Ta del av Frankrikes EM-trupp 2024 hos oss. Fransmännen kliver in som en av favoriterna på förhand i och med sin fina medaljskörd senaste åren. Kan man ta sitt första EM-guld sedan 2000? 2016 blev det silver, det hoppas man kunna bättra på nu.

Frankrikes Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Frankrike

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sprillans ny bettingsida!

  • Läs mer om x3000

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

  • + 100 SEK Gratis på Slots

  • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

SpeedyBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.50

  • Snabb registrering & uttag med Swish

  • Läs mer om SpeedyBet

Frankrikes Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Hos oss kan du ta del av en komplett guide för Frankrikes Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024. Frankrike gör sig redo för ytterligare ett mästerskap, och man gör det med en löjligt stjärnspäckad trupp. Frankrikes trupp EM 2024 är fullspäckad med stjärnspelare och förväntningarna är höga. Spelbolagen håller fransmännen som en av förhandsfavoriterna till att vinna mästerskapet, och förutsättningarna är minst sagt ypperliga med tanke på kvalitén i Frankrikes trupp EM 2024.

Kylian Mbappe, SPELARE, SPELARE och SPELARE är ett par av grundpelarna i Deschamps lagbygge och det är just dessa herrar som väntas ha en central roll i jakten på nationens tredje EM-guld. Frankrike blir definitivt att räkna med under mästerskapet. Läs allt om Frankrikes EM-trupp hos oss och ta del av de senaste nyheterna kring Frankrikes trupp EM 2024 och Frankrikes laguppställning.

Frankrikes Trupp EM 2024:

  • SPELARE
  • SPELARE
  • SPELARE

Guide för Frankrikes trupp i Fotbolls-EM

Hos oss hittar ni en komplett guide för Frankrikes trupp EM 2024 – helt utan kostnad! Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig – inte minst Frankrike. Franrikes trupp EM 2024 är ruggigt stark och konkurrensen är så pass hård att det nästan saknas motstycke. Förbundskapten Didier Deschamps har lyxen att kunna ställa ut världsspelare på samtliga positioner med vetskapen att ersättarna på bänken håller högsta klass. Det är inte många lag som kan mäta sig med Frankrikes trupp EM 2024, speciellt inte när det kommer till kompetensen, bredden och spetsen.

Frankrikes EM-trupp är så pass starkt att spelbolagen håller Frankrike som en av de absoluta förhandsfavoriterna, detta trots att man hamnat i en brutals svår grupp beståendes av Nederländerna, Österrike och LAG. I ärlighetens namn är det svårt att argumentera emot fransmännens favoritskap. Spelare som Mbappé, SPELARE och SPELARE är ett axplock av stjärnspelare i Frankrikes trupp EM 2024 och sett till det stora hela är Frankrikes EM-trupp den överlägset bästa på förhand, åtminstone på pappret. Spets, bredd, elegans och finess – Didier Deschamps har onekligen lyckats med den ack så svåra bedriften att plocka ut Frankrikes trupp till EM 2024.

Uttagning Frankrikes EM-trupp

Frankrikes EM-trupp kryllar av världsstjärnor och det råder en ruggig konkurrens om platserna i startelvan. Att Deschamps haft ett tufft jobb med att plocka ut truppen råder det inget tvivel om. Det råder heller inget tvivel om att förbundskaptenen byggt sin trupp utifrån den senaste tidens trupper som gjort väldigt fina resultat. Frankrike tog VM-guld 2018 och det finns fortsatt några grundpelare kvar därifrån. Deschamps förfinade sättet att komponera och plockade ihop en ung och hungrig trupp, med en touch av viktig erfarenhet och rutin. Överlag, ett perfekt landslag på många sätt och vis. Deschamps är en nöjd förbundskapten.

Nyckelspelare i Frankrike under Fotbolls-EM

Det franska landslaget är inne i något av en generationsväxling där flera spelare förmodligen kommer att göra sitt sista EM, ja kanske rent av sitt sista mästerskap. En av dessa är målvakten Hugo Lloris och han får även ses som en av lagets nyckelspelare. 34-åringen har haft en minst sagt svängig karriär där toppar har blandats med rejäla svackor, de flesta är dock överens om att Lloris håller hög klass och håller man nollan i var tredje match i Premier League så har man dessutom gjort en bra säsong. Har spelat från start i 24 av de 25 senaste mästerskapsmatcherna och har dessutom fått förtroendet i samtliga vårens VM-kvalmatcher.

På backplats finns det flera viktiga kuggar men de flesta experterna håller samma spelare som nummer ett – Raphaël Varane. Mittbacken är en av världens bästa på positionen och är en viktig spelare både för landslaget och klubblaget Real Madrid. Har vunnit Champions League hela fyra gånger (2014,16,17,18) och missade inte en minut i senaste VM:et när Frankrike tog hem guldet. Det finns dock ett stort frågetecken kring 28-åringen som haft skadeproblem under våren och det är högst oklart i vilken form han kommer vara i när EM drar igång.

