Speltips Baseball

 1. Speltips
 2. /
 3. Sport
 4. /
Baseball Författare: 2023-11-14T14:13:09+01:00

Baseball speltips varje dag på Speltips.se från Sveriges bästa experter inom tips på Baseball, som är en av världens största och mest anrika sporter. Med storstjärnor och välfyllda arenor är baseball utnämnt till USA:s nationalsport.

Historien om baseball

Baseball tros ha utvecklats från gammalmodiga sporter där boll och slagträn var involverade, och det är i England de första referenserna till sporten hittas i boken “A Little Pretty Pocket-Book” från 1744 av den kände utgivaren John Newbury. Engelska utvandrare tog sedan med sig sporten till USA under 1800-talet, där den snabbt fick fäste.

Baseball som sport idag

Idag är baseball USA:s nationalsport, och i den amerikanska högstaligan MLB ställs lag från National League och American League mot varandra under en 162 matcher lång regular season. Därefter väntar playoffs, och de allra bästa lagen gör upp om den åtråvärda “World Series”-titeln. Sporten är även mycket populär ur ett internationellt perspektiv, och spelas framför allt också på hög nivå i Japan och Mexico.

Sportens popularitet

Baseball, i synnerhet ligan Major League Baseball, ligger många svenskar varmt om hjärtat. Det är trots alls världens största baseballiga vi pratar om, alla kategorier. Baseball har visserligen inte riktigt fått fäste i Sverige, om man jämför med exempelvis hockey och NHL, men ur ett bettingperspektiv är det dock en populär sport som uppskattas av många som föredrar att hålla sig vakna och spela nattetid.

Bra spelbolag för Baseball

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 12x bonus – Min Odds 1.80

 • Bonus + 100 Free Spins

 • Läs mer om Betsson

Regler och Villkor gäller | Bonus giltig i 60 dagar | +18 | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här.

Casinostugan Odds Bonus

Inga omsättningskrav – 1.80 min odds

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

CampoBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Snabb bettingsida med bra bonus

 • Läs mer om Campobet

Nordicbet Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus – Min Odds: 1.80 | 35x free spins

 • En mycket generös välkomstbonus

 • Läs mer om Nordicbet

Regler och Villkor gäller | Bonus giltig i 60 dagar | +18 | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här.

Speltips för Baseball

Baseball är en sport som vi på Speltips.se punktmarkerar, med målsättningen att rada fram djupgående och välanalyserade speltips varje vecka. Fokuset ligger självfallet på MLB, världens absolut största baseballiga. Våra experter gräver djupt och dukar fram unik statistik, senaste nytt om lagen, skaderapporter och vassa formbedömningar, så att du som spelare kan ta del av allt du behöver veta innan du placerar ett spel.

Baseball Tips på Speltips.se

När du tar del av baseball tips på Speltips.se kan du vara säker på att du tar del av den senaste informationen och de bästa analyserna från landets ledande baseball-experter. Vi går igenom förutsättningarna inför varje match och dukar fram skarpa analyser som lägger grunden för en växande spelkassa i det långa loppet. Det är självklart helt gratis att ta del av våra speltips.

Bettingsidor med Baseball

Baseball är en kommersiell jätte, som dessutom är nationalsporten hemma i USA. Föga förvånande är det en sport som majoriteten av spelbolagen punktmarkerar, med ett uppdukat spelutbud som heter duga. Det är inte lätt att lyfta fram något enskilt spelbolag, då de
flesta spelbolagen har liknande spelutbud och välkomstbonusar.

Här lyfter vi fram seriösa spelbolag som givetvis innehar svensk spellicens:

Vanligaste att spela på

I baseball är matchvinnaren det allra vanligaste att spela på, eller “moneyline” som det även heter i amerikanska termer. Även över/underspel är mycket populära, tillsammans med handikappsspel kallat “run line” i baseballtermer. Det finns även ett brett utbud av specialspel där man exempelvis kan spela på vilken spelare som gör touchdown, antalet field goals i en match, antal touchdowns i en match eller totalt antal passade yards för en spelare i matchen.

Hur spelas Baseball?

Baseball är en lagsport som faktiskt har en hel del gemensamt med den sport vi älskade under skolidrotten, nämligen brännboll. Det är två lag som ställs mot varandra med nio spelare i vardera lag. Under matchens gång turas lagen om att spela inne och ute. Innelaget är det offensiva laget och ska försöka samla så många poäng det går, en poäng utdelas för varje spelare som lyckas springa runt hela spelplanen. Utelaget är i sin tur defensiva och har som mål att förhindra innelagets spelare att ta sig runt alla baser, genom att bland annat bränna innelagets slagmän och löpare. När det defensiva laget bränt tre spelare från det offensiva laget så byter lagen roller.

En match består vanligtvis av nio slagomgångar, även kallat för “inningar” i baseball-termer. När båda lagen varit det offensiva laget vid ett tillfälle så är inningen avslutad. En match har ingen tidsbegränsing och kan heller inte sluta oavgjort, skulle det vara oavgjort efter nio spelade inningar så fortsätter matchen tills något av lagen gör fler poäng än motståndarna.

Livestream på Baseball

Live betting har trätt fram som en av de populäraste spelformerna på senare år, och det är något som spelbolagen onekligen anpassat sig efter. Förutom att spelbolagen vässat sina livemarknader så har spelbolagen även valt att satsa extra hårt på livestreaming, en tjänst som går hand i hand med live betting. Spelbolagen som sticker ut med sina kvalitativa livestreaming-tjänster är Bet365, Unibet, LeoVegas och Betfair.

Sedan 12:e juli står det klart att Nordic Entertainment Group (tidigare MTG) kommer att sända matcher från Major League Baseball på deras kanaler och Viaplay. Under grundspelet kommer fem till 12 matcher att sändas, vad gäller slutspelet så kommer samtliga matcher att sändas.

Spela live på Baseball

Baseball är en sport som räknas till en utav de största sporterna i världen. Med snabba spelvändningar, små marginaler och plötsliga scenförändringar är det en sport som är klippt och skuren för live betting. Utbudet på livemarknaden är oerhört brett och det finns väldigt mycket att spela på, något för alla smaker skulle vi vilja påstå.