Ta del av Schweiz trupp EM 2024 hos oss! Schweiz förbundskapten har tagit ut truppen till Fotbolls EM 2024 och förväntningarna är höga. Schweiz kommer med en stark trupp, trots att man är långt ifrån att jämföras med mästerskapets toppnationer. Det är flera etablerade och mycket bra spelare som tagits ut i truppen. Vill ni ta del av Schweiz EM-trupp 2024 så hittar ni det här!

Schweiz Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Schweiz

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

 • + 100 SEK Gratis på Slots

 • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Bonus för nya OCH gamla kunder!

 • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

Schweiz Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Schweiz är ett landslag som har möjligheter att skrälla under mästerskap. Ett lite underskattat landslag som har förvånansvärt många bra fotbollsspelare. I truppen som är uttagen till Fotbolls EM 2024 hittar vi bland annat SPELARE, som bara är en av alla talangfulla spelare Schweiz innehar. Schweiz har utvecklats rejält inom fotbollen senaste åren och fortsätter göra detsamma, i truppen finns mängder med intressanta namn som har en lång väg till pensionen. Det betyder alltså att man har ett antal år kvar där man säkert kan hämta en och annan skrällseger mot en större nation.

Vi på Speltips.se bevakar Schweiz såväl inför som under mästerskapet och förser er läsare med senaste nytt kring Schweiz trupp EM 2024. En trupp som på förhand känns välkomponerad och välbalanserad, med en klockren kombination av rutin, talang, bredd och spets. Schweiz blir att hålla ett öga på under Fotbolls EM 2024.

Schweiz trupp EM 2024:

 • SPELARE
 • SPELARE
 • SPELARE

Guide för Schweiz trupp i Fotbolls-EM

Guide för Schweiz trupp i Fotbolls-EM hittar ni hos oss. Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med skyhöga förväntningar på sig. Det gäller kanske inte Schweiz först och främst, men det kommer finnas gott om anledningar att följa landet ändå. Schweiz har i tidigare mästerskap bjudit på väldigt underhållande fotboll, man har visat att man kan utmana större nationer och känslan är att man förr eller senare lyckas skrälla sig hela vägen till en pallplats.

På förhand är Schweiz trupp EM 2024 ingen trupp som bör underskattas på förhand. Spelare som SPELARE, SPELARE och SPELARE är namn som sticker ut i den schweiziska truppen och det är spelare med massvis av rutin och erfarenhet från större fotbollsklubbar ute i Europa. Bortsett från SPELARE så finns det ingen spelare som riktigt sticker ut i Schweiz EM-trupp, men genom åren är det inte den individuella briljansen som stuckit ut för Schweiz del. Man har snarare visat prov på en imponerande kollektiv styrka, och det är just kollektiven som kan lägga grunden för nya framgångar i kommande mästerskap. Ta del av en komplett guide för Schweiz trupp i Fotbolls-EM hos oss!

Uttagning Schweiz EM-trupp

Schweiz EM-trupp är uttagen. Det finns alltid folk som har åsikter samt tycker att det finns några frågetecken kring truppen. En förbundskapten kommer alltid ha människor som tycker aningen annorlunda, men här finns det inte lika mycket att tycka till om, jämfört med en större nation. Utbudet är bra med spelare som Schweiz har tillgängliga inför en trupputtagning. Det känns som förbundskaptenen har lyckats få med alla delar man behöver för att ha den bästa möjliga chansen. Man har en tuff uppgift framför sig när det kommer till mästerskapet. En uppgift som man tar på största allvar och har goda chanser att besegra med den uttagna truppen!

Nyckelspelare i Schweiz under Fotbolls-EM

Schweiz stod för ett lysande EM-kval och bedöms efter det. Precis som samtliga länder kommer även Schweiz ha några spelare som blir extra viktiga och mycket talar för att vi hittar den allra viktigaste i försvaret. Mittbacken SPELARE har gjort succé i Bundesliga den här säsongen och är numera given i det rödvita försvaret. Han har fått spendera en del tid på bänken tidigare, men är nu given i den schweiziska startelvan till sommarens mästerskap.

Samma sak gäller den centrala mittfältaren SPELARE som är något av en late bloomer men som på senare tid blivit en nyckelspelare i klubblaget Atalanta och numera förlitar sig även landslaget på 29-åringen. Bredvid SPELARE hittar vi landslagets största stjärna, SPELARE. Den rutinerade mittfältaren har haft det ganska tungt i Arsenal men är betydligt bättre i landslaget och sedan hösten 2018 är han även lagkapten.

Ska vi hitta en sista nyckelspelare faller valet på en riktig humörspelare som i sina bästa stunder håller hög klass. SPELARE räcker inte riktigt till i klubblaget Liverpool men i landslaget är han given och 29-åringen har redan hunnit göra 88 landskamper, vilket resulterat i 23 mål. Hade stora skadeproblem under EM-kvalet men nu hoppas man att han ska vara i tillräckligt bra form för att bära Schweiz långt i mästerskapet.

Schweiz laguppställning Fotbolls EM 2024

Ta del av Schweiz laguppställning Fotbolls EM 2021 hos oss! Schweiz förbundskapten har tagit ut en relativt väntad trupp. Utbudet är snäppet mindre än de stora nationernas, men man har ändå lyckats ta ut en trupp som definitivt kan utmana en stornation. SPELARE är ett namn som nämns när man kollar på den schweiziska truppen, den offensiva giganten i Schweiz lagbygge har ett stort ansvar här och är en nyckelspelare för sitt land.

