Spaniens trupp EM 2021 hittar ni hos oss! Stornationen Spanien är återigen i ett Fotbolls-EM och slåss om de bästa placeringarna. Det är ett landslag som genomgått lite av en generationsväxling senaste åren men som vanligt ses som en av favoriterna till guldet. Spaniens trupp EM 2021 är ruskigt slagkraftig och du hittar den här!

Spaniens Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Unai Simon Målvakt Athletic Bilbao 1997-06-11
David De Gea Målvakt Manchester United 1990-11-07
Robert Sanchez Målvakt Brighton 1997-11-18
Jordi Alba Back Barcelona 1989-03-21
Jose Gaya Back Valencia 1995-05-25
Pau Torres Back Villarreal 1997-01-16
Aymeric Laporte Back Manchester City 1994-05-27
Eric Garcia Back Manchester City 2001-01-09
Diego Llorente Back Leeds 1993-08-16
Cesar Azpilicueta Back Chelsea 1989-08-28
Marcos Llorente Back Atletico Madrid 1995-01-30
Sergio Busquets Mittfältare Barcelona 1988-07-16
Rodri Mittfältare Manchester City 1996-06-22
Koke Mittfältare Atletico Madrid 1992-01-08
Fabian Ruiz Mittfältare Napoli 1996-04-03
Pedri Mittfältare Barcelona 2002-11-25
Thiago Mittfältare Liverpool 1991-04-11
Dani Olmo Anfallare RB Leipzig 1998-05-07
Mikel Oyarzabal Anfallare Real Sociedad 1997-04-21
Alvaro Morata Anfallare Juventus 1992-10-23
Gerard Moreno Anfallare Villarreal 1992-04-07
Ferran Torres Anfallare Manchester City 2000-02-29
Adama Traore Anfallare Wolverhampton 1996-01-25
Pablo Sarabia Anfallare PSG 1992-05-11

Spelbolag med odds på Spanien

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Spaniens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Allt om Spaniens Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021 hittar ni hos oss! Spanien gör sig redo för EM 2021 och förväntningarna på landslaget är höga. Spaniens trupp EM 2021 har en otrolig bredd med grymma fotbollsspelare och förbundskapten Luis Enrique har onekligen tagit ut massvis med storstjärnor i den spanska truppen. Spanien är som vanligt en av favoriterna till guldet, trots att man inte riktigt imponerat de senaste årens mästerskap.

Med spelare som David De Gea, Sergio Ramos, Thiago och flera andra i Spaniens EM-trupp 2021 är det svårt att inte nämna Spanien som en av favoriterna. Förbundskaptenen Enrique har direkt press på sina axlar, Spanien vill ha och behöver ett bra resultat från Fotbolls EM. Alla nyheter kring Spaniens trupp & spelare EM 2021 hittar ni hos oss, helt utan kostnad. Vi punktmarkerar nationen och förser er senaste nytt kring laget under mästerskapet.

Spaniens trupp EM 2021:

  • David de Gea, Spanien
  • Adama Traore, Wolverhampton
  • Pedri, Barcelona
  • Thiago, Liverpool
  • Fabian Ruiz, Napoli
  • Alvaro Morata, Juventus
  • Ferran Torres, Manchester City
  • Pablo Sarabia, PSG
  • Aymeric Laporte, Manchester City
  • Gerard Moreno, Villarreal

Guide för Spaniens trupp i Fotbolls-EM

En komplett guide för Spaniens trupp i Fotbolls-EM hittar ni hos oss! Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas och del av förhandssnacket har givetvis handlat om Spanien. 2010-talets dominant kommer till mästerskapet med höga förväntningar där flertalet stjärnspelare ska försöka ta det spanska laget hela vägen. Spaniens trupp EM 2021 består av såväl rutinerade som talangfulla spelare och det blir ruskigt intressant att se vilka spelare som kan slå sig in i Spaniens laguppställning i EM.

Årets upplaga av det spanska landslaget är ruskigt spännande att följa, och vi på speltips.se har givetvis stenhård koll på Spanien under kommande mästerskap. Vi förser er läsare med senaste nytt kring Spaniens trupp Fotbolls-EM 2021 och dukar fram de senaste nyheterna kring den spanska truppen.

Uttagning Spaniens EM-trupp

Spaniens förbundskapten Luis Enrique har haft äran att ta ut den spanska truppen till Fotbolls EM 2021. Han har ett brett utbud och att ta ut Spaniens fotbollslandslag är ett bortskämt uppdrag. Det är mycket spelare med en enorm kvalité och potential som finns att ta ut. Det kommer alltid finnas frågetecken kring en uttagning, men att Luis Enrique skulle sågas för truppen han tagit ut är näst intill omöjligt. Spanien kommer ställa upp med ett mycket starkt landslag oavsett omständigheter. Enrique kommer tidigare från Barcelona och vi kan nog vänta oss en del spelare därifrån samt spelare som passar in i Enriques tänk att spela fotboll. Spanien kommer med en trupp till Fotbolls EM som skall ha kvalitén för att vinna guldet – inget snack om saken.

