Kasper Hjulmand leder Danmark i Europamästerskapet. Det är en mycket spännande trupp som är uttagen och landets främsta fotbollsspelare finns givetvis med i den. Danmark är en outsider i det här mästerskapet och kan med lite flyt på vägen överraska. Danmarks EM-trupp 2024 hittar du här.

Danmarks Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Danmark

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Bonus för nya OCH gamla kunder!

  • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

LuckySports Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 2.00

  • Insättningar med BankID & Swish

  • Läs mer om Lucky Sport

Danmarks Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Allt om Danmarks trupp & spelare inför EM hittar ni hos oss. Danmark fortsätter växa inom fotbollen och Danmarks trupp EM 2024 ser ruskigt spännande ut. Man väntar på en gyllene generation och det känns som att man har framtiden framför sig. Kasper Hjulmand har inte varit på posten som förbundskapten överdrivet länge, men har tagit ut en mycket bra trupp till EM i Tyskland. Spelare i Danmarks EM-trupp värda att nämna är storstjärnan SPELARE och SPELARE. Danmark har ett underskattat lag, som har större potential än vad många tror. Man går inte under radarn som ett favorittippat lag, men med lite flyt kan man gå längre än förhandstipsen tror.

Danskarna är absolut ett lag som kan göra livet tufft för diverse stornationer i mästerskapet. Landets första och enda EM-guld kammades hem 1992, då fanns en gyllene generation som visade vägen i form av spelare som Laudrup och Schmeichel. Förhoppningarna på Danmarks trupp EM 2024 är höga och skulle allting stämma ute på planen så har man definitivt potential att slå ur underläge.

Danmarks Trupp EM 2024:

  • SPELARE

Guide för Danmarks trupp i Fotbolls-EM

Komplett guide för Danmarks trupp i Fotbolls-EM hittar ni hos oss på Speltips.se. Danmark är en outsider inför det här mästerskapet. Gruppmotståndarna heter England, Slovenien och Serbien. En tuff grupp som man med lite flyt under vingarna kan ta sig förbi. Kasper Hjumand har tagit ut en lovande trupp inför matcherna som skall avverkas i Stuttgart, Frankfurt och München.

Danmarks trupp i Fotbolls-EM blir otroligt spännande att följa. Truppen kryllar av spelare av hög klass och den kollektiva styrka lyser starkt. Danmarks EM-trupp lär ställa in siktet på att slå ur underläge under mästerskapets gång, och det är något som danskarna verkligen trivs med. Man har hamnat i en relativt tuff, men överkomlig, grupp på förhand men känslan är god. Vi på Speltips.se punktmarkerar vårt kära grannland och förser er läsare med all information om Danmarks trupp EM 2024.

Uttagning Danmarks EM-trupp

Danmark har nu tagit ut sin EM-trupp. Det är en lovande trupp, som innefattar de flesta av landets bästa fotbollsspelare. Kasper Hjulmand är ansiktet utåt för Danmark på landets förbundskaptenspost och den som valt denna trupp. Under Speltips.se hittar du samtliga trupper till Fotbolls-EM, där denna är en av de mest intressanta som en del av grannlandet. Danmark har ett stort antal duktiga fotbollsspelare. Men det skiljer, som hos de flesta lite lägre rankade länderna, en bit mellan topp och botten. De bästa spelarna i landet, som till exempel SPELARE, är betydligt vassare än de uttagna spelarna som ses som sämre. Kasper har trots detta haft en bra möjlighet att ta ut en vass trupp till mästerskapet och har goda förutsättningar att nå en bit!

Nyckelspelare i Danmark under Fotbolls-EM

Alla länder som deltar i EM har sina utpräglade nyckelspelare som blir lite extra viktiga och så är naturligtvis även fallet i Danmark. Den på pappret viktigaste spelaren blir SPELARE som på senare år växt fram till en av Europas främsta på positionen. Han jämförs fortfarande med SPELARE som skördade framgångar på 90-talet, men för varje år kommer även han närmare en liknande nivå. Utan honom hade klubblaget inte gått lika starkt och det är en spelare som måste vara i bra form för att Danmark skall ta sig långt här.

Samma sak gäller spelfördelaren och fixstjärnan SPELARE. Flytten till KLUBB blev kanske inte så lyckad som man hade hoppats men i landslaget är mittfältaren nästan alltid bra och på humör är han utan tvekan en av Europas främsta på positionen. Han är given i den danska startelvan.

För att lyckas i EM gäller det även att målskyttet fungerar och då hoppas man mycket på SPELARE, som haft en ganska tung säsong men som har en hög högstanivå. Han har varit bra det senaste och stod bland annat för ett gäng mål i ligaspelet den här säsongen. Han är högt värderad och känns som en given kugge i Kasper Hjulmands landslag.

Danmarks laguppställning Fotbolls EM 2024

Allt om Danmarks laguppställning EM 2024 hittar ni hos oss. Danmark och förbundskapten Kasper Hjulmand har presenterat sin landslagstrupp till Fotbolls EM 2024. Det är en trupp uttagen som man absolut inte skall skämmas för, då den har sina positiva delar. SPELARE är spelaren som sticker ut och skall vara nyckelspelaren i Danmarks väg framåt under mästerskapet. Givetvis är SPELARE given i Danmarks laguppställning. Det är en trupp som absolut håller måttet, men som inte skall vara med och nämnas alldeles för högt upp i rank. Hjulmand är nöjd med den trupp han tagit ut och självklart har folket åsikter och en del frågetecken att ta reda på. Danmark går för ett ljust mästerskap, där man hoppas kunna överraska. Vi punktbevakar danskarna och förser er läsare med all information gällande Danmarks laguppställning EM 2024.