Varene i all ära men navet i Frankrikes spel är N’Golo Kanté, en av världens främsta centrala mittfältare som dessutom är en av toppfotbollens mest populära spelare. Den tystlåtne 30-åringen var en av lagets bästa spelare när man tog VM-guld och han hade dessutom en stor roll i Leicesters framgångssaga när man lyckades vinna Premier League säsongen 2015/16. Något han sedan gjorde om året efter, den gången med Chelsea. Paul Pogba är kanske en större stjärna men Kanté är en viktigare spelare.

I anfallet kan förbundskaptenen Didies Deschamps välja och vraka mellan flera riktigt duktiga spelare men det är inget snack om vem som är nummer ett. Allt sedan genombrottet i Monaco har Kylian Mbappé varit en av världsfotbollens mest uppmärksamade spelare och nu är han utan tvekan en av de som experterna tycker går mot ljusast framtid. Anfallaren är bara 22 år gammal men har redan hunnit med att göra mål i en VM-final och den här säsongen har han fullkomligen lekt fotboll i klubblaget Paris SG. Har allt som krävs för att dominera fotbollen i många år framöver.

Frankrikes laguppställning Fotbolls EM 2024

Det blir intressant att följa Frankrikes laguppställning Fotbolls EM 2024. Det finns breda landslagstrupper, och så finns det Frankrikes landslagstrupp. Det finns inget landslag i världen som besitter samma kvalité och truppbredd som Frankrike. Didier Deschamps har en drös olika spelaralternativ att välja mellan på exakt varenda position, och varje uttag är ett lyxproblem deluxe. Den franska truppen håller givetvis yttersta världsklass, med spelare från världens absolut bästa klubbar. Spelare som nu ställs inför en tuff utmaning – att slå sig in i Frankrikes laguppställning EM 2024.

Vad som är mest imponerande med den franska truppen är att medelåldern i truppen är låg i förhållande till andra landslag. Spelare som Kylian Mbappe, SPELARE och SPELARE som är givna i Frankrikes laguppställning EM 2024, är förhållandevis unga spelare, men som redan utvecklats till vitala grundpelare i det franska landslaget. Deschamps kommer naturligtvis att matcha sina nyckelspelare extra hårt när det väl gäller under mästerskapet, men samtidigt har man både spetsen och bredden för att rotera när tillfälle väl ges. Man har exempelvis sparkapital i spelare som SPELARE, SPELARE, SPELARE och SPELARE – vilket egentligen säger det mesta om den Frankrikes trupp inför EM 2024.

Frankrikes laguppställning idag

Läs allt om Frankrikes laguppställning idag hos Speltips.se! Frankrikes startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Deschamps kommer att använda sig av ungefär samma spelare som under vårens matcher. Det innebär att spelare som målvakten SPELARE kommer få ett stort förtroende i Frankrikes laguppställning, alternativ finns men den rutinerade keepern är fortsatt nummer ett. Samma sak gäller vänsterbacken SPELARE som i sina bästa stunder är en av Premier Leagues främsta på positionen. 27-åringen får dock hårt konkurrens av både SPELARE och SPELARE. Inget annat landslag åker till EM med lika stark uppsättning vänsterbackar.

Längre fram lär SPELARE och SPELARE få mycket speltid, de fick de i VM senast och har även fått under våren. Den duon håller högsta klass och är förmodligen två av de första spelarna som Deschamps skriver ner i Frankrikes laguppställning idag. Strax efter dem kommer den evige talangen SPELARE, yttern har startat i två av vårens kvalmatcher och fick även mycket speltid under EM-kvalet. I anfallet finns det som sagt var många alternativ, bredvid Kylian Mbappe kan man välja att spela med SPELARE men lagkamraten – SPELARE – skulle också vara ett bra alternativ i Frankrikes laguppställning idag. Sedan finns det ett grymt sparkapital i SPELARE och även den rutinerade centertanken SPELARE, som är en av landslagets viktigaste spelare.

Höga förväntningar på Frankrike i Fotbolls-EM

Länder som Belgien och de regerande mästarna Portugal åker till EM med höga förväntningar på sig och det gör verkligen även Frankrike. Landet vann världsmästerskapet så sent som 2018 och gick till final i EM 2016. Truppen kommer vara fylld till bredden av spelare som håller hög klass och det finns många alternativ som kan bli extra viktigt ju längre mästerskapet pågår. Kan dock inte ta något för givet, landet är med i den tuffaste gruppen där det med lite oflyt kan bli respass direkt. Både Nederländerna och Österrike kommer bjuda på bra motstånd och man ska naturligtvis inte glömma bort LAG, som har allt att vinna.

Kända spelare från Frankrike genom åren

Fransk fotboll är fylld med riktigt klassiska spelare som lyckats både med landslaget och ute i sina respektive klubbar, det finns dock ett par som sticker ut lite extra. Vi inleder med en av 80-talets främsta spelare, en riktig dirigent som hade stor del i att Serie A utvecklades till världens bästa liga. Spelaren är naturligtvis ingen mindre än Michel Platini.

