Joakim Östman|11 oktober, 2021, 12:30

Jag väljer att spela på Danmark. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Danmark har tagit full pott i detta VM-kvalet

  • Danmark har visat upp en väldigt fin form på sistone.

  • Österrike har förlorat två av deras tre senaste matcher.

  • Danmark vann första mötet mot Österrike med hela 0-4.

  • Danmark har inte släppt in ett mål på deras fyra senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Danmark att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstark hemmanation

Danmark är ett landslag som mår väldigt bra och de tycks aldrig sluta förvåna med deras prestationer. Det är bara att konstatera att Danmark är ett landslag som är med uppe bland det absolut bästa nationerna i världen. VM-kvalet har varit en total dansk dominans där de har vunnit alla deras sju spelade matcher. Danmark toppar givetvis därför sin grupp och kan med en seger i mötet mot Österrike säkra ett VM avancemang i praktiken. Det var i sommarens EM-spel många verkligen fick upp ögon för detta danska landslag. Där de avancerade hela vägen till en semifinal, de fina prestationerna slutade inte där. Danmark har fortsatt tryckt gasen i botten och kliver in i matchen mot Österrike med fyra raka segrar. I denna samlingens första match åkte Danmark för att möta gruppjumbon Moldavien. Där blev det givetvis inget snack, Danmark stod för fyra mål framåt i första halvlek och kontrollerade sedan matchen till en seger.

Österrikes kvalspel kan hittills inte beskrivas som annat än en stor besvikelse.  De har trots ett fint lag med mycket kvalitet inte alls fått det att funka. Det dåliga resultaten har framförallt kommit efter sommarens EM-spel. Det tycktes på förhand inget tyda på men Österrike har bara vunnit två av deras fyra matcher efter EM. Förlusterna har kommit mot Israel och Skottland vilket är Österrikes stora utmanare om andraplatsen. Österrike har nu fyra poäng upp till andraplatsen och behöver desperat få med sig trepoängare i kommande matcher.

Givna favoriter

Österrike bröt förlustsviten i deras första match denna samlingen när de borta slog Färöarna med 0-2. Segern var extremt viktig för Österrike som även i detta mötet måste få med sig ett resultat. Inte mycket talar för Österrike i mötet mot Danmark. Det finns dock kvalitet i laget och de hoppas kunna störa Danmark i denna matchen. I första mötet mellan nationerna körde dock Danmark över Österrike på bortaplan och vann med 0-4. Danskarna kliver även därför mycket riktigt in i detta mötet med favoritskapet.

Danmark känns för tillfället oslagbara och hemma på Parken är de alltid oavsett motstånd starka. Danmarks form finns det inte många nationer ute i världen som matchar. De har inte bara vunnit sina matcher utan även dominerat det flesta. Danmarks offensiv har varit glödheta och har stått för nio mål framåt i deras två senaste matcher. Även försvarspelet tycks vara omöjligt att slå håll på, där Danmark inte har släppt in ett mål på det fyra senaste matcherna. Givet dessa förutsättningar finns det inget annat än att på förhand välja spelet på hemmasegern i detta mötet.

fotboll, VM Kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Danmark - Österrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.