Ta del av Turkiets trupp EM 2021 hos oss! Turkiet är redo för EM 2021 och har presenterat en trupp till mästerskapet som går att hylla. Vill du veta mer om Turkiets trupp till EM 2021 och vilka förbundskapten Senol Günes tagit ut? Nedan hittar du Turkiet EM-trupp!

Turkiets Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Ugurcan Cakir Målvakt Trabzonspor 1996-04-05
Altay Bayindir Målvakt Fenerbache 1998-04-14
Mert Gunok Målvakt Basaksehir 1989-03-01
Caglar Soyuncu Back Leicester 1996-05-23
Merih Demiral Back Juventus 1998-03-05
Ozan Kabak Back Liverpool 2000-03-25
Kaan Ayhan Back Sassuolo 1994-11-10
Umut Meras Back Havre 1995-12-20
Ridvan Yilmaz Back Besiktas 2001-05-21
Zeki Celik Back Lille 1997-02-17
Mert Muldur Back Sassuolo 1999-04-03
Okay Yokuslu Mittfältare West Brom 1994-03-09
Taylan Antalyali Mittfältare Galatasaray 1995-01-08
Orkun Kökcu Mittfältare Feyenoord 2000-12-29
Ozan Tufan Mittfältare Fenerbache 1995-03-23
Irfan Can Kahveci Mittfältare Fenerbache 1995-07-15
Dorukhan Toköz Mittfältare Besiktas 1996-05-21
Hakan Calhanoglu Mittfältare Milan 1994-02-08
Abdulkadir Ömur Anfallare Trabzonspor 1999-06-25
Kerem Akturkoglu Anfallare Galatasaray 1998-10-21
Cengiz Under Anfallare Leicester 1997-07-14
Yusuf Yazici Anfallare Lille 1997-01-29
Enes Unal Anfallare Getafe 1997-05-10
Halil Dervisoglu Anfallare Galatasaray 1999-12-08
Burak Yilmaz Anfallare Lille 1985-07-15
Kenan Karaman Anfallare Dusseldorf 1994-03-05

Spelbolag med odds på Turkiet

CampoBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.00

 • Snabb bettingsida med bra bonus

 • Läs mer om Campobet

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

 • Grymma på Fantasy Sports!

 • Läs mer om Bethard

No Account Bet Bonus

Omsättningskrav: 20x Bonus – Min Odds: 1.50

Turkiets Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Här presenterar vi Turkiets Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021. Turkiet är ett lag som kan och säkert kommer ställa till det för en och en annan toppnation om läge ges. Turkiet är en nation i Europamästerskapet som skriker kämpaglöd och en stark grupp. Turkiet är kända för sitt hårda arbete, men också för att ha ett antal spelare som verkligen håller en hög nivå. Turkarna har genom åren stått för ett antal fina mästerskap. Det är ingen omöjlighet att man kan göra det igen, då det är flera spelare på väg upp i herrlandslaget samt spelare som redan har nått dit som har en god potential. Turkiet blir en nation att hålla koll på under Fotbolls EM 2021, då man har potentialen. Vill du ta del av Turkiets Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021 så hittar du det hos oss.

Turkiets Trupp EM 2021:

 • Altay Bayindir, Fenerbahce
 • Caglar Soyuncu, Leicester
 • Kaan Ayhan, Sassuolo
 • Merih Demiral, Juventus
 • Hakan Calhanoglu, Milan
 • Cengiz Under, Leicester
 • Yusuf Yazici, Lille
 • Enes Unal, Getafe
 • Burak Yilmaz, Lille

Guide för Turkiets trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller dessvärre inte Turkiet, som kan åka till mästerskapet utan några större krav. Turkiets trupp Fotbolls-EM håller en hög nivå, det skall vi inte sticka under stolen med, men samtidigt lär man inte kunna mäta sig med de största nationerna i mästerskapet. Vi på speltips.se har dukat fram en komplett guide för Turkiets trupp i Fotbolls-EM. Vi går igenom samtliga spelare i Turkiets EM-trupp och presenterar Turkiets laguppställning inför varje omgång.

Uttagning Turkiets EM-trupp

Turkiets förbundskapten Senol Günes har tagit ut en trupp till Fotbolls EM 2021 som han tror väldigt mycket på. Det är en bra blandning spelare och en del spelare som håller en hög klass i kvalité. Unga som äldre spelare, som många håller en god kvalité som kan räcka långt. Det finns en glöd i de turkiska laget som många inte rår på. Turkiet blir att räkna med under mästerskapet. Man har haft ett antal spelare som man valt mellan och det finns alltid frågetecken om en uttagning. Turkiet har dock tagit ut en trupp som ser lovande ut på förhand.

Nyckelspelare i Turkiet under Fotbolls-EM

Alla länder i EM har nyckelspelare som blir lite extra viktiga och så även Turkiet, i deras fall känns backen Merih Demiral som en av de allra viktigaste spelarna. 23-åringen kommer senast från en helt okej säsong med Juventus och är en spelare som på sikt kan bli väldigt bra. Är långt ifrån given i klubblaget men har fått mycket speltid i landslaget, dock inte under våren på grund av skadeproblem men han sägs vara redo för EM.

En annan viktig spelare hittar vi i Cengiz Ünder, som till vardags håller till i Leicester där det blivit nio matcher den här säsongen. 23-åringen har tidigare gjort bra ifrån sig i Roma och är en spelare med en väldigt ljus framtid. Mycket talar för att Ünder kommer få en hel del speltid i EM.

I anfallet saknas en given center som ska stå för målen men i rummet mellan mittfält och anfall brukar Yusuf Yazici husera och han kan få en viktig roll i mästerskapet. 24-åringen har gjort en bra säsong där det blev ligaguld med Lille och i landslaget är han i det närmaste given.