Nyckelspelare i Spanien under Fotbolls-EM

Få länder åker till EM med lika många spelare av en hög nivå som Spanien, det finns pjäser på varje position som håller världsklass och det gör sydeuropeérna till en av de allra största förhandsfavoriterna.

För att lyckas i ett mästerskap måste man ha en bra målvakt och det har onekligen Spanien i form av David de Gea, 30-åringen är stundtals ifrågasatt på grund av vissa insatser i klubblaget Manchester United men i landslaget brukar han alltid spela bra. Det finns dock en hel del som talar för att storstjärnan inte kommer få så mycket speltid i EM, sedan i höstas är det istället Unai Simón som fått förtroendet mellan stolparna och 23-åringen från Athletic Bilbao spås bli landets nya toppspelare på positionen.

Under våren har det funnits en del frågetecken kring Sergio Ramos men lyckas mittbacken bli kvitt sin skada så är han naturligtvis given i laget. Den rutinerade 35-åringen har inte kunnat spela så mycket den här säsongen men alla vet vilken hög nivå han kan hålla när allt stämmer. Det är dock värt att lägga skadehistoriken på minnet.

Bland de övriga nyckelspelarna hittar vi yttern Mikel Oyarzabal, stjärnskottet gör succé i Real Sociedad och har på ganska kort tid blivit en av spansk fotbolls högst värderade spelare. Var en doldis bara för ett par år sedan men fick speltid i två av VM-kvalmatcherna under våren och kan mycket väl få en hel del speltid i EM. Samma sak gäller den centrala mittfältaren Thiago, som bytte Bayern München mot Liverpool i höstas. 30-åringen håller kanske inte samma klass som Xavi eller Iniesta, men är utan tvekan en skicklig spelfördelare som kan visa sig bli viktig i mästerskapet. Konkurrensen på det centrala mittfältet är dock väldigt hård så det kan lika gärna bli många minuter på bänken, för spelare som Sergio Canales och Koké håller också hög klass.

I anfallet är dock de flesta överens om att Alvaro Morata kommer få dra ett tungt lass, 28-åringen har haft en minst sagt svängig karriär men tycks trivas ganska bra i Juventus och på senare tid har han även hittat rätt i landslaget. Kan vara en aning ojämn och behöver pricka formen perfekt om Spanien ska kunna gå hela vägen.

Spaniens laguppställning Fotbolls EM 2021

Spanien har som vanligt en väldigt bra trupp och ett gott utbud av fantastiska fotbollsspelare som kan slå sig in i Spaniens laguppställning Fotbolls EM 2021. Förbundskapten Luis Enrique har tagit ut en väldigt slagkraftig trupp som förväntas gå bra i Fotbolls EM 2021, med en medaljplats som det ultimata målet. Man ställs inför en grupp där man ses som favoriter att gå vidare och det gör att man ställs inför ännu mer press att göra det med. Spanien har blandat och gett åren efter det senaste EM-guldet. Nu har man en lovande chans att utmana igen då man på pappret har ett av mästerskapets bästa uppställningar.

Spaniens laguppställning EM 2021 kommer med all säkerhet att matchas efter motstånd och det är hög chans att samtliga spelare får sin chans i gruppspelet. När motståndet blir vassare så kommer Spaniens laguppställning att matchas hårdare allt eftersom. Spanien förväntas ta sig till slutspel och väl där blir det dom bäst presterande spelarna som finner sitt namn i Spaniens laguppställning.

Spaniens laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Luis Enrique (som gjorde 61 landskamper som spelare) kommer använda sig av i stort sett samma uppställning som under vårens VM-kval. Mellan stolparna har som sagt var förtroendet gått till Unai Simón och i backlinjen satsas det på både rutin och talang. Blir han kvitt sina skador är Sergio Ramos given, förmodligen får han Inigo Martinez bredvid sig men det skulle även kunna bli supertalangen Eric García, som fått speltid i samtliga kvalmatcher. Ute på kanterna känns Marcos Llorente och rutinerade Jordi Alba mer eller mindre givna.

På mittfältet kan Enrique välja och vraka bland flera väldigt bra spelare, vissa tycker kanske att Sergio Busquets sett sina bästa dagar men 32-åringen håller fortfarande hög klass och har fått väldigt mycket speltid under våren. Han är dessutom ofta sedd som lagkapten när Ramos inte varit med. Det säger en del om hur högt aktad han är av förbundskaptenen. Framför honom finns det gott om alternativ men ute på högerkanten känns Ferran Torres i det närmaste given. 21-åringen har stundtals imponerat i Manchester City den här säsongen och har gjort sex mål på sina tio första landskamper. Har det som krävs för att kunna bli den spelaren som får det största genombrottet i EM.

Mycket talar för att Enrique väljer att spela med två yttrar och en ensam anfallare, där lär Morata få förtroendet men skulle stjärnan få problem kan man plocka in Gerard Moreno som öst in mål i Villarreal och som även gjort bra ifrån sig i landslaget. Läs allt om Spaniens laguppställning idag hos oss!

