Ta del av Kroatiens EM-trupp hos oss! Kroatien gör sig redo för ytterligare ett mästerskap, efter ett lyckat VM är man rankade betydligt högre i jakten på EM-guldet denna gång. Man har ett mycket starkt lag med en fin bredd. Nyckelspelaren Luka Modric finns med i Kroatiens trupp Fotbolls-EM 2021 och här hittar ni hans lagkamrater.

Kroatiens Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Dominik Livakovic  Målvakt Dinamo Zagreb 1995-01-09
Lovre Kalinic Målvakt Hajduk Split 1990-04-03
Simon Sluga Målvakt Luton 1993-03-17
Duje Caleta-Car Back Marseille 1996-09-17
Josko Gvardiol Back Dinamo Zagreb 2002-01-23
Dejan Lovren Back Zenit 1989-07-05
Domagoj Vida Back Besiktas 1989-04-29
Mile Skoric Back Osijek 1991-06-19
Borna Barisic Back Rangers 1992-11-10
Domagoj Bradaric Back Lille 1999-12-10
Sime Vrsaljko Back Atletico Madrid 1992-01-10
Josip Juranovic Back Legia 1995-08-16
Marcelo Brozovic Mittfältare Inter 1992-11-16
Milan Badelj Mittfältare Genoa 1989-02-25
Mateo Kovacic Mittfältare Chelsea 1994-05-06
Mario Pasalic Mittfältare Atalanta 1995-02-09
Luka Modric Mittfältare Real Madrid 1985-09-09
Ivan Perisic Mittfältare Inter 1989-02-02
Nikola Vlasic Anfallare CSKA Moskva 1997-10-04
Luka Ivanusec Anfallare Dinamo Zagreb 1998-11-26
Ante Rebic Anfallare Milan 1993-09-21
Josip Brekalo Anfallare Wolfsburg 1998-06-23
Mislav Orsic Anfallare Dinamo Zagreb 1992-12-29
Andrej Kramaric Anfallare Hoffenheim 1991-06-19
Bruno Petkovic Anfallare Dinamo Zagreb 1994-09-16
Ante Budimir Anfallare Osasuna 1991-07-22

Spelbolag med odds på Kroatien

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Kroatiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Kroatiens EM-trupp hittar i hos oss. Kroatien kommer till Fotbolls EM 2021 med en mycket lovande trupp. Ett lyckat VM slutspel har bäddat för att man nu ses som en av favoriterna till att gå långt i turneringen. Man har en trupp som har tillräckligt med kvalité för att göra om den bedrift man gjorde i förra mästerskapet. En silvermedalj senast och truppen vill uppenbarligen öka på detta genom att göra en fin insats när Europas bästa landslag gör upp. Storstjärnan Luka Modric toppar namnen av uttagna spelare och Kroatien har i honom en stor ledare i truppen. Kroatien har goda förutsättningar här och lär ge fansen något att njuta åt i sommar. Är ni ute efter Kroatiens trupp EM 2021 så hittar du det hos oss.

Kroatiens Trupp EM 2021:

  • Duje Caleta-Car, Marseille
  • Domagoj Vida, Besiktas
  • Sime Vrsaljko, Atletico Madrid
  • Marcelo Brozovic, Inter
  • Mario Pasalic, Atalanta
  • Mateo Kovacic, Chelsea
  • Luka Modric, Real Madrid
  • Ante Rebic, Milan
  • Andrej Kramaric, Hoffenheim

Guide för Kroatiens trupp i Fotbolls-EM

Ta del av en komplett guide för Kroatiens trupp i Fotbolls-EM 2021 hos oss! Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller även Kroatien, som tagit stora kliv framåt de senaste åren. Vi på speltips.se punktmarkerar Kroatien såväl inför som under mästerskapet och förser er läsare med senaste nytt kring Kroatiens EM-trupp, spelare, spelschema och matcher.

