Allt om Polens trupp EM 2021! Polens fotbollslandslag har kvalificerat sig till Fotbolls EM 2021. Det är en spännande trupp man tagit ut till mästerskapet och där ibland finns superstjärnan och skyttekungen Robert Lewandowski. Vill du ta del av hela Polens EM-trupp så finns den här hos oss! Vi punktmarkerar Polen under mästerskapets gång och dukar fram all information om Polens trupp EM 2021!

Polens Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Wojciech Szczesny  Målvakt Juventus 1990-04-18
Lukasz Skorupski Målvakt Bologna 1991-05-05
Lukasz Fabianski Målvakt West Ham 1985-04-18
Jan Bednarek Back Southampton 1996-04-12
Kamil Piatkowski Back Rakowa 2000-01-26
Pawel Dawidowicz Back Verona 1996-05-20
Michal Helik Back Barnsley 1995-09-09
Kamil Glik Back Benevento 1988-02-03
Tymoteusz Puchacz  Back Lech Poznan 1999-03-21
Maciej Rybus Back Lokomotiv Moskva 1989-08-19
Bartosz Bereszynski Back Sampdoria 1992-07-12
Tomasz Kedziora Back Dinamo Kiev 1994-06-11
Grzegorz Krychowiak  Mittfältare Lokomotiv Moskva 1990-01-29
Piotr Zielinski Mittfältare Napoli 1994-05-20
Jakub Moder Mittfältare Brighton 1999-04-07
Karol Linetty Mittfältare Torino 1995-02-02
Mateusz Klich Mittfältare Leeds 1990-06-13
Kacper Kozlowski  Mittfältare Pogon 2003-10-16
Kamil Joswiak Mittfältare Derby 1998-04-22
Przemyslaw Placheta  Mittfältare Norwich 1998-03-23
Przemyslaw Frankowski  Anfallare Chicago 1995-04-12
Robert Lewandowski Anfallare Bayern München 1988-08-21
Arkadiusz Milik Anfallare Marseille 1994-02-28
Karol Swiderski Anfallare PAOK 1997-01-23
Dawid Kownacki Anfallare Dusseldorf 1997-03-14
Jakub Swierczok Anfallare Gliwice 1992-12-28

Spelbolag med odds på Polen

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Polens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Polen kommer till Europamästerskapet med en mycket fin trupp. Robert Lewandowski är det namnet som sticker ut mest, i en trupp som har många olika personligheter. Skyttekungar i både äldre och yngre åldrar. Piatek förväntas ta över Lewandowskis målskytte i landslaget när den sistnämnda lägger skorna på hyllan om några år. Polen har ett antal spelare som håller en hög klass och det är absolut en tanke att Polen skall kunna skrälla mot någon stor nation under mästerskapet. Det är ingen lätt uppgift, eftersom man saknar en hel del klass i skillnad mot de allra största. Förbundskaptenen har dock tagit ut bästa möjliga trupp och det finns ändå lite förhoppningar för Polens trupp EM 2021. All information om Polens trupp & spelare Fotbolls EM 2021 hittar ni hos oss på speltips.se.

Polens Trupp EM 2021:

  • Wojciech Szczesny, Juventus
  • Jan Bednarek, Southampton
  • Mateusz Klich, Leeds
  • Kamil Glik, Benevento
  • Bartosz Bereszynski, Sampdoria
  • Piotr Zielinski, Napoli
  • Karol Linetty, Torino
  • Robert Lewandowski, Bayern München
  • Arkadiusz Milik, Marseille

Guide för Polens trupp i Fotbolls-EM

På senare år har Polen blivit ett land att räkna med när det kommer till fotboll och många tror att landet kommer bli något av en outsider i sommarens höjdpunkt, Fotbolls-EM. En stor anledning till detta är att man har en av kontinentens främsta anfallare i form av Robert Lewandowski, som mycket väl kan vinna skytteligan i mästerskapet. Polens EM-trupp innehåller spelare av hög klass och får man allting att stämma ute på planen så har man alla förutsättningar att nå långt i turneringen. Guide för Polens trupp i Fotbolls-EM hittar ni givetvis hos oss.