Höga förväntningar på Spanien i Fotbolls-EM

Länder som Frankrike och Belgien åker till EM med höga krav från sina egna supportrar men frågan är om inte Spanien är en minst lika stor förhandsfavorit. Landet är trots allt ett av de mest framgångsrika under 2000-talet och har mängder av spelare som håller hög klass. Har hamnat i en relativt enkel grupp beståendes av Polen, Sverige och Slovakien, där allt annat än en förstaplats skulle ses som ett misslyckande. Har dessutom fördelen att spela samtliga gruppspelsmatcher på hemmaplan, närmare bestämt i Sevilla. Har lite revansch i sikte efter att ha åkt ut redan i åttondelsfinal för fem år sedan, där stod man även för ett långt ifrån perfekt gruppspel.

Kända spelare från Spanien genom åren

Som ni hör är Spanien numera ett av världens bästa landslag men det finns gott om stjärnspelare som redan lagt skorna på hyllan. En av de främsta är backen Fernando Hierro, som hade stor del i Real Madrids framgångar under slutet av 90 och början av 00-talet. Under sina totalt fjorton säsonger i klubben vann han den spanska ligan hela fem gånger och vid tre tillfällen (98,00,02) blev det även seger i Champions League. Hierro, som även spelade som defensiv mittfältare, var dessutom given i landslaget under många år vilket resulterade i totalt 89 landskamper och 29 mål.

Under många av sina år i Madrid hade Hierro äran att vara lagkamrat med Iker Casillas, en annan av spansk fotbolls största. Målvakten tog beslutet att avsluta karriären i höstas och kan numera blicka tillbaka på en fantastisk sådan, förutom alla titlar (bland annat fem ligaguld) med Real Madrid hade han även stor del i landslagets framgångar. Genombrottet med landslaget kom 2008 då man lyckades vinna EM, två år senare blev det även VM-guld för att ytterligare två år senare försvara EM-guldet. Var med i totalt åtta mästerskap med landslaget och hann med att göra imponerande 167 landskamper mellan 2000-2016.

En stor anledning till att Spanien tillslut lyckades gå hela vägen var David Villa, men innan honom fanns det en annan spelare som krattade manegen. Under många år rankades Raúl som en av Europas främsta anfallare och med honom var Real Madrid alltid ett lag att räkna med. Det blev visserligen ingen titel med landslaget (anfallaren gjorde sin sista landskamp 2006) men på klubblagsnivå finns det få som knäpper honom på fingrarna. Under sina totalt sexton säsonger i Real Madrid lyckades Raúl vinna den spanska ligan hela sex gånger, det blev även tre segrar i Champions League och vid den andra tog anfallaren dessutom hem skytteligan. I landslaget var Raúl länge sedd som den största stjärnan och under sina år i den röda tröjan blev det totalt 44 mål på 102 landskamper.

Spansk fotboll är fylld till bredden med skickliga spelare, skulle vi nämna ytterligare några så är naturligtvis även Xavi och Andrés Iniesta värda lite uppmärksamhet. Den dynamiska duon hade stor del i Barcelonas framgångar där genombrottet kom med segern i Champions League 2006. Något man senare skulle göra ytterligare tre gånger.

Spaniens matcher i Fotbolls-EM

Spanien kliver in i turneringen som en av förhandsfavoriterna, och sett till kvalitén i Spaniens trupp EM 2021 är det svårt att argumentera emot favoritskapet. Man har hamnat i samma grupp som Sverige, Polen och Slovakien, och naturligtvis bär man ett kraftigt favoritskap i gruppspelet. Allt annat än ett avancemang från gruppen vore ett monumentalt fiasko för Enriques mannar.

Spaniens matcher i EM:

  • Spanien – Sverige, 14:e juni (Sevilla)
  • Spanien – Polen, 19:e juni (Sevilla)
  • Slovakien – Spanien, 23:e juni (Sevilla)

Spaniens historia Fotbolls EM

Spanien har som många vet varit ett av de mest framgångsrika fotbollslandslagen de senaste åren. Det spanska landslaget hade en period där man var väldigt överlägsna under 2000-talet. Både 2008 och 2012 vann man Fotbolls EM. Utöver det har man ytterligare en guldmedalj från 1964. Spanien har åren efter de två gulden sakta stått för en generationsväxling. Man har under de senaste åren tappat spelare som Andres Iniesta, Xavi, David Villa, tre grundpelare från den gyllene generationen. Det är onekligen tunga tapp, men Spanien har såklart väldigt stort utbud av bra fotbollsspelare.

Rent resultatmässigt har Spanien inte riktigt fått det att stämma i mästerskap på senare år, och känslan är definitivt att man inte riktigt lyckats ersätta de ack så viktiga grundpelarna. Detta blir återigen ett år där flera tongivande spelare kan göra sitt sista Fotbolls EM, och skall Luis Enrique vara den managern som tar tillbaka guldet till Spanien så gäller det att den kollektiva styrkan lyser starkt, samtidigt som den nya generationens spelare bjuder på individuell kvalité av högsta klass.