Ta del av Schweiz trupp EM 2021 hos oss! Schweiz förbundskapten har tagit ut truppen till Fotbolls EM 2021 och förväntningarna är höga. Schweiz kommer med en stark trupp, trots att man är långt ifrån att jämföras med mästerskapets toppnationer. Det är flera etablerade och mycket bra spelare som tagits ut i truppen. Vill ni ta del av Schweiz EM-trupp 2021 så hittar ni det här!

Schweiz Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Jonas Omlin Målvakt Montpellier 1994-01-10
Yann Sommer Målvakt B. Mönchengladbach 1988-12-17
Yvon Mvogo Målvakt PSV 1994-06-06
Manuel Akanji Back Dortmund 1995-07-19
Nico Elvedi Back B. Mönchengladbach 1996-09-30
Fabian Schär Back Newcastle 1991-12-20
Becir Omeragic Back Zurich 2002-01-20
Eray Cömert Back Basel 1998-02-04
Loris Benito Back Bordeaux 1992-01-07
Ricardo Rodriguez Back Torino 1992-08-25
Kevin Mbabu Back Wolfsburg 1995-04-19
Jordan Lotomba Back Nice 1998-09-29
Silvan Widmer Back Basel 1993-03-05
Denis Zakaria Mittfältare B. Mönchengladbach 1996-11-20
Granit Xhaka Mittfältare Arsenal 1992-09-27
Remo Freuler Mittfältare Atalanta 1992-04-15
Djibril Sow Mittfältare Frankfurt 1997-02-06
Edimilson Fernandes Mittfältare Mainz 1996-04-15
Christian Fassnacht Mittfältare Young Boys 1993-11-11
Steven Zuber Mittfältare Frankfurt 1991-08-17
Ruben Vargas Mittfältare Augsburg 1998-08-05
Xherdan Shaqiri Mittfältare Liverpool 1991-10-10
Admir Mehmedi Mittfältare Wolfsburg 1991-03-16
Breel Embolo Anfallare B. Mönchengladbach 1997-02-14
Haris Seferovic Anfallare Benfica 1992-02-22
Mario Gavranovic Anfallare Dinamo Zagreb 1989-11-24

Spelbolag med odds på Schweiz

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

No Account Bet Bonus

Omsättningskrav: 10x Bonus – Min Odds: 1.50

CampoBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.00

  • Snabb bettingsida med bra bonus

  • Läs mer om Campobet

Schweiz Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Schweiz är ett landslag som har möjligheter att skrälla under mästerskap. Ett lite underskattat landslag som har förvånansvärt många bra fotbollsspelare. I truppen som är uttagen till Fotbolls EM 2021 hittar vi bland annat Xherdan Shaqiri, som bara är en av alla talangfulla spelare Schweiz innehar. Schweiz har utvecklats rejält inom fotbollen senaste åren och fortsätter göra detsamma, i truppen finns mängder med intressanta namn som har en lång väg till pensionen. Det betyder alltså att man har ett antal år kvar där man säkert kan hämta en och annan skrällseger mot en större nation.

Vi på speltips.se bevakar Schweiz såväl inför som under mästerskapet och förser er läsare med senaste nytt kring Schweiz trupp EM 2021. En trupp som på förhand känns välkomponerad och välbalanserad, med en klockren kombination av rutin, talang, bredd och spets. Schweiz blir att hålla ett öga på under Fotbolls EM 2021.

Schweiz trupp EM 2021:

  • Xherdan Shaqiri, Liverpool
  • Yann Sommer, Mönchengladbach
  • Remo Freuler, Atalanta
  • Manuel Akanji, Dortmund
  • Nico Elvedi, Mönchengladbach
  • Granit Xkaha, Arsenal
  • Jordan Lotomba, Nice
  • Admir Mehmedi, Wolfsburg
  • Edimilson Fernandes, Mainz

Guide för Schweiz trupp i Fotbolls-EM

Guide för Schweiz trupp i Fotbolls-EM hittar ni hos oss! Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller kanske inte Schweiz, men det kommer finnas gott om anledningar att följa landet ändå. Schweiz har i tidigare mästerskap bjudit på väldigt underhållande fotboll, man har visat att man kan utmana större nationer och känslan är att man förr eller senare lyckas skrälla sig hela vägen till en pallplats.

