Läs allt om Belgiens trupp EM 2024! Belgiens förbundskapten har tagit ut landets trupp till Fotbolls EM 2024 och det är en ruskigt stark trupp. Belgiens landslagstrupp är att räkna med och slåss alltid om medaljerna i EM. Här ser du hela Belgiens trupp till EM 2024!

Belgiens Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Belgien

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Bonus för nya OCH gamla kunder!

  • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sprillans ny bettingsida!

  • Läs mer om x3000

Belgiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Ta del av senaste nytt kring Belgiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024 hos oss på speltips.se! Belgien har onekligen växt fram som en av toppnationerna inom fotbollen. Man har fått fram enormt mycket spelare med väldigt hög kvalité senaste åren och det är inte konstigt att landet växer inom sporten. SPELARE är bara tre av superstjärnorna som finns i Belgiens trupp EM 2024. De tre är naturligtvis uttagna i den trupp man presenterat till Fotbolls EM 2024, där man har målet att utmana i toppen återigen.

Belgiens EM-trupp som plockats ut är onekligen tillräckligt stark för att vara med och utmana om medaljer. Belgien blir att räkna med under mästerskapet och nog känns det som en tidsfråga innan landslaget tar en ny medalj. Potentialen går helt enkelt inte att blunda för. Rent individuellt är det extremt få länder som kan mäta sig med belgarna, men skall man lyckas nå hela vägen så är det den kollektiva styrkan som måste lysa starkt under mästerskapet.

SPELARE:

Guide för Belgiens trupp i Fotbolls-EM

Komplett guide kring Belgiens trupp i Fotbolls-EM hittar ni givetvis hos oss! Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas och en del av förhandssnacket har handlat om Belgien. Toppnationen kommer till mästerskapet med höga förväntningar där flertalet stjärnspelare ska försöka bärga landets första guld. Belgiens trupp i Fotbolls-EM är kryddad med såväl rutin som talang, och sett till det stora hela så har Belgiens trupp EM 2024 alla förutsättningar för att nå hela vägen.

Belgiens EM-trupp är en av de hetaste trupperna på förhand med SPELARE, och naturligtvis har vi på speltips.se ruggigt bra koll på Belgien såväl inför som under mästerskapet. Vi dukar fram en komplett guide för Belgiens trupp i Fotbolls-EM och vi förser er läsare med senaste nytt kring truppen och samtliga stjärnor i Belgiens EM-trupp.

Uttagning Belgiens EM-trupp

Belgiens EM-trupp är uttagen och det är en bra trupp Belgien matchar inför mästerskapet. Förbundskapten Domenico Tedesco har haft ett tag på sig att tänka över vilka spelare han vill ha med. Efter ett par lyckade mästerskap är det inte konstigt att truppen byggs på den grunden. Nyckelspelarna är viktiga för Belgien och Kevin de Bruyne är bara en av spelarna som spelar en otroligt viktig roll i Belgiens EM-trupp. Belgiens trupp har alla möjligheter att lyckas väl. Tedesco är nöjd över den trupp han haft förmånen att plocka ut och det skall bli ruskigt spännande att följa belgarna under mästerskapet.

Nyckelspelare i Belgien under Fotbolls-EM

Sett till landets storlek skulle man kunna tro att Belgien har ont om potentiella nyckelspelare men så är verkligen inte fallet. Det är snarare raka motsatsen. Den belgiske förbundskaptenen Domenico Tedesco har spelare av högsta klass på samtliga positioner och bredden på truppen är imponerande.

Precis som för alla lag finns det dock några spelare som är extra viktiga och så även i Belgiens fall, man förlitar sig naturligtvis mycket på målvakten Thibaut Courtois som i sina bästa stunder är en av världens bästa mellan stolparna. Flytten till Real Madrid har kanske inte varit en total succé, men alla vet hur bra han kan vara när allt stämmer och oftast är han på tårna lite extra när det vankas landskamper. Givetvis självskriven i Belgiens trupp EM 2024.

På mittfältet vimlar det av spelare som håller toppklass men det finns en som sticker ut lite extra – Kevin De Bruyne. Den spelare som givetvis är mest given i Belgiens trupp EM 2024. De Bruyne spåddes en lysande karriär och värvades till Chelsea för ganska stora pengar men det har varit i Manchester City som han kommit till sin rätt. Numera är han en av världens bästa offensiva mittfältare och fungerar inte De Bruyne så brukar inte City fungera. Värderas väldigt högt och det säger en del om vilken klass han håller. Måste vara i full form och på spelhumör om Belgien ska bli ett lag att räkna med i EM.

För att lyckas i ett mästerskap behöver man matchvinnare och det har Belgien – förhoppningsvis – i form av Romelu Lukaku. Centertanken har briljerat i Serie A med Inter den här säsongen och är utan tvekan en av världens tio främsta anfallare. Har en imponerande fysik och kan på många sätt liknas vid Didier Drogba. Han har gjort mängder med mål i landslaget och bör kunna hota om skytteligan i EM. Har även han en självskriven plats i Belgiens EM-trupp 2024.