Uttagning Kroatiens EM-trupp

Kroatiens förbundskapten har haft ett tufft jobb när Kroatiens trupp skulle tas ut till ett nytt mästerskap. Efter VM-succén är laget rimligtvis byggt efter den lyckade truppen och stommen kommer därifrån. Man har tagit ut en trupp som blandar mycket i ålder, rutin och oerfarenhet men som man också tror på väldigt mycket. Kroatien är en utmanare till pallplaceringarna och blir att räkna med. Förbundskaptenen har ett brett utbud att välja spelare ifrån, vilket såklart underlättar i jämförelse mot de lite mindre länderna. På det sättet är Kroatien ett behagligt landslag att ta ut för förbundskaptenen. Bra bredd, bra spets och en lagmaskin utöver det vanliga. Kroatien blir att räkna med i Fotbolls EM 2021.

Nyckelspelare i Kroatien under Fotbolls-EM

Kroatien åker till EM med en trupp där många av spelarna håller till i någon av världens bästa ligor, vilket gör laget till ett av de mest intressanta – åtminstone på pappret. Inte minst på mittfältet finns det gott om riktigt duktiga spelare och det är naturligtvis en viss herre från Real Madrid som sticker ut lite extra.

Luka Modric må vara 35 år gammal men håller fortfarande hög klass och han har dessutom en meritlista som få spelare kan matcha. I VM för tre år sedan hjälpte han Kroatien hela vägen till final och ska man gå långt även i EM behöver mittfältaren vara minst lika bra den här gången. Samma sak gäller Mateo Kovacic som kommer till mästerskapet med en fin säsong i ryggen, men kröntes med segern i Champions League tillsammans med Chelsea.

I anfallet förlitar man sig mycket på Ante Rebic, som ska försöka axla Mario Mandzukic mantel. Något som kan visa sig bli en långt ifrån enkel uppgift. 27-åringen kommer dock från en bra säsong i Milan (där Mandzukic är lagkamrat) men hittills har han haft ganska svårt att producera i landslaget. Det finns dessutom en het utmanare i form av Andrej Kramaric som öst in mål i Bundesliga den gångna säsongen.

Kroatiens laguppställning Fotbolls EM 2021

Kroatien kommer med en trupp med blandad kompott unga talanger och erfarna spelare. Luka Modric är ett föredöme i den kroatiska truppen och ett nyttigt ansikte utåt för de yngre spelarna. Är naturligtvis given i Kroatiens laguppställning Fotbolls EM 2021. Detta kan mycket väl vara storstjärnans sista Europamästerskap för Kroatien eftersom han fyller 34 senare i år. Kroatien ställer ett starkt lag på pappret hur som helst och det är spelare som alla har en god chans att ta en startplats i det kroatiska landslaget. Självklart finns det nyckelspelare som rankas större än vissa andra. Kroatien är ett land som utmanar om guldet och lär matcha laget hårt när det gäller, samtidigt som man har kvalitén för att ge icke ordinarie spelare chansen när tillfälle ges. Allt om Kroatiens laguppställning Fotbolls EM 2021 hittar ni hos oss.

Kroatiens laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Zlatko Dalic kommer använda sig av i stort sett samma spelare som under vårens VM-kval. Det skulle betyda att Dominik Livakovic får förtroendet mellan stolparna, 26-åringen har gjort en bra säsong i Dinamo Zagreb och ser ut att vara Dalic förstaval på positionen.

I försvaret förlitar man sig mycket på den rutinerade mittbacken Domagoj Vida, som fick ett sent genombrott när det blev VM-silver för tre år sedan. En hel del talar även för att man kommer använda sig av Dejan Lovren som vunnit både Champions League och Premier League men som numera håller till i den ryska ligan. Skulle den stundtals skadedrabbade Lovren inte kunna spela så finna Duje Caleta-Car som ett bra alternativ, 24-åringen har varit en av Marseilles bästa spelare den här säsongen och har fått chansen från start i de tre senaste landskamperna.

På mittfältet har Kroatien en hel rad riktigt duktiga spelare, faktum är att landet åker till EM med en av hela turneringens bästa uppsättningar med mittfältare. Nyss nämnda Luka Modric är naturligtvis given om han känner sig kurant och det får man nog även säga att Mateo Kovacic är. På det centrala mittfältet kan man även använda sig av Marcelo Brozovic (Inter) eller varför inte Milan Badelj, som gjort en väldigt fin säsong i Genoa. Dessutom finns det gott om offensiva alternativ, inte minst Nikola Vlasic (CSKA Moskva) och Ivan Perisic, som fortfarande kan blixtra till.