På förhand är Schweiz trupp EM 2021 ingen trupp som bör underskattas på förhand. Spelare som Sommer, Xhaka, Zakaria, Schär och Shaqiri är spelare som sticker ut i den schweiziska truppen och det är spelare med massvis av rutin och erfarenhet från större fotbollsklubbar ute i Europa. Bortsett från Shaqiri så finns det ingen spelare som riktigt sticker ut i Schweiz EM-trupp, men genom åren är det inte den individuella briljansen som stuckit ut för Schweiz del. Man har snarare visat prov på en imponerande kollektiv styrka, och det är just kollektiven som kan lägga grunden för nya framgångar i kommande mästerskap. Ta del av en komplett guide för Schweiz trupp i Fotbolls-EM hos oss!

Uttagning Schweiz EM-trupp

Schweiz EM-trupp är uttagen. Det finns alltid folk som har åsikter samt tycker att det finns några frågetecken kring truppen. En förbundskapten kommer alltid ha människor som tycker aningen annorlunda, men här finns det inte lika mycket att tycka till om, jämfört med en större nation. Utbudet är bra med spelare som Schweiz har tillgängliga inför en trupputtagning. Det känns som förbundskaptenen har lyckats få med alla delar man behöver för att ha den bästa möjliga chansen. Man har en tuff uppgift framför sig när det kommer till mästerskapet. En uppgift som man tar på största allvar och har goda chanser att besegra med den uttagna truppen!

Nyckelspelare i Schweiz under Fotbolls-EM

I VM för tre år sedan stod Schweiz för flera fina insatser vilket tillslut räckte hela vägen till åttondelsfinal där Sverige blev en för svår motståndare, men laget kunde ta med sig positiva saker från mästerskapet och i EM-kvalet gjorde man väldigt bra ifrån sig. Precis som samtliga länder kommer även Schweiz ha några spelare som blir extra viktiga och mycket talar för att vi hittar den allra viktigaste i försvaret. Mittbacken Nico Elvedi har gjort succé i Bundesliga med Mönchengladbach den här säsongen och är numera given i det rödvita försvaret. 24-åringen fick spendera VM på bänken men missade inte en minut i EM-kvalet och han lär få mycket speltid även i sommarens mästerskap.

Samma sak gäller den centrala mittfältaren Remo Freuler som är något av en late bloomer men som på senare tid blivit en nyckelspelare i klubblaget Atalanta och numera förlitar sig även landslaget på 29-åringen. Bredvid Freuler hittar vi landslagets största stjärna, Granit Xhaka. Den rutinerade mittfältaren har haft det ganska tungt i Arsenal men är betydligt bättre i landslaget och sedan hösten 2018 är han även lagkapten.

Ska vi hitta en sista nyckelspelare faller valet på en riktig humörspelare som i sina bästa stunder håller hög klass. Xherdan Shaqiri räcker inte riktigt till i klubblaget Liverpool men i landslaget är han given och 29-åringen har redan hunnit göra 88 landskamper, vilket resulterat i 23 mål. Hade stora skadeproblem under EM-kvalet men nu hoppas man att han ska vara i tillräckligt bra form för att bära Schweiz långt i mästerskapet.

Schweiz laguppställning Fotbolls EM 2021

Ta del av Schweiz laguppställning Fotbolls EM 2021 hos oss! Schweiz förbundskapten har tagit ut en relativt väntad trupp. Utbudet är snäppet mindre än de stora nationernas, men man har ändå lyckats ta ut en trupp som definitivt kan utmana en stornation. Xherdan Shaqiri är ett namn som nämns när man kollar på den schweiziska truppen, den offensiva giganten i Schweiz lagbygge har ett stort ansvar här och är en nyckelspelare för sitt land.

Schweiz kan få det tufft på förhand, samtidigt som man är ett lag som har alla förutsättningar att stå för en och annan skräll. Ett öga bör hållas på Schweiz, för här kommer det finnas skrällvarning. Ett lite mindre utbud spelare som har klassen för ett Europamästerskap, men tillräckligt många för att ta ut en mycket fin trupp. Håll koll på Schweiz laguppställning Fotbolls EM 2021 hos oss!

Schweiz laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Vladimir Petkovic kommer att använda sig av ungefär samma spelare som under vårens VM-kval. Det talar för att målvakten Yann Sommer kommer få förtroendet mellan stolparna, 32-åringen missade inte en minut i varken EM-16 eller VM två år senare.

I försvaret får som sagt var Elvedi chansen men även Manuel Akanji, som är snudd på ordinarie i Borussia Dortmund. Ute på kanterna är det lite mer ovisst men till höger kan valet mycket väl falla på Ricardo Rodríguez som bytte spel i Milan mot Torino i höstas. Som det ser ut nu kan Schweiz bli ett av ganska få lag i EM som väljer att spela med trebackslinje.

