Italien gör sig redo för Fotbolls EM 2024. Det är en stark italiensk trupp som tagits ut och vi kan förvänta oss ett Italien som utmanar om topplaceringarna under mästerskapet. Är du ute efter att se vilka spelare Italiens förbundskapten tagit ut till Mästerskapet? Du hittar Italiens trupp EM 2024 hos oss!

Italiens Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Italien

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sprillans ny bettingsida!

  • Läs mer om x3000

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

  • + 100 SEK Gratis på Slots

  • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Italiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Italien matchar en stark trupp till Fotbolls-EM 2024 och är som vanligt ett av landslagen som det snackas mest om inför. Italien har varit ett framgångsrikt landslag inom fotbollen men har senaste åren glidit ifrån den absoluta toppen. Luciano Spalletti tog över nyligen och hoppas att vända skutan under EM i Tyskland, man har missat ett och annat mästerskapet på senaste tiden. Nu har man kvalificerat sig till EM 2024 och hoppet om höga placeringar lever efter att förbundskaptenen tagit ut Italiens trupp till mästerskapet. Det är en stark trupp där namn som SPELARE, SPELARE och SPELARE lyser starkt. Italienarna kliver in i mästerskapet med en fin form och förväntningarna är minst sagt höga. Italiens trupp EM 2024 hittar du givetvis hos oss, vi listar samtliga Italiens spelare i EM och dukar fram senaste nytt kring truppen.

Italiens Trupp EM 2024:

  • SPELARE
  • SPELARE
  • SPELARE

Guide för Italiens trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller i allra högsta grad Italien, som alltid åker till ett EM med förhoppningar om att gå hela vägen. Italiens trupp EM 2024 ser spännande ut, där namn som SPELARE, SPELARE och SPELARE sticker ut som grundpelare. Höga förväntningar – och det med all rätt.

Italien är naturligtvis en av nationerna som vi punktmarkerar under Fotbolls-EM. Vi rapporterar senaste nytt kring Italiens trupp Fotbolls-EM 2024 och förser er läsare med nyheter om kring Italiens matcher i EM. Vi dukar fram en komplett guide för Italiens trupp i Fotbolls-EM med fokus på de italienska spelarna och allt kring landslaget.

Uttagning Italiens EM-trupp

Italiens trupp EM 2024 ser riktigt stark ut på förhand. När förbundskaptenen Luciano Spalletti skulle ta ut Italiens trupp hade italienaren många alternativ att välja mellan. De bästa och viktigaste spelarna är uttagna och på det stora hela är truppen relativt väntad. Italien är ett land där fotbollen är passion och supportrarna hörs om det är något som är konstigt. Italiens trupp har tagits ut för att ta revansch på senaste årens svaga resultat, man kommer till mästerskapet med en trupp som kan utmana toppen igen. Det hade man visserligen senaste åren med misslyckanden, nu har man en ny chans att ta revansch och göra något bra och ta tillbaka folkets förtroende. Italien går för ett lyckat mästerskap och truppen som är uttagen är stark. Är du ute efter Italiens EM-trupp så hittar du truppen här.

Nyckelspelare i Italien under Fotbolls-EM

Precis som vanligt är Italien ett av de mest uppsnackade lagen inför ett mästerskap, historiken talar sitt tydliga språk då landet är en stormakt inom fotbollen. Alla lag som åker till EM har ett flertal extra viktiga spelare och så är naturligtvis även fallet med Italien, där finns några som sticker ut lite extra.

För att lyckas i ett mästerskap gäller det att defensiven fungerar och en viktig del i det är naturligtvis målvakten. Det som talar för att Italien ska kunna göra bra ifrån sig är att man har en världens bästa på positionen, nämligen SPELARE. 22-åringen har redan hunnit göra 25 landskamper och är numera given i startelvan. Till vardags är målvakt en nyckelspelare i PSG och det är han även i landslaget. Har spelat varje match under vårens landskamper och hållit nollan i flera av dessa.

En annan minst lika viktig spelare hittar vi i SPELARE men i hans fall är det högst oklart om han kommer kunna vara med i EM. Trots att han faktiskt är med i den bruttotrupp som presenterats inför mästerskapet. Mittfältaren har haft en del skadeproblem under våren och det finns nog en hel del som är rädda att PSG-stjärnan inte ska vara i full form.

Längst fram på planen har Italien ett flertal olika alternativ men det mesta talar för att SPELARE kommer få ett stort förtroende. Anfallaren har gjort bra ifrån sig under VM-kvalet och kommer från en väldigt stark säsong i Lazio, där det bland annat blev tjugo mål i ligan.

Italiens laguppställning Fotbolls EM 2024

Italiens laguppställning Fotbolls EM 2024 hittar du hos oss på Speltips.se. Det blir lite av en revansch för Italiens landslag i Fotbolls EM. Några mästerskap och år av besvikelse har varit och detta kan bli vändpunkten. Man har ett bra lag på pappret och får man bara rätt flyt kan det gå långt. Italien har en jämn trupp där det saknas någon superstjärna som sticker ut från alla andra. Man är en lagmaskin mer där defensiven är snäppet starkare än offensiven. Italien har alltid varit kända för sitt grymma försvarsspel och det är inget undantag här, man har några av världens bästa försvarare i truppen. Stämmer anfallsspelet för Italien kan detta bli ett mästerskap med ljusare slut. Hos oss på Speltips.se kan du ta del av senaste nytt kring Italiens laguppställning Fotbolls EM 2024.

