Ta del av Skottlands EM-trupp hos oss på Speltips.se. Skottland har presenterat sin trupp till EM där namn som SPELARE och SPELARE lyser starkt. Ta del av Skottlands trupp EM 2024 hos oss!

Skottlands Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Skottland

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Bonus för nya OCH gamla kunder!

  • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

  • + 100 SEK Gratis på Slots

  • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Skottlands Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Skottlands trupp till EM 2024 hittar ni självfallet hos oss. Skottland har presenterat en väldigt intressant trupp, där spelare som SPELARE, SPELARE och SPELARE sticker ut. I kvalet visade man prov på en fin kollektiv styrka, men det är inget favorittippat landslag som kliver in i turneringen. Man har hamnat i en svår grupp och här får man slå ur underläge. Vi på Speltips.se punktmarkerar Skottland och förser er läsare med all information kring truppen, spelarna, spelschemat och mycket mer.

Skottlands Trupp EM 2024:

  • SPELARE

Guide för Skottlands trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Fansen är förväntansfulla och man hoppas att landslaget kan stå upp mot gruppspelets motståndare. Truppen är onekligen intressant med ett flertalet spelare av högsta klass, men det råder vissa frågetecken kring bredden och den absoluta spetsen. Vi på Speltips.se dukar fram en komplett guide för Skottlands trupp EM 2024 och förser er läsare med senaste nytt kring spelartruppen.

Uttagning Skottlands EM-trupp

Det bjöds på få överraskningar när Skottland gick ut med vilka spelare som ska få representera landet i Fotbolls-EM 2024, de flesta namnen var kända sedan tidigare. Den största snackisen var att SPELARE får åka med, anfallaren har nämligen inte spelat fler än tre landskamper och bestämde sig så sent som i våras att han ville vara med. 24-åringen är nämligen född och uppvuxen i England.

Nyckelspelare i Skottland under Fotbolls-EM

Det talas sällan om skotsk landslagsfotboll men man har faktiskt flera spelare som håller väldigt hög klass. Enligt de flesta experterna finns det dock en som sticker ut lite extra, backen SPELARE. Vänsterbacken var bra redan i Hull men sedan flytten till Liverpool 2017 har 27-åringen varit en av Premier Leagues främsta på positionen. Är man det så är man per automatik även en av Skottlands bästa spelare. Ska laget lyckas i EM måste Robertson vara på sitt bästa spelhumör.

För att göra bra ifrån sig gäller det även att offensiven fungerar och då gäller det att SPELARE gör säsongens bästa matcher, anfallaren har stundtals haft det tungt i Southampton men talangen finns där och nu är det tänkt att 24-åringen ska få sitt genombrott med landslaget. Noterbart är att SPELARE faktiskt bestämde sig för att representera Skottland (han är född i England) så sent som i våras.

Bland övriga nyckelspelare nämns högerbacken SPELARE, samt SPELARE som till vardags spelar i Manchester United. 24-åringen har redan hunnit göra 22 landskamper och har varit snudd på given de två senaste åren.

Skottlands laguppställning Fotbolls EM 2024

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Steve Clarke kommer använda sig av i stort sett samma spelare som under EM-kvalet. Det skulle innebära att SPELARE kommer få förtroendet mellan stolparna, 36-åringen har gjort en relativt bra säsong i Derby men det finns ett frågetecken – målvakten sitter nämligen i karantän och har missat en del av uppladdningen inför mästerskapet.

En hel del talar för att Skottland kommer använda sig av en trebackslinje där SPELARE får förtroendet i mitten och ute på kanterna är det upplagt för SPELARE och SPELARE. Lite längre fram används SPELARE på vänsterkanten, där han kommer få agera i stort sett hur han vill. Är man stjärna så är man. Centralt ser vi förmodligen SPELARE och SPELARE, som gjort det bra i Aston Villa den här säsongen och till höger borde SPELARE ligga bra till.
I offensiven finns det en hel del alternativ och det känns egentligen som den mest öppna lagdelen, SPELARE borde ligga bra till och tidigare nämnda SPELARE likaså. Det finns även en chans att man kommer använda sig av SPELARE som släpande anfallare, 29-åringen är given i Southampton och har ett fint spelsinne.

Låga förväntningar på Skottland i Fotbolls-EM

Rent traditionellt har Skottland svårt att ta sig till mästerskap och därför är förväntningarna väldigt låga nu när man är där. Med tanke på gruppen man hamnat i är siktet inställt på andraplatsen. Mötet med gruppens storfavorit Tyskland blir intressant att följa. I övrigt står även Ungern och Schweiz för motståndet så man får nog säga att Skottland rankas utanför topp två, blir man något annat så är det läge att vara nöjd. Skottland reser till Tyskland med mindre höga förväntningar på sig, trots att man har en fotbollsgalen publik.

