Daniel Jacobsson|13 juni, 2024, 11:32

Jag väljer att spela på Spanien i den här gruppen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Generationsväxlingen skall vara på plats här.

  • Flera spelare – över hela banan – som gjort starka säsonger i sina klubblag.

  • Anfallsfrågan med Morata, Olmo, Joselu, Yamal och Torres har lättats en del på sistone.

  • Spanien vann båda mötena mot Italien i Nations League, skickade ut Kroatien efter straffar och Albanien är gruppens slagpåse.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spanien vinner Grupp B

Spanien har i mina ögon varit på dekis efter eran med Iniesta/Xavi-eran. Trots detta har man bärgat en och annan viktig seger senaste åren men det går inte att blunda för deras stora generationsskifte. Skiftet mellan det gamla och det nya har tagit tid, precis som förväntat och man har haft tålamod med både prestationer och resultat. Förbundskaptenen Luis de la Fuente har sköna förutsättningar inför uttagningen till Fotbolls-EM och det finns mängder av spelare att välja mellan. Den fina blandningen mellan rutinerat och nytt blod i Spanien kommer gynna landslaget under mästerskapet i Tyskland.

I gruppspelet ställs man inför tre tuffa möten där två av matcherna är mot Italien och Kroatien, två motståndare i samma nivå som Spanien själva. Det sista laget i gruppen lär bli en rejäl slagpåse, då Albanien endast gör sitt andra EM i historien. Jag har gått och väntat på spanska spelare vars form skall prickas in till mästerskapet och jag tycker att den gjort det på flera stycken. Här kommer ett landslag som har tung täckning på flera olika positioner och anfallsfrågan är inte längre ett frågetecken för mig. Spanien har plusstatistik på både Italien och Kroatien om man ser till deras senaste möten.

Jag väljer att lyfta konkurrensen på vissa positioner som kommer gynna laget rejält. Titta till exempel på backplats där spelare som Porro, Grimaldo och Cubarsi sätter rejäl press på de något mer rutinerade. Samma gäller på målvaktspositionen där Raya och Simon håller hög klass. Blickar vi mot mer rutinerade namn är Rodri (Manchester City) världens bästa mittfältare i mitt – och många andras – tycke. Anfallarna Morata, Olmo och Yamal hade varit en fin trio längst fram.

Utmanarna

Dödens grupp i och med namnen på nationerna som slåss om slutspelsplatserna. Det är inte helt omöjligt att samtliga landslag av den större arten tar sig vidare till slutspel, då även de fyra bästa treorna tar sig vidare. För mig är Spanien det bästa laget på förhand och jag skall förklara varför…

Italien: 

Här är landslaget som jag håller som den största utmanaren till Spanien i Grupp B. Främst för att man är den regerande mästaren i EM, men också för att Kroatien är påväg neråt i utvecklingen. Så varför går inte Italien och slår Spanien i gruppspelet? Jag har en känsla av att man blir något tafattiga, deras nyckelspelare har inte samma säsong bakom sig som till exempel Spanien. Framåt, på den centrala anfallspositionen, är det mest lysande namnet Ciro Immobile från Lazio, men kommer han ens få förtroendet av Luciano Spalletti? Jag tycker att det finns fler frågetecken kring Italien än övriga lag. Belotti, Scamacca, Raspadori, Lucca och Retegui är inte bättre alternativ än till exempel Alvaro Morata och det tar emot att säga.

Senaste mötet mellan Spanien och Italien slutade med spansk seger i Nations League.

Kroatien och Albanien:

Kroatien har haft sin tid i stora mästerskap. Det blir ingen lysande avslutning för Luka Modric i landslaget. Det här landslaget har varit påväg neråt från den dagen att man tog sina medaljer i VM 2018 och 2022. Att hamna i dödens grupp gynnar inte Kroatien det här året och risken att man åker ut redan i gruppspelet är stor. Kroaterna kan glädjas över att det finns ett betydligt svagare lag i den här gruppen. Albanien har inte nivån för att hota varken Kroatien eller de andra landslagen i gruppen. Båda lagen har sina svagheter och det är framförallt den offensiva delen av uttagningen som saknar styrka.

fotboll, Fotbolls-EM
|
units: 4/5 - spelstopp: 14 juni
Fotbolls-EM
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.