Italiens laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Luciano Spalletti kommer använda sig av ungefär samma spelare som under vårens landskamper. Något som skulle betyda att Italien har hela EM:s mest rutinerade mittbackslås, eller vad sägs om SPELARE och SPELARE? Juventusduon är långt ifrån snabba men kompenserar det med ett väldigt bra spelsinne och visst kommer de bli väldigt viktiga även i det här mästerskapet. Det finns dock ett bra alternativ i form av SPELARE som imponerat i Inter den gångna säsongen. Mycket talar för att 22-åringen är landets nästa storspelare i försvaret.

På mittfältet känns nyss nämnda SPELARE given om han är i speldugligt skick, samma sak gäller doldisen SPELARE som fått mycket speltid under vårens kvalmatcher. Ute på kanterna finns det flera bra alternativ där SPELARE känns mer eller mindre given till vänster, 29-åringen har briljerat i Napoli det senaste året och brukar vara bra även i landslaget. Till höger är SPELARE ett bra alternativ men man skulle även kunna använda sig av SPELARE, som fått mycket speltid i Juventus den här säsongen.

Höga förväntningar på Italien i Fotbolls-EM

Trots att Italien inte vunnit något mästerskap på väldigt länge, så åker landslaget till EM med höga förväntningar på sig. Historiken gör per automatik “Gli Azzurri” till en tungviktare i sammanhanget. Tittar man på truppen så ska Italien ha ganska höga krav på sig, man har visserligen hamnat i en tuff grupp där Spanien, Kroatien och Albanien står för motståndet. Deras gruppspelsmatcher spelas i Dortmund, Gelsenkirschen och Leipzig.

Kända spelare från Italien genom åren

Rent historisk är Italien som sagt var en av de stora elefanterna och man har därmed även haft en hel del klassiska spelare. Vi inleder med en av den moderna fotbollens allra främsta, försvararen Paolo Maldini. Milanosonen fick tidigt chansen i AC Milan, under ledning av Nils Liedholm, och under slutet av 80-talet etablerade han sig i storklubben. Mellan 1991-93 lyckades den rödsvarta giganten vinna Serie A tre säsonger i rad och det var mycket tack vare Maldini som hade en nyckelroll i defensiven. Totalt vann “Il capitano” den italienska ligan hela sju gånger, två gånger Europacupen och vid tre tillfällen vann han även Champions League. Maldini är dessutom en av Italienska landslagets mest framgångsrika, det blev aldrig något guld men 1994 hjälpte han landet till VM-silver -94 (och brons fyra år tidigare), dessutom blev det EM-silver 2000.

En annan minst lika viktig spelare hittar vi i form av Roberto Baggio, som var aktiv under ungefär samma tid som Maldini. Den profilstarka anfallaren fick sitt genombrott i Fiorentina (under ledning av Sven-Göran Eriksson) innan han tog klivet till storklubben Juventus. Under början av 90-talet rankades Baggio som landets största stjärna, 1994 var han en av de viktigaste spelarna när det blev VM-silver och både 94&95 hjälpte han Juventus till dubbla ligaguld. Bland de övriga meriterna finns segern i UEFA-cupen från 1993, året då han även blev utsedd till världens bästa spelare. Förutom Juventus och Fiorentina representerades även klubbar som Milan och Inter innan karriären rundades av med fyra säsonger i Brescia.

Den italienska fotbollen har naturligtvis fler klassiska spelare, bland annat Roma-ikonen Francesco Totti och Silvio Piola som är den spelaren som gjort flest mål genom tiderna i Serie A.

Italiens matcher i Fotbolls-EM

Italien kliver in i turneringen med en stark trupp och förväntningarna är höga – med all rätt. Man har hamnat i en tuff grupp beståendes av Spanien, Kroatien och Albanien och på förhand är italienarna starka favoriter till att vinna gruppen och säkra en plats i slutspelet.

Italiens matcher i EM:

  • Italien – Albanien (15 juni, 21:00)
  • Spanien – Italien (20 juni, 21:00)
  • Kroatien – Italien (24 juni, 21:00)

Italiens historia Fotbolls EM

Som vi var inne på tidigare så har Italien varit väldigt framgångsrika inom fotbollen. I Europamästerskapet har man tagit ett guld och två silver genom tiderna på åtta mästerskap. Man missade världsmästerskapet 2018 men även i det mästerskapet har man medaljer från tidigare år. Det har blivit hela 6 guld i de stora mästerskapen genom åren. OS, VM och EM har varit hemmaplanerna för Italien tidigare år och man har alltid setts som en av favoriterna till medaljerna. Nu har man gått ner sig lite senaste åren och den generationsskiftningen som gjorts misslyckades lite grann. Italien är på god väg tillbaka igen och revanschlusten efter misslyckanden på senaste tiden bör hjälpa.