan gå hur som helst. Inter har vaknat efter en trög säsongsinledning, sju poäng på de tre senaste. Roma har förlorat två av de tre senaste. 12-garderingen känns bekväm, trots att det finns en risk för kryss.

8. Torino-Fiorentina (1X)
Torino krossade Roma på hemmaplan senast med 3-1 och man såg riktigt starka ut. Fiorentina har kryssat i tre av de fem senaste. Krysset blir utgångstipset, men ettan bör vara med på kupongen. Helgardera om ekonomin tillåter.

9. Milan-Sassuolo (12)
Kupongrensare! Sassuolo har vunnit tre av de fem senaste mötena med Milan, att man bara är streckade till 9% (!) är en mindre chock. Ettan ska naturligtvis vara utgångstipset men tvåan måste även den finnas med på kupongen.

10. AIK-Norrköpin (X2)
Måstematch för Norrköping, vid förlust blir det mycket svårt att nå Malmö FF som då ligger fyra poäng före i tabellen. AIK obesegrade på hemmaplan, dock väger motivation väldigt mycket och X2-garderingen känns bra.

11. Djurgården-Örebro (1)
Djurgården tog en mycket stark 3-1-seger borta mot Norrköping senast, Örebro är segerlöst på de fyra senaste matcherna. Ettan känns rätt säker.

12. Gefle-Elfsborg (2)
Två lag som är riktigt ojämna. Gefle segerlöst i de fem senaste matcherna, känns uppgivet i truppen. Chansen att hålla sig kvar finns men det har inte funnits indikationer på att man ens försöker. Elfsborg bör ta tre poäng, emn krysset kan plockas då tilliten inte finns för bortalaget.

13. Kalmar FF-Göteborg (X)
Spikar krysset här. Kalmar med tre raka segrar och ett säkrat kontrakt, nu kan man spela utan press. Göteborg har chans på tredjeplatsen. Krysset känns nära till hands.

Lycka till vid rygg!