Daniel Jacobsson|25 maj, 2024, 17:40

Jag väljer att spela på Kai Havertz. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kai Havertz har varit given under Julian Nagelsmann.

  • Bara Bukayo Saka gjorde fler mål än Kai Havertz under säsongen som gått.

  • EM på hemmaplan för Tyskland.

  • Spelarna runt omkring Havertz är i en otrolig dagsform. Titta på Wirtz, Musiala och co.

  • Havertz startade som anfallare i båda träningsmatcherna i mars – mot Frankrike (målskytt) och Nederländerna.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Värdnationen Tyskland

Tyskland har sin stora chans när det väntar ett mästerskap på hemmaplan i sommar. Turneringen pågår mellan den 14 juni och den 14 juli i tio olika städer. Tyskarna har fått en tacksam grupp på förhand när Ungern, Skottland och Schweiz väntar som motståndare. Julian Nagelsmann har fått en viss effekt efter att ha tagit över det här landslaget och står nu inför ett tufft val när truppen skall tas ut så stark som möjligt. Det är trots allt ett mästerskap på hemmaplan där man automatiskt blir en av utmanare till guldet. Kraven är ställda, förutsättningarna bra och förväntningarna väldigt höga efter att den tyska fotbollen tagit stora kliv under säsongen.

Det är fler lag än Bayern München som presterat i år. Bayer Leverkusen vann Bundesliga på ett överlägset sätt till exempel. Där såg vi bland annat Florian Wirtz, som ändå får nämnas som den klart mest intressanta spelaren inför sommarens mästerskap. Den offensiva mittfältaren kommer vara ett väldigt fint komplement till Jamal Musiala, Ilkay Gundogan och min utpekade skytteligavinnare Kai Havertz. Det är just dessa fyra spelare som Nagelsmann föredragit under träningsmatcherna inför. Det är inte helt omöjligt att det är precis den kvartetten som startat EM-premiären mot Skottland den 14 juni.

Kai Havertz – och hans utmanare

Om Tyskland skall gå för guldet i Fotbolls-EM på hemmaplan så behöver man en forward som gör målen. Kai Havertz har inte alltid varit spelaren att lita på, varken i tidigare klubbar, dagens klubblag Arsenal eller i landslaget men sanningen är att det har tagit sig kraftigt under senaste tiden. I år är det bara Bukayo Saka som gjort fler mål i klubblaget Arsenal och det säger ändå en del. Dessutom har han gått och blivit en tydligare anfallare både i Arsenal och i Tyskland. Under Julian Nagelsmann har han varit solklar, först testades han som ytterback (!) för att sedan starta båda träningsmatcherna (mot Nederländerna och Frankrike) som anfallare. Där blev han även målskytt och jag ser honom som alternativ ett under EM.

Det går att hitta likheter mellan Arsenal och Tyskland dessutom. Kai Havertz har Jamal Musiala, Ilkay Gundogan och Florian Wirtz bakom sig i landslaget, lite liknande spelare som i Arsenal där han har Bukayo Saka, Martin Ödegaard och Leonard Trossard till exempel. Låt oss komma till spelet som klickas i inför EM då, där Kai Havertz skall vinna skytteligan. Jag tycker att spelet står alldeles för högt i odds då jag räknar med Tyskland som en rejäl guldutmanare och då är det med största sannolikhet Havertz som spelar anfallare genom turneringen. Tysk fotboll har tagit stora kliv under året och har flertalet formstarka spelare inför mästerskapet. Jag räknar med att man går långt och den tacksamma gruppen är ett stort plus.

fotboll, Fotbolls-EM
|
units: 1/5 - pågår mellan: 14 juni - 14 juli
Fotbolls-EM 2024
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.