Ta del av Finlands EM-trupp hos oss! Finland gör sig redo för Fotbolls-EM och man har presenterat en intressant trupp. Det blir riktigt intressant att följa grannlandets matcher under mästerskapet. Finlands trupp Fotbolls-EM 2024 hittar du hos oss.

Finlands Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Finland

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Bonus för nya OCH gamla kunder!

  • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Finlands Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Finlands trupp & spelare till EM hittar ni hos oss. Vi punktmarkerar grannlandet i öst och förser er läsare med senaste nytt kring spelarna i Finlands trupp EM 2024. Man har hamnat i en tuff grupp på förhand där man ställs mot LAG, LAG och LAG. Här gäller det att man visar prov på en kollektiv styrka, annars ärrisken stor att drömmarna om en plats i slutspelet släcks tidigt i gruppspelet. Man sätter ett stort hopp till SPELARE i offensiven, 31-åringen stod för 26 fullträffar i Championship under säsongen och väntas leda vägen för Finland under mästerskapet. Hela Finlands EM-trupp hittar ni hos oss.

Finlands Trupp EM 2024:

  • SPELARE

Guide för Finlands trupp i Fotbolls-EM

Hos oss hittar ni en komplett guide för Finlands trupp i Fotbolls-EM. Äntligen är det dags för EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller inte Finland, som hamnat i en ganska tuff grupp och inte har några större krav på sig. Truppen är förhållandevis svag och det är inte allt för många namn som sticker ut. Ett undantag är naturligtvis SPELARE, landets största stjärna som spottat in mål för sitt KLUBB de senaste säsongerna. Det blir ruskigt intressant att se hur debutanterna presterar i en på förhand svår grupp, där ett lag som LANDSLAG målas upp till skyhöga favoriter.

Uttagning Finlands EM-trupp

Strax innan EM annonserade förbundskaptenen Markku Kanerva vilka spelare som skulle få äran att vara med och representera Finland i deras andra mästerskap och det bjöds inte på några större överraskningar. Ur svensk synvinkel hade det varit intressant att se SPELARE, men mittfältaren försvann i gallringen. Däremot finns tre andra spelare från allsvenska klubbar i truppen. Däribland SPELARE som varit väldigt bra i Allsvenskan under våren.

Nyckelspelare i Finland under Fotbolls-EM

Nu när Finland ska göra debut i EM gäller det att nyckelspelarna kliver fram lite extra och för vår granne i öst väger rutin tungt. På målvaktssidan förlitar man sig på SPELARE, som varit mer eller mindre given sedan 2014. Han spelar till vardags i KLUBB där han fått mycket speltid den gångna säsongen.

Ska försvarsspelet fungera så förlitar man sig mycket på SPELARE, som håller till i KLUBB, men även SPELARE som numera spelar i den cypriotiska ligan. En annan viktig spelare hittar vi i form av SPELARE, som ska vara navet mellan defensiv och offensiv. 25-åringen har gjort bra ifrån sig i KLUBB den här säsongen och är en av ganska få spelare som håller till i en så pass bra liga.

En annan minst lika viktig spelare är svenskbekantingen SPELARE, som tidigare representerat Halmstad men som numera spelar sin klubbfotboll i Grekland. 34-åringen är allt som oftast lagkapten och står alltid för ett bra jobb på det centrala mittfältet. Längst fram talar det mesta för att SPELARE får en nyckelroll, anfallaren har öst in mål i Norwich den här säsongen och är dessutom en van målgörare i landslaget. Ska Finland lyckas skrälla sig vidare från gruppspelet måste SPELARE leverera.

Finlands laguppställning Fotbolls EM 2024

Finlands förbundskapten har presenterat en spännande trupp och blir intressant att följa Finlands laguppställning Fotbolls-EM 2024. Vi kan inte direkt påstå att Finlands EM-trupp är bred, dock finns det bra spets i spelare som exempelvis SPELARE, en spelare som naturligtvis är självskriven i Finlands laguppställning. Vi punktmarkerar grannarna i öst och rapporterar senaste nytt kring Finlands laguppställning inför varje omgång.

Finlands laguppställning idag

Precis som för alla andra lag i EM så kommer startelvan präglas av spelare som fått mycket speltid under vårens landskamper och det talar för att spelare som SPELARE och SPELARE kommer kunna få en hel del speltid. SPELARE kan användas som ytterback men ibland flyttas han upp till mittfältet och så kan det nog bli även i EM. I målet är tidigare nämnda SPELARE given.