Belgiens laguppställning Fotbolls EM 2024

Belgiens laguppställning Fotbolls EM 2024 blir ruskigt spännande att följa. Belgiens landslagstrupp är uttagen och det är inga speciella frågetecken i truppen. De främsta och lysande stjärnorna finns med i truppen och Belgien ser ut att vara ett av lagen som kan slåss om medaljerna under Fotbolls EM 2024. Målsättningarna är satta och Belgien vill nå så högt det bara går. Den uttagna truppen är full med både en bra bredd och en stadig spets, och känslan är att Belgiens laguppställning Fotbolls EM 2024 verkligen kan utmana om medaljerna. Förbundskapten Tedesco är nöjd med sin laguppställning som han kan ställa upp i turneringen – bredden talar för att Tedesco har möjligheten att rotera lite under mästerskapets gång, vilket kan vara bra om man vill nå hela vägen.

Belgiens laguppställning idag

Läs allt om Belgiens laguppställning idag hos oss på Speltips.se! Belgiens startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Tedesco kommer att matcha laget på ett liknande sätt som under vårens kvalmatcher. Med det sagt finns det flertalet spelare som står utanför startelvan men som ändå håller hög klass. Det är ännu en sak som kan tala för Belgien inför mästerskapet. Vi punktmarkerar Belgien och dukar fram senaste nytt kring Belgiens laguppställning i Fotbolls-EM.

Längre fram ger man ofta mycket speltid till SPELARE och världsstjärnan Kevin De Bruyne, som i sina bästa stunder är två av Premier Leagues mest underhållande spelare. Supertalangen SPELARE är en riktig joker i den här landslagstruppen, han har fått massvis med förtroende under den här säsongen. Där har Belgien en oslipad diamant. Det återstår att se vem som kan kliva fram och ta Eden Hazards status och roll i det här landslaget framöver.

Belgiens laguppställning idag hittar ni givetvis hos oss inför varje omgång. Vi punktmarkerar Belgien under EM och förser er läsare med senaste nytt kring Belgiens laguppställning idag samt eventuella förändringar i Belgiens trupp EM 2024.

Höga förväntningar på Belgien i Fotbolls-EM

Höga förväntningar på Belgien inför EM, minst sagt! Länder som Frankrike och Spanien åker till EM med höga krav från sina egna supportrar men frågan är om inte Belgien är en minst lika stor förhandsfavorit. Landet är trots allt i toppen på FIFA:s världsranking och tog medalj i ett mästerskap för inte allt för längesedan. Lägg därtill att man hamnat i en relativt överkomlig grupp där allt annat än en förstaplats vore ett misslyckande. Med spelare som SPELARE ska Belgien vara en av favoriterna till EM-titeln och de höga förväntningarna på Belgien inför EM är helt klart befogade.

Kända spelare från Belgien genom åren

Som ni hör är Belgien numera ett av världens bästa landslag men så har det verkligen inte varit tidigare, man har snarare varit ganska anonyma och ofta sedda som lillebror till Nederländerna som vunnit flera stora titlar.

Det finns dock några spelare som lyckats nå den allra högsta nivån, och då handlar det inte om spelare som fortfarande är aktiva. En av landets största genom tiderna är utan tvekan målvakten Michel Preud’homme, som var en av Europas främsta på positionen under slutet av 80-talet. Under sina åtta i Mechelen lyckades han vinna ligan, cupen, cupvinnarcupen och den europeiska supercupen. Det blev även några år i Benfica där han bland annat vann den portugisiska cupen men han lyckades även bra i landslaget. Inte minst i VM-94 där han, till Thomas Ravellis förtret, tog hem priset som turneringens bästa målvakt. En annan av landets bästa målvakter är Jean-Marie Pfaff, som bland annat lyckades vinna den tyska ligan tre gånger i rad (85,86,87) med Bayern München.

Om man ska lyfta fram ytterligare en spelare som lyckats väldigt bra så är det svårt att inte nämna Vincent Kompany. Backen slog tidigt igenom i Manchester City där han direkt blev en nyckelspelare och under sina elva säsonger i klubben lyckades han vinna det mesta som går att vinna. Bland höjdpunkterna finns hela fyra ligatitlar och två segrar i FA-cupen, det blev även fyra segrar i ligacupen och både 2013 och 2019 tog klubben hem Community shield, matchen där cup- och ligamästaren möts. Det blev även 89 landskamper där VM-bronset för tre år sedan är kronan på verket.

Belgiens matcher i Fotbolls-EM

Belgien kliver in i mästerskapet med skyhöga förväntningar, och frågan är om det överhuvudtaget går att argumentera emot de höga förväntningarna. I en grupp som även består av Slovakien, Rumänien och X så betraktas Belgien som enorma favoriter på förhand. Konstigt? Knappast. Den rådande klasskillnaden är påtaglig och allt annat än ett komfortabelt gruppavancemang vore ett belgiskt praktfiasko.

Belgiens matcher i EM:

  • Belgien – Slovakien (17 juni 18:00)
  • Belgien – Rumänien (22 juni 21:00)
  • EJ KLAR – Belgien (26 juni 18:00)

Belgiens historia Fotbolls EM

Belgiens fotbollslandslag har vuxit fram inom fotbollen igen och de senaste åren har laget varit med i snacket om guldmedaljer. Man tog ett brons i Fotbolls VM 2018, men innan dess hade man inte tagit en medalj sedan 1980. Belgien är ett landslag som hittat tillbaka till en storhetstid de senaste åren och med tanke på antalet stjärnspelare man har så är det inte långt kvar innan man har en ny medalj. Belgien blir definitivt att räkna med under Fotbolls EM 2024. Historien i Fotbolls EM för Belgien är kort, men den har goda möjligheter att bli längre framöver.