Kända spelare från Skottland genom åren

Trots att det är längesedan vi fick se Skottland i ett mästerskap så är man faktiskt något av experter på att fostra klassiska spelare. Det är visserligen några år sedan de allra bästa lade skorna på hyllan, men det är ändå en imponerande rad spelare som dragit på sig den skotska landslagströjan.

Vi inleder med en profilstark herre som numera är mest känd som en av engelsk fotbolls mest uppmärksammade experter, men som har meriter att backa upp sina åsikter med. Graeme Souness var nämligen en av den brittiska fotbollens främsta under många år och skördade stora framgångar med flera klubbar. Det blev bland annat tre ligaguld med Glasgow Rangers men de största titlarna tog tillsammans med Liverpool, mellan 1977-84 vann Souness den engelska ligan hela fem gånger och det blev även hela tre segrar i Europacupen. Efter spelarkarriären har Souness tränat Liverpool, men även klubbar som Galatasaray, Southampton och senast Newcastle (2004-06). Med det skotska landslaget blev det totalt 54 landskamper mellan 1974-86.

Ska vi höja oss ytterligare ett snäpp så hamnar vi hos Denis Law, en av 60-talets största stjärnor. Efter en tidig flytt till England blev Law snabbt en av de brittiska öarnas mest omtalade talanger och 1960 blev han Storbritanniens dyraste spelare när Manchester City värvade honom från Huddersfield. Efter ett fint år i den ljusblåa tröjan flyttade anfallaren något oväntat till Italien och Torino men bara ett år senare var det dags att återvända till Manchester. Den här gången föll dock valet på United och det ångrar han nog inte idag, för i den klassiska storklubben skulle Law bli en av de största genom alla tider. Mellan 1962-1973 hjälpte han laget till dubbla ligatitlar, 1968 hade skotten dessutom stor del i att United vann Europacupen. Redan fyra år tidigare fick han utmärkelsen Ballon d’Or och än idag ses han som en av den brittiska fotbollens allra största. Med det skotska landslaget blev det totalt 55 landskamper och 30 mål, med vilka han rundade av karriären i VM 1974.

Att toppa Denis Law är mer eller mindre omöjligt men det finns en spelare som rankas ännu högre i skotsk fotboll – Kenny Dalglish. Anfallaren var dominant i Celtic under stora delar av 70-talet och hjälpte bland annat klubben till att vinna ligan hela fyra gånger. Efter att ha insett att han egentligen inte kunde lyckas med fler saker i den grönvitrandiga tröjan stod en flytt till Liverpool på tur och där skulle framgångarna fortsatta. Under sina tretton säsonger i storklubben blev det ligaguld hela åtta gånger, FA-cupen vanns 1986 och vid totalt tre tillfällen blev det även seger i Europacupen – det som idag heter Champions League.

Totalt stod Dalglish för imponerande 133 mål på 355 matcher i den röda tröjan och där är han än idag en levande legend. Det är han även i det skotska landslaget, mellan 1971-86 blev det 102 landskamper och 30 mål för den målfarliga anfallaren. På den tiden var Skottland dessutom ett land att räkna med, så han fick chansen att vara med i tre raka VM-slutspel. Dalglish har även haft en imponerande tränarkarriär där den största bedriften kom när han lyckades vinna Premier League med Blackburn 94/95. Något få trodde var möjligt.

Skottlands matcher i Fotbolls-EM

Skottland får äran att möta hemmanationen Tyskland redan i gruppspelet. Det mötet kommer vibrera med tanke på landslagens fotbollsgalna supportrar. Utöver hemmanationen möter man även Schweiz och Ungern – så det är utan tvekan en tuff och svårsiad grupp man hamnat i på förhand. Hur går det egentligen för Skottland?

Skottlands matcher i EM:

  • Tyskland – Skottland (14 juni, 21:00)
  • Skottland – Schweiz (19 juni, 21:00)
  • Skottland – Ungern (23 juni, 21:00)

Skottlands historia Fotbolls EM

Skottland har deltagit i VM flera år och lyckats relativt bra. Ser man till EM är det dock tunnare med mästerskap och det har dessutom gått betydligt tyngre när man varit med. Det här blir ett av väldigt få Europamästerskap som Skottland faktiskt deltar i. Vi får se hur långt man går i det här mästerskapet eller om motståndarna blir allt för tuffa redan i gruppspelet 2024.