Ta del av Tysklands trupp Fotbolls-EM 2021 hos oss! Tyskland är som vanligt kvalificerade till Fotbolls EM 2021. Ett av de absolut starkaste länderna inom fotbollen är ett lag att räkna med när det gäller mästerskap. Det är ofta man når väldigt långt i turneringarna, mycket på grund av sin starka bredd av spelare som är aktuella. Ni hittar Tysklands trupp till EM 2021 här.

Tysklands Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Manuel Neuer Målvakt Bayern München 1986-03-27
Bernd Leno Målvakt Arsenal 1992-03-04
Kevin Trapp Målvakt Frankfurt 1990-07-08
Niklas Sule Back Bayern München 1995-09-03
Matthias Ginter Back B. Mönchengladbach 1994-01-19
Antonio Rudiger Back Chelsea 1993-03-03
Robin Koch Back Leeds 1996-07-17
Mats Hummels Back Dortmund 1988-12-16
Robin Gosens Back Atalanta 1994-07-05
Marcel Halstenberg  Back Leipzig 1991-09-27
Christian Gunter Back Freiburg 1993-02-28
Lukas Klostermann  Back Leipzig 1996-06-03
Joshua Kimmich Mittfältare Bayern München 1995-02-08
Emre Can Mittfältare Dortmund 1994-01-12
Leon Goretzka Mittfältare Bayern München 1995-02-06
Toni Kroos Mittfältare Real Madrid 1990-01-04
Ilkay Gündoğan Mittfältare Manchester City 1990-10-24
Florian Neuhaus Mittfältare B. Mönchengladbach 1997-03-16
Kai Havertz Mittfältare Chelsea 1999-06-11
Jamal Musiala Mittfältare Bayern München 2003-02-26
Serge Gnabry Mittfältare Bayern München 1995-07-14
Leroy Sane Mittfältare Bayern München 1996-01-11
Jonas Hofmann Anfallare B. Mönchengladbach 1992-07-14
Thomas Muller Anfallare Bayern München 1989-09-13
Timo Werner Anfallare Chelsea 1996-03-06
Kevin Volland Anfallare Monaco 1992-07-30

Spelbolag med odds på Tyskland

Campobet logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Casumo logo

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

No Account Bet logo

 Få 100 kr!

Maxbonus: Sätt in 100kr – Spela för 200kr

Omsättningskrav: 1x bonus, min. odds 0 (!)

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Tysklands Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Tyskland kommer som vanligt till Fotbolls EM med ett mycket starkt lag. Kvalitén hos spelarna som är uttagna i Tyskland är enorm och man kan alltid räkna med det tyska landslaget i mästerskap. Tyskland är ytterligare ett landslag som genomgått ett generationsskifte senaste åren och till Fotbolls EM 2021 kommer man med flera unga och lovande spelare. Några spelare man bör hålla ögonen på är Leroy Sané, Leon Goretzka och Timo Werner. Detta är bara tre av alla spelare som ses som en stor del av Tysklands framtid. Tyskland har som vanligt en mycket stark trupp på pappret och räknas som en av de stora guldkandidaterna. Läs allt om Tysklands Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021 hos oss på speltips.se.

Tysklands trupp EM 2021:

  • Timo Werner, Chelsea
  • Toni Kroos, Real Madrid
  • Emre Can, Dortmund
  • Manuel Neuer, Bayern München
  • Leroy Sané, Bayern München
  • Kai Havertz, Chelsea
  • Ilkay Gündogan, Manchester City
  • Kevin Volland, Monaco
  • Serge Gnabry, Bayern München

Guide för Tysklands trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller i allra högsta grad Tyskland, en av den moderna fotbollens allra främsta nationer. Hos oss på speltips.se hittar ni en komplett guide för Tysklands trupp Fotbolls-EM 2021.