Danmarks laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskaptenen Hjulmand kommer att formera sitt lag på ungefär samma sätt som i tidigare. Där fick spelare som SPELARE och SPELARE mycket speltid. Dessa herrar är givetvis självskrivna i Danmarks laguppställning idag. I defensiven förlitar sig det danska laget mycket på SPELARE som tycks ha fått en nystart i KLUBB och Hjulmand har även stort förtroende för SPELARE som gör en fin säsong i KLUBB. Mycket talar för att dessa herrar säkrat sina platser i Danmarks laguppställning idag. Det finns även en möjlig joker i form av SPELARE som har haft en del problem med skador under våren men som borde vara fit for fight till EM. Kan inte betraktas som given i Danmarks laguppställning idag, men har alla verktyg för att lyckas sno åt sig en plats. Läs mer om Danmarks laguppställning idag.

Skrällvarning för Danmark i Fotbolls-EM

Länder som Frankrike, Belgien och Spanien åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig medan andra kan spela utan någon större press. Danmark är ett av dessa länderna, något som egentligen är konstigt med tanke på att man är högt rankade av FIFA och att man gjort många fina matcher i både Nations League och det inledande kvalspelet. Är alla spelarna på topp så kan Danmark lyckas bra i EM, chansen att ta sig vidare från gruppen ses som väldigt stora och det är nog mer eller mindre ett krav från de egna supportrarna som vet hur bra man kan spela när allt stämmer.

Kända spelare från Danmark genom åren

Trots att fotboll varit en stor sport i Danmark i mer än hundra år så var det först på 80-talet som man lyckades få fram spelare som kunde hålla högsta internationella klass. Bland dessa finns backen Morten Olsen som var en klippa i försvaret under många år och som bland annat representerade klubbar som Köln och Anderlecht, som han ledde till seger i UEFA-cupen 1983. Totalt blev det 102 landskamper, med semifinal i EM-84 som främsta merit, och han är en av få som gjort över hundra landskamper både som spelare och förbundskapten.

Under landslagets storhetstid var det inte bara defensiven som fungerade, man bjöd även på fin och underhållande fotboll och det hade Michael Laudrup stor del i. Mittfältaren rankas än idag som en av Skandinaviens främsta genom tiderna och hans meriter är minst sagt imponerande. Efter att ha gjort sex säsonger i Serie A där det bland annat blev en ligatitel med Juventus flyttade Laudrup till Barcelona där han vann fyra gånger i rad (91-94) – för att sedan flytta till Real Madrid och vinna ligan även där det efterföljande året. I landslaget blev det drygt 100 landskamper och även om han missade EM-guldet 1992 så blev höjdpunkterna många, inte minst i VM sex år senare där han ledde landet till kvartsfinal och dessutom blev uttagen i världslaget.

Laudrup missade EM-guldet men det gjorde inte Peter Schmeichel och utan honom hade det förmodligen inte blivit något guld. Målvakten storspelade i hela mästerskapet och det blev hans internationella genombrott. Efter succén växte han ut till en av världens främsta målvakter och mellan 93-99 vann han Premier League med Manchester United vid hela fem gånger. Dessutom vann laget Champions League 1999 och tre gånger lyckades man även vinna FA-cupen. Som om det inte räcker har vi inte ens nämnt att Schmeichel även vunnit tre titlar med Sportin Lisabon och fyra ligaguld hemma i Danmark med Bröndby.

Danmarks matcher i Fotbolls-EM

Danmark kliver in i turneringen med relativt fina förutsättningar. På pappret har man hamnat i en relativt tuff grupp, beståendes av England, Serbien och Slovenien. På förhand kan inte Danmark betraktas som någon sorts storfavorit, men sett till kapacitet och potential så bör ett gruppavancemang vara ett fullt rimligt mål för Hjulmands mannar.

Danmarks matcher i EM:

  • Slovenien – Danmark (16 juni 18:00)
  • Danmark – England (20 juni 18:00)
  • Danmark – Serbien (25 juni 21:00)

Danmarks historia Fotbolls EM

Danmark har under åren plockat åt sig en medalj i Europamästerskap. Medaljen har färgen guld och man hamnade högst på prispallen år 1992, när man hade en generation som stack ut till skillnad från senare år. Fotbolls EM 1992 spelades i Sverige, vilket gjorde historien ännu vackrare för danskarna. Att vinna EM framför grannlandet är speciellt. Den gången fanns spelare som Laudrup och Schmeichel med i laget. Sedan dess har dansk fotboll gått tyngre, iallafall i jämförelse med ett EM-guld.

Man har haft flera stjärnor genom åren, men man har brustit när det kommer till bredd. Inför EM 2024 har man en betydligt bättre bredd och ett utbud som går att tycka om. Storstjärnan SPELARE skall leda landet framåt tillsammans med yngre förmågor i bland annat SPELARE. Man är inget lag som nämns bland favoriterna, men vem vet, kanske har Danmark en ljus framtid framför sig.