Schweiz kan få det tufft på förhand, samtidigt som man är ett lag som har alla förutsättningar att stå för en och annan skräll. Ett öga bör hållas på Schweiz, för här kommer det finnas skrällvarning. Ett lite mindre utbud spelare som har klassen för ett Europamästerskap, men tillräckligt många för att ta ut en mycket fin trupp. Håll koll på Schweiz laguppställning Fotbolls EM 2024 hos oss!

Schweiz laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Murat Yakin kommer att använda sig av ungefär samma spelare som under vårens landskamper. Det talar för att målvakten SPELARE kommer få förtroendet mellan stolparna, 32-åringen har varit nummer ett en längre tid och bör vakta kassen även här.

I försvaret får som sagt var SPELARE chansen men även SPELARE, som är snudd på ordinarie i Borussia Dortmund. Ute på kanterna är det lite mer ovisst men till höger kan valet mycket väl falla på SPELARE som bytte spel i Milan mot Torino i höstas. Som det ser ut nu kan Schweiz bli ett av ganska få lag i EM som väljer att spela med trebackslinje.

På mittfältet blir det mycket speltid för både SPELARE och SPELARE men även för SPELARE och wingspelaren SPELARE, som gjort en bra säsong i Bundesliga med Augsburg. 22-åringen har bara gjort nio landskamper men fick speltid i vårens samtliga VM-kvalmatcher och har framtiden för sig. I anfallet finns det lite olika alternativ för SPELARE att ta ställning till men på senare tid har han valt att spela med två forwards där det ofta blivit SPELARE och SPELARE. Rent formmässigt är den senare bäst, 29-åringen har gjort 18 mål i den portugisiska ligan med Benfica den här säsongen och det har även blivit två mål på tre kvalmatcher.

Låga förväntningar på Schweiz i Fotbolls-EM

Schweiz är alltid ett landslag att hålla koll på och inför årets är man en skrällvarning. En och annan överraskning kan vi nog förvänta oss, men några medaljer kommer inte på tal. I senaste VM:et gick det visserligen bra men sedan dess har man bland annat tappat SPELARE (som gjorde 107 landskamper) samt profilen SPELARE som var en viktig kugge i mer än tio år. Hoppet ställs till att man hamnat i en relativt överkomlig grupp med Tyskland, Skottland och Ungern. Tyskland är såklart storfavoriter men också det ett landslag som Schweiz kan skrälla mot.

Kända spelare från Schweiz genom åren

Till skillnad från många andra länder i EM kan inte Schweiz skryta med att ha många klassiska spelare som nått den absoluta toppen. Det finns dock ett par spelare som gått långt och blivit relativt framgångsrika, inte minst Stéphane Henchoz. Backen blommade ut hemma i Neuchatel Xamax innan flytten till Hamburg 1996. I Tyskland blev det bara två säsonger innan det var dags att bege sig västerut, närmare bestämt till England och Blackburn.

Efter att ha varit given i försvaret under två års tid värvades Henchoz till storklubben Liverpool där de kommande fem säsongerna skulle spenderas. Säsongen 00/01 blev den mest framgångsrika, förutom 32 matcher i Premier League blev det seger i både FA-cupen och UEFA-cupen. 2005 flyttade backen vidare till Celtic för att sedan runda av karriären i Blackburn ungefär ett år senare. I landslaget blev det totalt 72 landskamper och vid två tillfällen (01,02) valdes han till landets bästa spelare.

Under samma period som Henchoz spelade i landslaget hade man en väldigt stark offensiv, men duon Stéphane Chapuisat och Alexander Frei i spetsen. Den senare stod för hela 42 mål i landslaget och representerade klubbar som Rennes och Borussia Dortmund, men även FC Basel där han vann den Schweiziska ligan hela fyra gånger (10,11,12,13) innan karriären rundades av. Även Chapuisat hade en väldigt framgångsrik karriär och precis som Frei spenderades delar av den i Dortmund, mellan 1991-99 spelade han i klubben och 1997 blev det seger i Champions League. Under sin tid i den tyska storklubben blev det även dubbla ligaguld och i landslaget stod han för 21 mål på 103 landskamper mellan 1989-2004.

Schweiz matcher i Fotbolls-EM

Det är högre förväntningar som råder när Schweiz gör sig redo för ett nytt EM-äventyr. Som vi var inne på tidigare så är Schweiz trupp EM 2024 ingen trupp som bör underskattas, och nog kan vi förvänta oss ett hårt kämpande Schweiz, men att nationen skall ta sig överdrivet långt i turneringen känns väldigt långsökt. I gruppspelet ställs man mot Tyskland, Skottland och Ungern och känslan är att man mycket väl kan ta en av två slutspelsplatser.

Schweiz matcher i EM:

 • Ungern – Schweiz (15 juni, 16:00)
 • Skottland – Schweiz (19 juni, 21:00)
 • Schweiz – Tyskland (23 juni, 21:00)

Schweiz historia Fotbolls EM

Schweiz har, som man kan gissa på förhand, inte gjort några större avtryck i dessa mästerskap. Inom Europamästerskapet har man många gånger spelat slutspel, men aldrig kommit mycket längre än så. Schweiz är ett landslag som ligger och utmanar bakom toppnationerna, man har vid ett flertalet gånger bjudit på underhållning i världsklass, men ur ett resultatperspektiv så har man inte riktigt fått det att lossna. Man har flera etablerade spelare inom de största ligorna i världen, men har aldrig lyckats slå igenom riktigt ordentligt.