Uttagning Polens EM-trupp

Polen är ett av de landslagen som inte har någon vidare stor bredd. När en uttagning sker så är det ganska många spelare som håller en betydligt högre klass än de som hamnar utanför. Man har ett antal mycket talangfulla och tongivande spelare, i form av exempelvis Lewandowski och Zielinski. Polen saknar dock den där riktiga konkurrensen som behövs för att bli en stor nation. Spetsen finns absolut i vissa delar, men tyvärr finns inte den där riktiga bredden med talangfulla spelare som man hade behövt. Nu har Polen tagit ut en mycket lovande och stark trupp i jämförelse mot andra länder i samma rank och kommer ha goda möjligheter att plocka en hel del poäng i turneringen. Förbundskaptenen har tagit ut truppen och nu gör man sig redo för att utnyttja samtliga på bästa möjliga sätt.

Nyckelspelare i Polen under Fotbolls-EM

Samtliga länder i Fotbolls-EM kommer ha en spelare som är lite extra viktig och för Polens del blir det utan tvekan nyss nämnda Robert Lewandowski. Anfallaren har varit en av världsfotbollens mest stabila spelare de senaste åren och är i en ålder där han ska vara som allra bäst. Något som säger en hel del med tanke på hur bra han varit tidigare under karriären. I skrivande stund går anfallaren mot en ny fin säsong där han redan hunnit göra mer än 30 mål i den tyska ligan, där hans Bayern München går mot en solklar ligatitel. Trots en del skadeproblem under våren borde Lewandowski komma i bra form lagom till EM och då blir Polen ett lag att räkna med.

En spelare gör inget lag och därför är det tur att det finns andra spelare som också kan hjälpa Polen till framgång. Inte minst den offensiva sidan ser väldigt bra ut, bredvid Lewandowski talar en hel del för att förbundskaptenen Paulo Sousa väljer att sätta Kryzsztof Piatek, som haft en ganska medioker säsong i sitt Hertha Berlin men som i sina bästa stunder håller hög klass. Något han inte minst visade säsongen 18/19 då det blev hela 22 mål i Serie A. Övriga nyckelspelare att nämna är speluppläggaren Piotr Zielinski som varit ordinarie i Serie A de senaste sju säsongerna, samt målvakten Wojciech Szczesny som håller kvar den levande legenden Gianluigi Buffon på Juventus bänk och som numera rankas som en av Europas bästa på positionen.

Polens laguppställning Fotbolls EM 2021

Allt om Polens laguppställning EM 2021 hittar ni hos oss. Förbundskaptenen för Polen har presenterat Polens trupp EM 2021. Det är en relativt väntad trupp, men som vanligt finns det ett antal frågetecken och åsikter utifrån. Ser man till det stora hela så är detta, enligt förbundskaptenen, den bästa möjliga truppen för att göra ett bra resultat i mästerskapet. Robert Lewandowski blir såklart en mycket viktig pusselbit i detta bygge och är självskriven i Polens laguppställning. Tillsammans med vissa andra nyckelspelare i den uttagna truppen drar han ett stort lass. Skall man lyckas nå någon stor sensation behövs Lewandowskis målskytte.

Polen har i övrigt presenterat en trupp som innehåller en bra bredd i jämförelse med klassen man sitter inne på. Man har dessutom möjligheter att rotera om det skulle behövas. Det återstår att se hur långt Polen räcker i detta mästerskap – potentialen i Polens EM-uppställning går inte att blunda för.

Polens laguppställning idag

Polens laguppställning kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskaptenen Sousa kommer att formera sitt lag på ungefär samma sätt som i EM-kvalet. Där fick spelare som fixstjärnan Robert Lewandowski och mittfältaren Grzegorz Krychowiak mycket speltid, den senare missade faktiskt bara sex minuter under hela kvalet. Dessa herrar är nog självskrivna i Polens laguppställning idag. I 4-0-segern mot Israel höll Jan Bednarek högsta klass och mittbacken är ofta en spelare som Polen förlitar sig på, de senaste åren har han dessutom slagit sig in i Premier League på ett övertygande sätt. Ytterligare en spelare som säkrat sin plats i Polens laguppställning idag. Håll koll på Speltips.se för att få senaste nytt kring Polens laguppställning!

