Daniel Jacobsson|13 juni, 2024, 11:32

Jag väljer att spela en spelcialare inför Fotbolls-EM. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hemmanationen kommer sjungas fram under gruppspelet.

  • Julian Nagelsmann har tagit ut en slagkraftig trupp.

  • Kai Havertz kommer att spela längst fram i anfallet och har dessutom redan rekats som skytteligavinnare, av undertecknad.

  • Tyskland kan mycket väl gå till final, i dagsläget är det bara England och Frankrike som jag tror kan sätta stopp.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Skyttekung i gruppettan

Att jag tror på Tyskland inför mästerskapet på hemmaplan har ingen missat. Hemmanationen har fått en tacksam grupp tillsammans med Skottland, Ungern och Schweiz. Det här är tre lag som man skall gå ut och vinna mot. Julian Nagelsmann har tagit ut sin trupp till mästerskapet och det är också något som talar gott om Tyskland. Jag gillar truppen, både för att man går sin egen väg och att det förmodligen blir en startelva som jag själv hade valt att ställa upp med för bästa resultat. Allt annat än en gruppseger hade varit en besvikelse för Nagelsmanns lag.

När det kommer till målspelet som finns med i specialaren är den redan betrodd av undertecknad. Jag har slängt ut ett speltips om Kai Havertz och anfallarens resa till skytteligatiteln. Det är inte alls omöjligt om Tyskland skulle gå bra, genom gruppen och sedan i slutspelet att det är Havertz som står med flest gjorda mål för sitt landslag. Tre matcher i gruppen, mot motståndare som Skottland, Ungern och Schweiz, och två mål krävs i dessa. Jag är övertygad om att anfallaren kommer göra jobbet. Läs en längre sammanfattning om min tro kring Havertz målskytte i turneringen här: https://speltips.se/speltips-infor-fotbolls-em-2024-skytteligavinnare-till-34-00.

Utmanare på vägen

Tyskland är som sagt hemmanation och det är ett stort plus på vägen mot EM-guldet. Jag har höga förväntningar på det här laget i år och tror att ett lyckat gruppspel kan bära frukt mot ännu starkare tider i ett stundande gruppspel. Att den tyska klubblagsfotbollen haft ett såpass starkt år i år är också en grej värd att nämna. Det är långt ifrån negativt att Bayer Leverkusen går och vinner Bundesliga på det sättet man gjorde, så man slipper se Bayern München vara den där oslagbara giganten. Nu har både Leverkusen och Dortmund utmanat, och även vunnit, i två säsonger på rad.

Nyckelspelarna är väldigt viktiga. Flera spelare kommer från sina bästa säsonger i klubblagen och det är en härlig blandning mellan rutin och unga förmågor uttagna. Jag lyfter mer än gärna underbarnen Jamal Musiala och Florian Wirtz inför det här mästerskapet, bägge kommer förmodligen starta i det här laget redan i premiären mot Skottland. Dessutom är spelarna som man har lite frågetecken kring från väldigt starka säsonger. Målvaktssidan är den starkaste i turneringen med Ter Stegen, Neuer och Nubel. Backlinjen kan ställas fram med Rudiger, Kimmich och Tah. Mittfältet skall springa för Toni Kroos avslutande matcher i karriären och anfallet förs fram av Kai Havertz, som vi har höga förväntningar på.

fotboll, fotbolls-em
|
units: 1/5 - spelstopp: 14 juni
Fotbolls-EM
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.