Ta del av Kroatiens EM-trupp hos oss. Kroatien gör sig redo för ytterligare ett mästerskap, efter ett lyckat VM är man rankade betydligt högre i jakten på EM-medaljerna denna gång. Man har ett mycket starkt lag med en fin bredd. Nyckelspelaren SPELARE finns med i Kroatiens trupp Fotbolls-EM 2024 och här hittar ni hans lagkamrater.

Kroatiens Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Kroatien

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

 • Grymma på Fantasy Sports!

 • Läs mer om Bethard

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Sprillans ny bettingsida!

 • Läs mer om x3000

Kroatiens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Kroatiens EM-trupp hittar i hos oss. Kroatien kommer till Fotbolls EM 2024 med en lovande trupp. Ett par lyckade VM slutspel har bäddat för att man nu ses som en av favoriterna till att gå långt i turneringen. Man har en trupp som har tillräckligt med kvalité för att göra om den bedrift man gjorde i förra mästerskapet. En bronsmedalj senast och truppen vill uppenbarligen öka på detta genom att göra en fin insats när Europas bästa landslag gör upp. Storstjärnan SPELARE toppar namnen av uttagna spelare och Kroatien har i honom en stor ledare i truppen. Kroatien har goda förutsättningar här och lär ge fansen något att njuta åt i sommar. Är ni ute efter Kroatiens trupp EM 2024 så hittar du det hos oss.

Kroatiens Trupp EM 2024:

 • SPELARE
 • SPELARE
 • SPELARE

Guide för Kroatiens trupp i Fotbolls-EM

Ta del av en komplett guide för Kroatiens trupp i Fotbolls-EM 2024 hos oss. Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller även Kroatien, som tagit stora kliv framåt de senaste åren. Vi på Speltips.se punktmarkerar Kroatien såväl inför som under mästerskapet och förser er läsare med senaste nytt kring Kroatiens EM-trupp, spelare, spelschema och matcher.

Uttagning Kroatiens EM-trupp

Kroatiens förbundskapten har haft ett tufft jobb när truppen skulle tas ut till ett nytt mästerskap. Efter två lyckade VM-turneringar är laget rimligtvis byggt efter den lyckade truppen och stommen kommer därifrån. Man har tagit ut en trupp som blandar mycket i ålder, rutin och oerfarenhet men som man också tror på väldigt mycket. Kroatien är en utmanare till slutspelsplatserna och blir att räkna med. Förbundskaptenen har ett brett utbud att välja spelare ifrån, vilket såklart underlättar i jämförelse mot de lite mindre länderna. På det sättet är Kroatien ett behagligt landslag att ta ut för förbundskaptenen. Bra bredd, bra spets och en lagmaskin utöver det vanliga. Kroatien blir att räkna med i Fotbolls EM 2024.

Nyckelspelare i Kroatien under Fotbolls-EM

Kroatien åker till EM med en trupp där många av spelarna håller till i någon av världens bästa ligor, vilket gör laget till ett av de mest intressanta – åtminstone på pappret. Inte minst på mittfältet finns det gott om riktigt duktiga spelare och det är naturligtvis en viss SPELARE från KLUBB som sticker ut lite extra.

SPELARE må vara ålderstigen men håller fortfarande hög klass och han har dessutom en meritlista som få spelare kan matcha. I den senaste VM-turneringen hjälpte han återigen Kroatien till en ny fin notering och ska man gå långt även i EM behöver mittfältaren vara minst lika bra den här gången. Samma sak gäller SPELARE som kommer till mästerskapet med en fin säsong i ryggen.

I anfallet förlitar man sig mycket på SPELARE, som ska försöka axla SPELARE mantel. Något som kan visa sig bli en långt ifrån enkel uppgift. 27-åringen kommer dock från en bra säsong i Milan men hittills har han haft ganska svårt att producera i landslaget. Det finns dessutom en het utmanare i form av SPELARE som öst in mål i Bundesliga den gångna säsongen.

Kroatiens laguppställning Fotbolls EM 2024

Kroatien kommer med en trupp med blandad kompott unga talanger och erfarna spelare. SPELARE är ett föredöme i den kroatiska truppen och ett nyttigt ansikte utåt för de yngre spelarna. Är naturligtvis given i Kroatiens laguppställning Fotbolls EM 2024. Detta kan mycket väl vara storstjärnans sista Europamästerskap för Kroatien eftersom han blivit till åren. Kroatien ställer ett starkt lag på pappret hur som helst och det är spelare som alla har en god chans att ta en startplats i det kroatiska landslaget. Självklart finns det nyckelspelare som rankas större än vissa andra. Kroatien är ett land som utmanar långt fram i slutspelet och lär matcha laget hårt när det gäller, samtidigt som man har kvalitén för att ge icke ordinarie spelare chansen när tillfälle ges. Allt om Kroatiens laguppställning Fotbolls EM 2024 hittar ni hos oss.

Kroatiens laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Zlatko Dalic kommer använda sig av i stort sett samma spelare som under vårens landskamper. Det skulle betyda att SPELARE får förtroendet mellan stolparna, 26-åringen har gjort en bra säsong i klubb och ser ut att vara Dalic förstaval på positionen.