Mittfältaren inledde karriären med att briljera hemma i den franska ligan innan han gjorde en väldigt uppmärksammad flytt till den italienska storklubben Juventus. Väl på plats i Turin gjorde fransmannen stor succé, under sina fem år i ligan blev det dubbla ligaguld och under samma period hjälpte han även det franska landslaget till VM-brons (1986). Redan två år tidigare hade Platini haft stor show när Frankrike vann EM-guld på hemmaplan, mittfältaren stod för nio mål och blev naturligtvis utsedd till turneringens främsta spelare. Ett bevis på Platinis dominans under 80-talet är det faktum att han lyckades vinna prestigefyllda Ballon d’Or tre år i rad – 1984, 1985 & 1986.

Samtidigt som Platini rundade av sin karriär började en lovande mittfältare göra sig ett namn i områdena kring Cannes. Säsongen 88/89 fick Zinedine Zidane göra A-lagsdebut i stadens största klubb och ett par år senare värvades talangen till Bordeaux, en betydligt större klubb rent nationellt. Väl där blev han snabbt en viktig spelare och 1996 köptes han av Platinis tidigare klubb, Juventus. Under slutet av 90-talet växte “Zizou” till att bli en av världens främsta spelare, efter att ha hjälpt sin klubb till dubbla ligaguld stod han för flera fina insatser när Frankrike tog hem VM-guldet på hemmaplan efter att ha besegrat Brasilien i finalen. Zidané stod för två mål i finalen och var därmed en av de största hjältarna.

Samma år tog han hem Ballon d’Or. Två år senare blev det även EM-guld, den gången med Italien som motståndare i finalen. Ungefär ett år efter guldet värvades mittfältaren till Real Madrid och där hade han stor del i Champions League-vinsten våren 2002. Under sina tre sista år som spelare blev det ingen tung titel men han var en av VM:s främsta spelare sommaren 2006, allt gick som på räls fram till finalen där han (efter att ha gjort ett mål) blev utvisad och därmed missade den efterföljande straffläggningen – där Frankrike föll mot Italien.

I samma turnering deltog även Thierry Henry och han ses också som en av landets främsta spelare. Anfallaren hade svårt att imponera i Juventus (känns klubben igen?) men 1999 gjorde landsmannen Arsene Wenger en chansning och värvade honom till Arsenal. Det skulle han inte ångra. Under de kommande åtta åren skulle Henry vara en av lagets nyckelspelare och en av Premier Leagues främsta, vid två tillfällen hjälpte han Arsenal till Premier League-titeln och hela fyra gånger vann han skytteligan. Dessutom blev det tre segrar i FA-cupen och våren 2006 var man snubblande nära att vinna Champions League.

2007 blev det en flytt till Spanien och Barcelona där Henry skulle komma att vinna två ligaguld och en efterlängtad seger i Champions League innan han gjorde en bejublad, men kort, comeback i Arsenal, karriären skulle sedan rundas av med totalt fem år i USA och New York Red Bulls. Förutom framgångarna med klubblagen blev det guld i både VM och EM, samt confederations cup 2003 – där han dessutom vann skytteligan. Totalt blev det imponerande 51 mål på 123 landskamper.

Frankrikes matcher i Fotbolls-EM

Det blir naturligtvis väldigt intressant att följa Frankrikes matcher i EM. Frankrike kliver in som en av tungviktarna och förväntningarna är höga. Redan i gruppspelet har man kniven mot strupen när man ställs mot Nederländerna, Österrike och LANDSLAG. Ett pressat läge för fransmännen som mycket väl kan få det tufft om man slappnar av allt för mycket.

Grupp D blir en rysare, här har vi onekligen en av mästerskapets hetaste grupper. Två giganter, Österrike och LANDSLAG som har allting att vinna. LANDSLAG har tidigare visat att man kan mäta sig med de bästa. Exempelvis har man tidigare besegrat LANDSLAG och spelat jämnt med LANDSLAG. Summa summarum – det återstår att se om Frankrike klarar att leva upp till de skyhöga förväntningarna. Ett uttåg redan i gruppspelet hade onekligen betraktats som ett praktfiasko.

Frankrikes matcher i EM:

  • Österrike – Frankrike (17 juni, 21.00)
  • Frankrike – Tyskland (21 juni, 22.00)
  • Frankrike – LAG (X — X)

Frankrikes historia Fotbolls EM

Frankrike är en stor maktfaktor i fotbollen, och fiaskot i VM 2010 känns som ett minne blott. Första medaljen kammade man hem i VM 1958, som faktiskt spelades i Sverige, efter 6-3-segern mot Västtyskland i bronsmatchen. Det skulle dock dröja ända till 1980-talet innan man började nå de stora framgångarna. 1984 blev man Europamästare för första gången, och 1998 blev man världsmästare på hemmaplan för första gången. Framgångarna följdes upp med ett nytt EM-guld 2000. Frankrike är ett extremt starkt landslag som har alla förutsättningar för att återigen lyckas med bedriften att följa upp ett VM-guld med ett EM-guld. Frankrikes trupp håller yttersta världsklass och man blir att räkna med under EM 2024.