Turkiets laguppställning Fotbolls EM 2021

Är du ute efter Turkiets laguppställning Fotbolls EM 2021 så har du hittar rätt. Turkiets trupp är uttagen av förbundskapten Günes och det är en väntad trupp, trots hård konkurrens på många plan. Det är en stor blandning av ålder, klass och spelstilar. Turkiet skall inte räknas ut, det är absolut ett landslag som kan både skrälla och imponera överlag. Supportrarna och landet i sig har höga förhoppningar här och man hoppas att Turkiet kan göra det tufft för även de bästa. En mycket intressant trupp skall göra det och förbundskaptenen har varit noga med vilka spelare han vill ha med till mästerskapet. Turkiet trupp Fotbolls-EM 2021 är presenterad och vi på speltips.se kommer att bevaka Turkiets laguppställning Fotbolls EM 2021 inför varje omgång.

Turkiets laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Senol Günes kommer använda sig av ungefär samma spelare som under vårens VM-kval. Det skulle betyda att målvakten Ugurcan Cakir skulle få förtroendet mellan stolparna, han startade i samtliga kvalmatcher under våren och har gjort en väldigt fin säsong i den turkiska ligan.

I försvaret får nyss nämna Demiral mycket speltid och det gäller även Caglar Söyüncü, som fått en hel del speltid i Leicester den här säsongen. Ute på högerkanten lär vi förmodligen se Zeki Celik som gjort det väldigt bra i Lille och som tagit stora steg framåt de senaste åren. Övertal har Turkiet en ganska ung trupp med framtiden för sig.

På mittfältet är det upplagt för att spelare som Okay Yokuslu (West Bromwich) och Ozan Tufan (Fenerbache) ska få en hel del speltid, men även talangen Orkun Kökcü som imponerat i Feyernoord den gångna säsongen. Det tyngsta namnet hittar vi ute på vänsterkanten där Hakan Calhanoglu (Milan) oftast huserar, 27-åringen är ordinarie i den italienska storklubben och helt given i den turkiska startelvan.

I anfallet är det ganska öppet, ett flertal spelare är på samma nivå och har lär det nog vara dagsformen som avgör, rutinerade Burak Yilmaz känns dock som relativt given på en av platserna.

Låga förväntningar på Turkiet i Fotbolls-EM

Det finns en drös länder som åker till mästerskapet med skyhöga förväntningar på sig, dessvärre tillhör inte Turkiet den skaran av länder. Det har gått ganska tungt för Turkiet sedan VM-succén 2002 och förväntningarna är därför ganska låga inför EM, man har dessutom hamnat i en relativt knepig grupp där tungviktaren Italien är en av motståndarna. Skulle landet ta sig vidare från gruppspelet så har man gjort väldigt bra ifrån sig.

Kända spelare från Turkiet genom åren

Trots att det inte blivit mängder av stora segrar genom åren så har Turkiet lyckats fostra en hel del riktigt bra spelare. Inte minst målvakten Rüstü Recber, som spelade 120 landskamper mellan 1994-2009. Antalyasonen representerade klubbar som Fenerbache och Besiktas men hann även med en sväng till den spanska storklubben Barcelona. Bland meriterna finns hela fem turkiska ligatitlar men höjdpunkten är nog ändå VM-bronset från 2002, där Recber var en av lagets nyckelspelare.

En annan minst lika framstående spelare hittar vi i form av mittfältaren Arda Turan, som faktiskt fortfarande är aktiv även om han valde att sluta i landslaget för några år sedan. 37-åringen håller numera till i Galatasaray men är mest känd för sin tid i Spanien, där det blev ligaguld med både Atletico Madrid (där han även vann Europa League) och Barcelona. Totalt gjorde Turan sex säsonger i La Liga och med sina 99 landskamper ses han som en av landets största genom tiderna.

Vem som är allra störst genom tiderna är det dock inget snack om, alla är överens om att Hakan Sükür är nummer ett. Anfallaren var den stora stjärnan när det blev VM-brons 2002 och redan innan hade han hunnit vinna hela sex ligaguld med Galatasaray. Förutom mängder av säsonger hemma i Turkiet blev det spel i klubbar som Inter och Parma, men det blev även en kortare sväng till Premier League och Blackburn. “Kral” (kungen) spelade i landslaget mellan mellan 1992-2007 och noterades för imponerande 55 mål på 111 landskamper.

Turkiets matcher i Fotbolls-EM

Turkiet kliver in i turneringen med en intressant trupp, som består av såväl talang som rutin. Man har hamnat i en relativt överkomlig grupp beståendes av Italien, Wales och Schweiz. I gruppen är Italien tveklöst den tydliga favoriten, och känslan är att andraplatsen blir en vidöppen historia. Ett avancemang är långt ifrån skrivet i sten, men skulle man lösa en biljett till slutspelet så vore det onekligen ett ruskigt styrkebesked från turkarna.

Turkiets matcher i EM:

 • Turkiet – Italien, 11:e juni (Rom)
 • Turkiet – Wales, 16:e juni (Baku)
 • Schweiz – Turkiet, 20:e juni (Baku)

Turkiet historia Fotbolls EM

Turkiet har radat upp avancemang till de största mästerskapen. De fyra senaste avancemangen till Europamästerskapet har dock slutat utan medalj, men all heder till att avancera. Turkiets enda noterade medalj är från Världsmästerskapet 2002. Turkiet har en ljus framtid till möta, där flera unga lovande spelare kommer ta en tydligare roll framöver. Räkna inte ut Turkiet från toppen kommande åren, det är ett landslag som innehåller mer än bara klass hos spelare.