I anfallet talar det mesta för att Ante Rebic får förtroendet men man skulle även kunna använda sig av Ante Budomir, som stod för elva fullträffar i den spanska ligan den gångna säsongen. Mario Pasalic (Atalanta) och Josip Brekala (Wolfsburg) erbjuder dessutom gott om alternativ ute på kanterna.

Höga förväntningar på Kroatien i Fotbolls-EM

Rent traditionellt har Kroatien haft ganska svårt att övertyga men i VM för tre år sedan blev det som bekant silver och i EM två år tidigare vann man sin grupp före bland annat Spanien, innan Portugal blev en för hård nöt att knäcka i åttondelsfinalen. Många av spelarna från VM-succén finns kvar i truppen, men man har hamnat i en grupp som känns ganska oviss. Där hittar vi även England och Skottland, samt Tjeckien. Trots det så tippas laget ta sig vidare till åttondelsfinal och gör man inte det så ses nog det som ett litet misslyckande.

Kända spelare från Kroatien genom åren

Kroatien är ett ganska ungt land men har ändå hunnit med att fostra många duktiga spelare. Det internationella genombrottet kom vid VM 1998 då man lyckades ta brons och en stor del i framgången tillskrivs Davor Suker. Anfallaren stod för sex mål vilket räckte till att vinna turneringens skytteliga. På den tiden var kanske inte Suker en av världens största stjärnor men han spelade faktiskt i storklubben Real Madrid, där han kort innan VM vunnit Champions League. Han stod även för hela 24 mål när Real vann ligan 96/07. Bland höjdpunkterna finns även fem säsonger i Sevilla, samt spel i Arsenal där det blev en andraplats i Premier League 99/00. 1998 utsågs Suker till världens tredje bästa spelare och mellan 1992-1998 blev han korad till Kroatiens bästa spelare hela sex gånger.

Flera av landets bästa spelare är fortfarande aktiva, inte minst Ivan Rakitic, som dessutom fortfarande spelar på en väldigt hög nivå. 33-åringen fick sitt genombrott i Schalke 04 innan flytten till Sevilla 2011. Där skulle mittfältaren snabbt få en viktig roll och säsongen 13/14 hjälpte han klubben till seger i Europa League. Kort därefter värvades kroaten till Barcelona och väl där blev det hela fyra ligaguld och under sin första säsong blev det även seger i Champions League. Numera är det slutspelat i landslaget (där blev det 106 matcher mellan 2007-2019) men i höstas skrev han på ett kontrakt med Sevilla som sträcker sig till sommaren 2024.

Ska vi lyfta fram ytterligare en spelare så faller valet på Mario Mandzukic, som också fortfarande är aktiv. 35-åringen har visserligen haft en ganska tung säsong i Milan men är i sina bästa stunder en anfallare av högsta klass. Något han inte minst visade i Bayern München där han vann både Bundesliga (två gånger) och Champions League. 2014 flyttade anfallaren till Atletico Madrid och ett år senare värvades han till Juventus, där han skulle vinna Serie A fem gånger i rad. I landslaget blev det imponerande 33 mål på 89 landskamper mellan 2007-18.

Kroatien matcher i Fotbolls-EM

England, Tjeckien och Skottland – så lyder motståndarna i gruppspelet för Kroatiens del. Man är tillsammans med England stora gruppfavoriter och det är mycket som talar för att man löser en biljett till slutspelet.

Kroatiens matcher i EM:

  • England – Kroatien, 13:e juni (London)
  • Kroatien – Tjeckien, 18:e juni (Glasgow)
  • Kroatien – Skottland, 22:e juni (Glasgow)

Kroatiens historia Fotbolls EM

Kroatiens historia inom fotbollens Europamästerskap är kort. Man har deltagit fem gånger och har inga vidare framgångar i medaljväg. 0 medaljer totalt och som bäst en kvartsfinal under mästerskapet 2008 samt en åttondelsfinal senast 2016. Man har deltagit de fyra senaste mästerskapen och Kroatisk fotboll har verkligen vuxit fram som en av favoriterna till guldet. Mästerskapet som spelas 2021 är ett mästerskap där Kroatien har tagit nationens målsättningar till nya höjder och är absolut en utmanare till landets första EM-medalj.