Med spelare som Kimmich, Werner, Neuer, Havertz och Goretzka är det svårt att inte betrakta tyskarna som en av förhandsfavoriterna. Tysklands EM-trupp består av såväl rutin som talang och det blir ruskigt spännande att följa Tysklands startelva under EM. Man har genom åren bevisat att man är att räkna med under mästerskap, och trot att man hamnat i dödens grupp med Frankrike, Portugal och Ungern så har vi höga förväntningar på tyskarna. Förbundskaptenen Joachim Löw står för sitt sista mästerskap och lär vilja avsluta det tyska kapitlet med en EM-medalj i bagaget.

Uttagning Tysklands EM-trupp

Tysklands trupp Fotbolls-EM 2021 är uttagen och det är flera storspelare och superstjärnor uttagna. Tyskland kommer till Fotbolls EM 2021 med en trupp som är redo att utmana om guldmedaljen. Förbundskapten Joachim Löw, som står för sitt sista mästerskap med sitt Tyskland, är rutinerad i detta laget och känner sina spelare väl. Han har tagit ut en trupp som innehåller ganska väntade spelare och trots att det alltid finns frågetecken så är det en trupp man borde vara nöjda med som Tysklandsupporter. Tyskland har såklart en del spelare att välja mellan då flera av de tyska spelarna håller hus i Europas största ligor. Det har roterats en del inför mästerskapet och Joachim Löw har fått chansen att testa flera olika spelare samtidigt som han har haft ett öga spelarna under sina klubblagsmatcher. Nyheter om Tysklands EM-trupp tar ni del av hos oss.

Nyckelspelare i Tyskland under Fotbolls-EM

Tyskland åker till EM med en av turneringens bredaste trupper men precis som för alla andra finns det några enskilda spelare som blir extra viktiga. Det gäller inte minst målvakten Manuel Neuer, som är en av 2010-talets främsta på positionen. Lagkaptenen har hunnit bli 35 år men håller fortfarande hög klass både i klubblaget (Bayern München) och landslaget. Kommer förmodligen spela samtliga matcher i gruppspelet vilket gör att han når 100 landskamper, i skrivande stund står Gelsenkirchensonen på 98.

En annan spelare som är viktig för Tyskland hittar vi i Antonio Rüdiger, mittbacken har etablerat sig i Chelsea de senaste åren och är numera även en ordinarie i landslaget. 28-åringen spelade bara en match i VM för tre år sedan men lär få betydligt mer speltid den här gången.

På offensiv planhalva har Tyskland mängder av alternativ vilket gör det svårt att peka ut någon enskild spelare som extra viktig, men de flesta är ändå överens om att Timo Werner kan komma att få en viktig roll i mästerskapet. Anfallaren har kanske inte gjort den succé som man hoppats på i Chelsea men det är inget snack om att 25-åringen håller hög klass när allt stämmer. Vi ska dock ta i beaktning att speltiden varit ganska skral under vårens VM-kval. Det har däremot Serge Gnabry fått, på bekostnad av just Werner. 25-åringen spelar ofta ute på en kant men har även gjort bra ifrån sig centralt och med imponerande femton mål på 19 landskamper kan det bli svårt att peta honom ur startelvan.

Tysklands laguppställning Fotbolls EM 2021

Allt om Tysklands laguppställning Fotbolls EM 2021 kan du läsa hos oss. Tyskland har en oerhört stark och slagkraftig laguppställning under Fotbolls EM 2021. Det kryllar av talang, kvalité och fantasi i den Tyska landslagstruppen och det kommer bli intressant att följa laget under Fotbolls-EM. Tyskland ses som ett av turneringens starkaste lag och det kommer förväntas en del utav laget. Det gör också att förbundskapten Joachim Löw kommer behöva matcha sina spelare hårt. Man har hamnat i dödens grupp tillsammans med Portugal, Frankrike och Ungern, en ruskigt svår grupp som inte direkt ger tyskarna möjligheten att rotera och vila de bästa spelarna. Vi på speltips.se bevakar tyskarna under mästerskapet och dukar fram de senaste nyheterna kring Tysklands laguppställning Fotbolls EM 2021.

