Italiens landslagstrupp Fotbolls EM 2020

Italien Författare: 2019-08-06T14:49:17+02:00

Italien gör sig redo för Fotbolls EM 2020. Det är en stark italiensk trupp som tagits ut och vi kan förvänta oss ett Italien som utmanar om topplaceringarna under mästerskapet. Är du ute efter att se vilka spelare Italiens förbundskapten tagit ut till Mästerskapet? Då hittar du det bäst här på Speltips.se.

Italiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2020

Italien matchar en stark trupp till Fotbolls EM 2020 och är som vanligt ett av landslagen som det snackas mest om inför. Italien har varit ett framgångsrikt landslag inom fotbollen men har senaste åren glidit ifrån den absoluta toppen. Roberto Mancini tog över i Maj 2018 som hopp att vända skutan, man missade senaste världsmästerskapet vilket var en katastrof. Nu har man iallafall kvalificerat sig till Fotbolls EM 2020 och hoppet om höga placeringar lever efter att förbundskaptenen tagit ut truppen till mästerskapet. Värt att nämna är Andrea Belotti, som ses som nästa storanfallare i det italienska landslaget.

Italiens historia Fotbolls EM 2020

Som sagt, Italien har varit väldigt framgångsrika inom fotbollen. I Europamästerskapet har man tagit ett guld och två silver genom tiderna på åtta mästerskap. Man missade världsmästerskapet 2018 men även i det mästerskapet har man medaljer från tidigare år. Det har blivit hela 6 guld i de stora mästerskapen genom åren. OS, VM och EM har varit hemmaplanerna för Italien tidigare år och man har alltid setts som en av favoriterna till medaljerna. Nu har man gått ner sig lite senaste åren och den generationsskiftningen som gjorts misslyckades lite grann. Italien är på god väg tillbaka igen och revanschlusten efter misslyckandet i VM-kvalet senast bör hjälpa.

Italiens laguppställning Fotbolls EM 2020

Det blir lite av en revansch för Italiens landslag i Fotbolls EM. Några mästerskap och år av besvikelse har varit och detta kan bli vändpunkten. Man har ett bra lag på pappret och får man bara rätt flyt kan det gå långt. Italien har en jämn trupp där det saknas någon superstjärna som sticker ut från alla andra. Man är en lagmaskin mer där defensiven är snäppet starkare än offensiven. Italien har alltid varit kända för sitt grymma försvarsspel och det är inget undantag här, man har några av världens bästa försvarare i truppen. Stämmer anfallsspelet för Italien kan detta bli ett mästerskap med ljusare slut.

Uttagning Italiens EM-trupp

Italien har ett brett utbud av aktuella spelare till Fotbolls EM. När förbundskaptenen skulle ta ut Italiens trupp hade man många alternativ. Det är en trupp som är ganska väntad. Italien är ett land där fotbollen är passion och supportrarna hörs om det är något som är konstigt. Italiens trupp har tagits ut för att ta revansch på senaste årets fiasko. Man kommer till mästerskapet med en trupp som kan utmana toppen igen. Det hade man även förra året när man misslyckades med kvalet till VM. Nu har man en ny chans att lyckas med något bra och ta tillbaka folkets förtroende. Italien går för ett lyckat mästerskap och truppen som är uttagen är stark.