På mittfältet blir det mycket speltid för både Xhaka och Freuler men även för Shaqiri och wingspelaren Rubén Vargas, som gjort en bra säsong i Bundesliga med Augsburg. 22-åringen har bara gjort nio landskamper men fick speltid i vårens samtliga VM-kvalmatcher och har framtiden för sig. I anfallet finns det lite olika alternativ för Petkovic att ta ställning till men på senare tid har han valt att spela med två forwards där det ofta blivit Breel Embolo och Haris Seferovic. Rent formmässigt är den senare bäst, 29-åringen har gjort 18 mål i den portugisiska ligan med Benfica den här säsongen och det har även blivit två mål på tre kvalmatcher.

Låga förväntningar på Schweiz i Fotbolls-EM

Ska vi vara helt ärliga så finns det inte några höga förväntningar på Schweiz, knappt ens från de egna supportrarna. En och annan överraskning kan vi nog förvänta oss, men några medaljer kommer inte på tal. I senaste VM:et gick det visserligen bra men sedan dess har man bland annat tappat Stephan Lichtsteiner (som gjorde 107 landskamper) samt profilen Valon Behrami som var en viktig kugge i mer än tio år. Hoppet ställs till att man hamnat i en relativt överkomlig grupp med Wales, Turkiet och förhandsfavoriten Italien. Alplandet kan mycket väl knipa en andraplats och ta sig vidare till slutspel, men väl i ett eventuellt slutspel väntar nog ett tidigt respass.

Kända spelare från Schweiz genom åren

Till skillnad från många andra länder i EM kan inte Schweiz skryta med att ha många klassiska spelare som nått den absoluta toppen. Det finns dock ett par spelare som gått långt och blivit relativt framgångsrika, inte minst Stéphane Henchoz. Backen blommade ut hemma i Neuchatel Xamax innan flytten till Hamburg 1996. I Tyskland blev det bara två säsonger innan det var dags att bege sig västerut, närmare bestämt till England och Blackburn.

Efter att ha varit given i försvaret under två års tid värvades Henchoz till storklubben Liverpool där de kommande fem säsongerna skulle spenderas. Säsongen 00/01 blev den mest framgångsrika, förutom 32 matcher i Premier League blev det seger i både FA-cupen och UEFA-cupen. 2005 flyttade backen vidare till Celtic för att sedan runda av karriären i Blackburn ungefär ett år senare. I landslaget blev det totalt 72 landskamper och vid två tillfällen (01,02) valdes han till landets bästa spelare.

Under samma period som Henchoz spelade i landslaget hade man en väldigt stark offensiv, men duon Stéphane Chapuisat och Alexander Frei i spetsen. Den senare stod för hela 42 mål i landslaget och representerade klubbar som Rennes och Borussia Dortmund, men även FC Basel där han vann den Schweiziska ligan hela fyra gånger (10,11,12,13) innan karriären rundades av. Även Chapuisat hade en väldigt framgångsrik karriär och precis som Frei spenderades delar av den i Dortmund, mellan 1991-99 spelade han i klubben och 1997 blev det seger i Champions League. Under sin tid i den tyska storklubben blev det även dubbla ligaguld och i landslaget stod han för 21 mål på 103 landskamper mellan 1989-2004.

Schweiz matcher i Fotbolls-EM

Det är inga höga förväntningar som råder när Schweiz gör sig redo för ett nytt EM-äventyr. Som vi var inne på tidigare så är Schweiz trupp EM 2021 ingen trupp som bör underskattas, och nog kan vi förvänta oss ett hårt kämpande Schweiz, men att nationen skall ta sig långt i turneringen känns väldigt långsökt. I gruppspelet ställs man mot Wales, Turkiet och Italien, och känslan är att man hamnat i en relativt överkomlig grupp där en andraplats bakom Italien känns som den rimliga målsättningen.

Schweiz matcher i EM:

  • Wales – Schweiz, 12:e juni (Baku)
  • Italien – Schweiz, 16.e juni (Rom)
  • Schweiz – Turkiet, 20:e juni (Baku)

Schweiz historia Fotbolls EM

Schweiz har, som man kan gissa på förhand, inte gjort några större avtryck i dessa mästerskap. Inom Europamästerskapet har man många gånger spelat slutspel, men aldrig kommit mycket längre än så. Schweiz är ett landslag som ligger och utmanar bakom toppnationerna, man har vid ett flertalet gånger bjudit på underhållning i världsklass, men ur ett resultatperspektiv så har man inte riktigt fått det att lossna. Man har flera etablerade spelare inom de största ligorna i världen, men har aldrig lyckats slå igenom riktigt ordentligt.