Tysklands laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Joachim Löw kommer använda sig av ungefär samma spelare som under vårens VM-kval. Något som skulle betyda att spelare som Emre Can och nyss nämnda Rüdiger kommer få mycket speltid i försvaret. Lite längre fram är det upplagt för Joshua Kimmich som defensiv mittfältare men 26-åringen har haft en del skadeproblem och det är oklart i vilken form han kommer till mästerskapet.

Samma sak gäller Toni Kroos, som är ett hett alternativ på det centrala mittfältet men som i skrivande stund är sjuk i Covid-19. 31-åringen är dock med i EM-truppen vilket talar för att han är på bättringsvägen. På mittfältet lär vi även se Manchester Citys Ilkay Gündogan samt Leon Goretzka som numera är en av världens högst värderade centrala mittfältare. Ute på kanterna är det upplagt för Leroy Sané (Bayern München) samt Kai Havertz som stundtals briljerat i Chelsea den gångna säsongen.

Väljer förbundskapten Löw att använda sig av samma taktik som i kvalet finns det bara en utpräglad forwardsplats att kämpa om och den lär förmodligen stå mellan Timo Werner och Serge Gnabry. Det finns dock en möjlig joker i form av Thomas Müller som väljer att göra comeback och dra på sig landslagströjan för första gången sedan hösten 2018. Något som för övrigt även gäller mittbacken Mats Hummels.

Höga förväntningar på Tyskland i Fotbolls-EM

Trots att det blev respass redan i gruppspelet i VM för tre år sedan åker Tyskland till EM med väldigt höga förväntningar på sig. Truppen är värderad till flera miljarder svenska kronor och det finns gott om alternativ på samtliga positioner. Få andra landslag kan rycka på axlarna när toppspelare som Marco Reus (Borussia Dortmund) och Marc-André ter Stegen, förstavalet i Barcelonas mål, tackar nej till EM på grund av skador. Det säger en del om vilken enorm uppsjö av duktiga spelare Tyskland kan välja och vraka bland.

Det enda bekymret inför EM är att man hamnat i en väldigt tuff grupp där både Portugal och Frankrike står för motståndet. Man har dock fördelen att få spela samtliga gruppspelsmatcher på hemmaplan, närmare bestämt i München. Motståndet är dock av absolut högsta klass och det blir ruskigt intressant att se om tyskarna kan leva upp till de skyhöga förväntningarna.

Kända spelare från Tyskland genom åren

Tyskland är det kanske tyngsta landet som ställer upp i EM och därmed även ett av dem med flest ikoner. Det finns en hel rad riktigt klassiska spelare som är värda att omnämnas lite extra, så som Karl-Heinz Rummenigge, Uwe Seeler och Lothar Matthäus men vi tänker fokusera på tre andra spelare som betytt mycket för den tyska fotbollen.

Först ut är den kanske största av dem alla, Franz Beckenbauer. När man talar om vem som är fotbollshistoriens främsta nämns oftast Pelé och Maradona men det händer även att Beckenbauer fått ett litet omnämnande. Något som är långt ifrån fel med tanke på hans fina meriter och inflytande på den moderna fotbollen. Försvararen som ofta kallades för “der kaiser” spenderade stora delar av karriären i Bayern München och där blev han bland annat tysk mästare hela fem gånger, det blev även tre raka segrar i Europacupen (73,74,75). Genombrottet kom dock redan 1966 när han tog plats i VM-truppen som nådde hela vägen till final mot hemmanationen England. Den lovande backen blev utsedd till Västtysklands bästa spelare samma år och sex år senare hade han stor del i landets EM-guld. 1974 var Beckenbauer en av nyckelspelarna när Västtyskland vann VM-guld på hemmaplan efter att ha besegrat rivalen Nederländerna i finalen och samma år blev det även seger i både Bundesliga och Europacupen. Ett bevis på Beckenbauers klass är det faktum att han blev uttagen i VM:s allstar team samtliga gånger han deltog (1966,70,74). Totalt blev det 103 landskamper mellan 1965-1977 men han är även en av få som lyckats vinna VM-guld både som spelare och tränare, en bedrift som fullbordades 1990.