På mittfältet är både SPELARE och SPELARE mer eller mindre givna, det känns även som att SPELARE kan få en hel del speltid som knytpunkt mellan mittfältet och anfallet. Längst fram är SPELARE given men det finns även en möjlig joker i form av SPELARE som varit med att spela upp Brentford till Premier League den här säsongen. Det är även upplagt för att mittfältaren SPELARE kommer få mycket speltid, 23-åringen var väldigt bra i Nations League och har gjort helt okej ifrån sig i Bundesliga den gångna säsongen.

Låga förväntningar på Finland i Fotbolls-EM

Finland gör blott sitt andra EM och bara en sån sak gör att förväntningarna är ganska låga, dessutom åker man till mästerskapet med en trupp som känns ganska tunn. Lägg därtill att gruppen känns relativt svår, förutom LAG och LAG står även LAG för motståndet. Slutar Finland bättre än fyra så ska man vara väldigt nöjda.

Kända spelare från Finland genom åren

Finland väger lätt jämfört med Sverige, Danmark och Norge när det kommer till fotboll och på senare år har man även fått se Island lyckas samtidigt som man själv missat mästerskap efter mästerskap. Trots det så har landet faktiskt lyckats fostra flera riktigt bra fotbollsspelare genom åren och vi tänkte fokusera lite extra på tre stycken av dem.

Vi inleder med målvakten Antti Niemi, som kan blicka tillbaka på en väldigt fin karriär. Efter att ha varit den finska ligans främsta målvakt under början av 90-talet värvades Niemi till Glasgow Rangers 1997 och väl där skulle han vara med och vinna både ligan och cupen. Speltiden var dock knapp men en flytt till Hearts gjorde susen för karriären och 2002 fick han ytterligare ett uppsving när Southampton värvade honom. Plötsligt spelade han i Premier League, en av världens bästa ligor. Innan karriären var över blev det totalt nio säsonger i England och bäst gick det i Fulham, där han bland annat stod 31 matcher säsongen 06/07. I landslaget blev det 68 matcher mellan 1992-2007 och numera är han målvaktstränare för landslaget.

Samtidigt som Niemi spelade i Premier League gjorde även en annan finsk spelare det, men i Sami Hyypiäs fall blev det både fler säsonger och framgångar. Sagan om finsk fotbolls främsta försvarare inleddes dock hemma i MyPa innan det blev en flytt till Nederländerna 1995. Efter fyra lyckade säsonger i Willem II fick Liverpool upp ögonen för mittbacken och 1999 skrev han på för storklubben. Väl på plats i England blev Hyypiä given direkt och under de kommande tio åren skulle han vara en av klubbens viktigaste spelare, inte minst säsongen 2004/05 när det blev seger i Champions League. Innan flytten till Bayer Leverkusen 2009 skulle backen även hinna med att vinna FA-cupen två gånger och redan våren 2001 säkrade man segern i UEFA-cupen. I landslaget blev det imponerande 105 matcher och fem mål mellan 1992-2010.

Trots Hyypiäs fina meriter är de flesta i Finland överens om att Jari Litmanen är landets främsta spelare genom tiderna. Mittfältaren spelade tillsammans med backen i MyPa men efter en riktigt fin säsong (1992) värvades han till den nederländska storklubben Ajax. Väl där höll han högsta klass i sju säsonger, vilket bland annat resulterade i att man vann ligan hela fyra gånger. Den största meriten kom dock 1994/95 när det blev seger i Champions League. 1999 värvades Litmanen till Barcelona men där blev det bara en säsong innan flyttlasset gick vidare till England där han på nytt blev lagkamrat med Hyypiä, den här gången i Liverpool. Väl där blev det seger i både FA-cupen och UEFA-cupen men mittfältaren fick allt större problem med skador och 2002 återvände han till Ajax. 2004 blev det en kort sväng hem till Finland och sedan väntade spel i Tyskland innan Malmö FF värvade honom 2005. I Sverige bjöd mittfältaren på flera fina mål men det blev tyvärr mest rubriker om skador, innan han överraskande skrev på för Fulham i Premier League. Där blev det dock inget spel och 2008 vände han tillsist hem till FC Lahti där där det blev tre säsonger innan karriären rundades av i HJK Helsingfors där det blev 18 matcher när klubben vann både ligan och cupen 2011. I landslaget stod Litmanen för 32 mål på 137 landskamper mellan 1989-2010 och även om det aldrig blev något mästerskap är mittfältaren en spelare som går till historien.

Finlands matcher i Fotbolls-EM

Finland har hamnat i en svår grupp beståendes av LAG, LAG och LAG – tre motståndare som samtliga håller betydligt högre klass än Finland. Det är inte mycket som talar för en plats i slutspelet och lyckas man undvika jumboplatsen i gruppen så vore det en framgång i sig.

Finlands matcher i EM:

  • Finland – LAG
  • Finland – LAG
  • Finland – LAG