I försvaret förlitar man sig mycket på den rutinerade mittbacken SPELARE, som fick ett sent genombrott när det blev VM-brons för två år sedan. En hel del talar även för att man kommer använda sig av SPELARE som vunnit både Champions League och Premier League men som numera håller till i LIGA. Skulle den stundtals skadedrabbade SPELARE inte kunna spela så finna SPELARE som ett bra alternativ, 24-åringen har varit en av KLUBB bästa spelare den här säsongen och har fått chansen från start i de tre senaste landskamperna.

På mittfältet har Kroatien en hel rad riktigt duktiga spelare, faktum är att landet åker till EM med en av hela turneringens bästa uppsättningar med mittfältare. Nyss nämnda SPELARE är naturligtvis given om han känner sig kurant och det får man nog även säga att SPELARE är. På det centrala mittfältet kan man även använda sig av SPELARE eller varför inte SPELARE, som gjort en väldigt fin säsong i KLUBB. Dessutom finns det gott om offensiva alternativ, inte minst SPELARE och SPELARE, som fortfarande kan blixtra till.

I anfallet talar det mesta för att SPELARE får förtroendet men man skulle även kunna använda sig av SPELARE, som stod för elva fullträffar i den spanska ligan den gångna säsongen. SPELARE och SPELARE erbjuder dessutom gott om alternativ ute på kanterna.

Höga förväntningar på Kroatien i Fotbolls-EM

Rent traditionellt har Kroatien haft ganska svårt att övertyga men i VM för två år sedan blev det som bekant brons och i det tidigare VM-slutspelet blev det silver. Många av spelarna från VM-succén finns kvar i truppen, men man har hamnat i en grupp som känns ganska oviss. Där hittar vi även Spanien, Italien och Albanien. Trots det så tippas laget ta sig vidare till slutspel och man hoppas kunna knipa en plats av någon av stornationerna.

Kända spelare från Kroatien genom åren

Kroatien är ett ganska ungt land men har ändå hunnit med att fostra många duktiga spelare. Det internationella genombrottet kom vid VM 1998 då man lyckades ta brons och en stor del i framgången tillskrivs Davor Suker. Anfallaren stod för sex mål vilket räckte till att vinna turneringens skytteliga. På den tiden var kanske inte Suker en av världens största stjärnor men han spelade faktiskt i storklubben Real Madrid, där han kort innan VM vunnit Champions League. Han stod även för hela 24 mål när Real vann ligan 96/07. Bland höjdpunkterna finns även fem säsonger i Sevilla, samt spel i Arsenal där det blev en andraplats i Premier League 99/00. 1998 utsågs Suker till världens tredje bästa spelare och mellan 1992-1998 blev han korad till Kroatiens bästa spelare hela sex gånger.

Flera av landets bästa spelare är fortfarande aktiva, inte minst Ivan Rakitic, som dessutom fortfarande spelar på en väldigt hög nivå. 33-åringen fick sitt genombrott i Schalke 04 innan flytten till Sevilla 2011. Där skulle mittfältaren snabbt få en viktig roll och säsongen 13/14 hjälpte han klubben till seger i Europa League. Kort därefter värvades kroaten till Barcelona och väl där blev det hela fyra ligaguld och under sin första säsong blev det även seger i Champions League. Numera är det slutspelat i landslaget (där blev det 106 matcher mellan 2007-2019) men i höstas skrev han på ett kontrakt med Sevilla som sträcker sig till sommaren 2024.

Ska vi lyfta fram ytterligare en spelare så faller valet på Mario Mandzukic, som också fortfarande är aktiv. 35-åringen har visserligen haft en ganska tung säsong i Milan men är i sina bästa stunder en anfallare av högsta klass. Något han inte minst visade i Bayern München där han vann både Bundesliga (två gånger) och Champions League. 2014 flyttade anfallaren till Atletico Madrid och ett år senare värvades han till Juventus, där han skulle vinna Serie A fem gånger i rad. I landslaget blev det imponerande 33 mål på 89 landskamper mellan 2007-18.

Kroatien matcher i Fotbolls-EM

Spanien, Italien och Albanien – så lyder motståndarna i gruppspelet för Kroatiens del. Det här får ändå ses som något av dödens grupp och det kommer krävas en hög nivå direkt när man kliver in i mästerskapet. Premiärmatchen spelas mot Spanien.

Kroatiens matcher i EM:

 • Spanien – Kroatien (15 juni, 18:00)
 • Kroatien – Albanien (19 juni, 15:00)
 • Kroatien – Italien (24 juni, 21:00)

Kroatiens historia Fotbolls EM

Kroatiens historia inom fotbollens Europamästerskap är kort. Man har deltagit sex gånger och har inga vidare framgångar i medaljväg. 0 medaljer totalt och som bäst en kvartsfinal under mästerskapet 2008 samt en åttondelsfinal senast 2016. Man har deltagit de fyra senaste mästerskapen och kroatisk fotboll har verkligen vuxit fram som en av favoriterna till guldet. Mästerskapet som spelas 2024 är ett mästerskap där Kroatien har tagit nationens målsättningar till nya höjder och är absolut en utmanare. Först skall man dock ta sig förbi den tuffa gruppen med bland annat Spanien och Italien.