Skrällvarning för Polen i Fotbolls-EM

Det råder onekligen mixade förväntningar på Polen inför stundande EM-slutspel. Länder som Frankrike, Belgien och Spanien åker till mästerskapet med skyhöga förväntningar på sig medan andra kan spela utan någon större press. Polen måste nog betraktas som ett av dessa länder, men det finns nog ändå anledning att hålla ett extra öga på dem. Offensiven ser högintressant ut och får man bara ordning på defensiven så kan Polen verkligen bli att räkna med. Det blir naturligtvis extra intressant att följa Polen under turneringens gång eftersom de håller till i Sveriges grupp.

Kända spelare från Polen genom åren

De flesta i Polen tycker nog att en av de nuvarande spelarna är den främsta genom tiderna, Robert Lewandowski har vunnit det mesta som går att vinna och öser in mål varje säsong men även innan hans tid fanns det duktiga spelare inom den polska fotbollen. En av de främsta visade upp sig redan på 70-talet, nämligen Grzegorz Lato. Anfallaren spenderade en stor del av karriären hemma i Polen och där blev det bland annat två ligatitlar men det var med landslaget som Lato krönte sina främsta framgångar. Vid de olympiska spelen 1972 hjälpte han Polen att ta hem guldet och vid två tillfällen skulle det även bli VM-brons. 1974 tog han dessutom hem skytteligan i mästerskapet efter att ha gjort hela sju mål.

En annan stor spelare som är värd ett omnämnande är naturligtvis Jerzy Dudek, som under många år var förstavalet i landslagets mål. Sommaren 2001 värvade han till Liverpool och några år senare skulle målvakten ha en avgörande roll när man lyckades vinna en dramatisk final i Champions League mot Milan. Under sina år i England blev Dudek även FA-cupmästare (2006) innan karriären rundades av med några år som backup nere i den spanska storklubben Real Madrid.

Under 1980-talet ansågs Serie A vara världens bästa liga och det var till stor del tack vare Zbigniew Boniek, som under flera år höll högsta klass. Efter att ha gjort flera fina säsonger hemma i den polska ligan värvades anfallaren 1982 till den italienska storklubben Juventus, där han skulle komma att bilda en fruktad duo tillsammans med Michel Platini. Under de tre kommande åren blev det segrar i både ligan och Europa cupen, samma år som flytten till Turin hade han även blivit utsedd till Europas tredje bästa spelare – mycket tack vare ett lyckat VM där han hjälpte Polen att ta brons. 1985 flyttade Boniek till Roma och även där skulle det gå bra, anfallaren blev en viktig kugge som fick ta stort utrymme och redan första säsongen kunde han hjälpa laget att vinna den italienska cupen. 2004, närmare tjugo år efter att karriären var över, tog Boniek plats som en av världens hundra genom tiderna främsta spelare och så sent som 2019 fick han en plats i den italienska fotbollens Hall of fame. Det säger en del om vilken kaliber anfallaren höll.

Polens matcher i Fotbolls-EM

Polen kliver in i turneringen som en underdog. Man har hamnat i grupp E tillsammans med Sverige, Spanien och Slovakien, och känslan på förhand är att Polen kan få det tufft i gruppen, inte minst mot ett Spanien som bör betrakta som stora favoriter på förhand. Har man dock en spelare som Lewandowski i offensiven kan man aldrig blunda för en eventuell skräll i gruppen.

Polens matcher i EM:

  • Polen – Slovakien, 13:e juni (Dublin)
  • Spanien – Polen, 19:e juni (Bilbao)
  • Sverige – Polen, 23:e juni (Dublin)

Polens historia Fotbolls EM

Polen har en historia som är värd att nämna. Man har tagit en del mästerskapsmedaljer på tidigare dar. Man noteras till exempel för två VM-brons och ett OS-guld. Inom Europamästerskapet har det dock varit tyngre. Man har kvalificerat sig i majoriteten av mästerskapen, men aldrig riktigt lyckats hota toppnationerna. Facit säger fem deltaganden men dessvärre utan medaljer. Polens historia växer vidare och trots att man inte ses som en av de större fotbollsnationerna idag så har man en del framtidsnamn på väg upp i herrlandslaget.