Under samma period som Beckenbauer ansågs vara en av världens bästa försvarare var de flesta experter överens om att Gerd Müller var en av de bästa anfallarna. Den lille målgöraren, som gick under smeknamnet “der bomber”, öste in mål i både klubblaget Bayern München och det tyska landslaget under både 60 & 70-talet. Något som inte minst var tydligt säsongen 69/70 då det blev 38 mål hemma i Bundesliga innan säsongen rundades av med att göra tio mål och vinna skytteligan i VM. Något som starkt bidrog till att Müller fick ta emot utmärkelsen Ballon d’Or. Fyra år senare hade han en stor del i att Västtyskland lyckades vinna VM-guldet och samma år vann han skytteligan i både tyska ligan och Europacupen. Under karriären blev det imponerande 398 mål på 453 matcher i Bayern München och han stod även för smått otroliga 68 mål på 63 landskamper.

För att ett lag ska lyckas behöver man inte bara ha en målgörare av rang, det gäller även att någon storspelar mellan stolparna. Något som Oliver Kahn varit en av de allra bästa på. 51-åringen fick sitt genombrott under andra halvan av 90-talet och var med i truppen som spelade hem EM-guldet 1996 men det var först ett par år senare som Kahn skulle ta klivet som nummer ett. Mellan 1999-2002 blev tysken utsedd till Europas främsta målvakt hela fyra gånger och tre gånger fick han även utmärkelsen som hela världens bästa på positionen. Bland annat 2001, då hans Bayern München även vann Champions League. Året efter blev det VM-silver och Kahn blev den första målvakten någonsin att bli utsedd till turneringens bästa spelare. Under sina fjorton säsonger i Bayern München vann den hetlevrade målvakten Bundesliga hela åtta gånger, det blev dessutom cupguld sex gånger och 1996 vann klubben UEFA-cupen. Alltid med Kahn som en av de viktigaste spelarna. Var med i totalt sju mästerskap och rundade av en lång och framgångsrik landslagskarriär som backup när Tyskland tog VM-brons på hemmaplan 2006.

Tysklands matcher i Fotbolls-EM

Tyskland har hamnat i dödens grupp, en grupp som även består av Frankrike, Portugal och Ungern. Två regerande mästare väntar alltså i gruppspelet för tyskarnas del. Tyskland åker till mästerskapet med en stark trupp och höga förväntningar, men det råder inget snack om att det krävs tre prestationer utöver det vanliga för att säkra en biljett till slutspelet.

Tysklands matcher i EM:

  • Frankrike – Tyskland, 15:e juni (München)
  • Portugal – Tyskland, 19:e juni (München)
  • Tyskland – Ungern, 23:e juni (München)

Tysklands historia Fotbolls EM

Tyskland är ett framgångsrikt lag inom mästerskap och i Europamästerskapet har man tagit tre guld och tre silver på tolv försök. Två guld och ett silver kom under tiden man hette Västtyskland, som Tyskland under egen fana har man bara tagit ett guld – det tog man år 1996. Efter det guldet har man varit i final en gång. Man har alltså inte varit i EM-final på ett bra tag och det kan vara dags snart. Generationsskiftet är gjort och det finns nya hungriga tyskar som vill slåss om topplatserna igen. Det snackas alltid om Tyskland när det kommer till mästerskap och man är alltid rankat som ett lag med guldkvalité. Tar man sitt efterlängtade guld under Fotbolls EM 2021? Det återstår att se.