Ukraina är klara för Fotbolls-EM 2024 och Shevchenko har tagit ut en intressant trupp. Ukrainas trupp EM 2024 kan du naturligtvis ta del av hos oss på Speltips.se. Vi dukar fram Ukrainas EM-trupp och förser er läsare med senaste nytt kring nationen.

Ukrainas Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Ukraina

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Bonus för nya OCH gamla kunder!

  • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sprillans ny bettingsida!

  • Läs mer om x3000

Ukrainas Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Ta del av Ukrainas trupp & spelare inför EM 2024 direkt hos oss. Ukraina är en av nationerna som vi punktmarkerar och dagligen dukar vi fram nyheter kring landslaget, i synnerhet Ukrainas EM-trupp. Den forne storstjärnan Shevchenko har tagit ut en intressant trupp som består av ett par spännande namn. Ukrainas EM-trupp kan naturligtvis inte mäta sig med stornationerna, men visst finns det potential för en och annan skräll. Vi presenterar Ukrainas trupp till EM 2024 och förser er läsare med senaste nytt kring truppen, spelschemat och spelarna.

Ukrainas Trupp EM 2024:

  • SPELARE

Guide för Ukrainas trupp i Fotbolls-EM

Välkomna till vår guide för Ukrainas trupp i Fotbolls-EM. Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller inte Ukraina, som kan flyga under radarn hos många av de andra lagen. Ukrainas EM-trupp tillhör inte direkt skaran av de starkaste trupperna i mästerskapet, men det finns definitivt ett par spelare att hålla koll på. En av dessa spelare är SPELARE, 28-åringen har stått för en stark säsong med sitt Atalanta och det blir väldigt spännande att följa ukrainarens framfart i Fotbolls-EM.

Uttagning Ukrainas EM-trupp

Strax innan EM annonserade förbundskaptenen Andrey Shevchenko vilka spelare som får åka med till mästerskapet och det bjöds inte på några större överraskningar. De flesta av namnen som presenterades har varit i landslaget i flera och och till allas lättnad är samtliga förväntade nyckelspelare i tillräckligt bra skick för att dra på sig den gula tröjan. SPELARE, SPELARE och SPELARE är några av nyckelspelarna som väntas lägga grunden för Ukrainas framgångar under mästerskapet.

Nyckelspelare i Ukraina under Fotbolls-EM

Det pratas sällan om Ukraina men precis som alla lag i EM finns det spelare som håller hög klass. Den som har mest stjärnglans kring sig är utan tvekan vänsterbacken SPELARE, som till vardags håller till i Manchester City. 24-åringen har redan hunnit vinna Premier League tre gånger och under våren hade han del i att klubben tog hem dubbeln. Dessutom blev det som bekant final i Champions League. SPELARE är utan tvekan en av Ukrainas viktigaste spelare.

Just på backpositionerna finns det många bra spelare i den ukrainska truppen, inte minst SPELARE som är en av landets största talanger och som gjort bra ifrån sig under de förberedande träningsmatcherna inför EM. Även längre fram i banan finns det bra spelare att förlita sig på, SPELARE har imponerat i Atalanta den gångna säsongen och var en av de främsta spelarna under EM-kvalet.

Vi förväntas även se en hel del av SPELARE, den rutinerade mittfältaren ska vara spindeln i nätet och skapa målchanser till laget. 31-åringen spelar till vardags i West Ham och har redan hunnit göra 93 landskamper, vilket resulterat i 38 mål. I anfallet saknas en stjärna i stil med deras nuvarande förbundskapten men i SPELARE har de åtminstone en målfarlig spelare som stundtals kan briljera. Något han inte minst visat i den belgiska ligan där han stod för 16 mål den gångna säsongen.

Ukrainas laguppställning Fotbolls EM 2024

Ukrainas förbundskapten Andrey Shevchenko har tagit ut sin trupp och det blir ruskigt intressant att se hur man väljer att ställa upp under mästerskapet. Truppen är relativ bred och består av såväl rutin som talang. Ukrainas laguppställning Fotbolls EM 2024 har potential att överraska, inget snack om saken. Spelare som SPELARE och SPELARE bidrar med välbehövlig rutin och det är givetvis spelare som väntas utgöra en grundpelare i Ukrainas laguppställning EM 2024. Hos oss kan ni ta del av Ukrainas laguppställning under EM – inför varje omgång.

Ukrainas laguppställning idag

Precis som för alla andra lag i EM så kommer startelvan präglas av spelare som fått förtroendet under kvalmatcherna och det mesta talar för att det blir så även i Ukrainas fall. På målvaktspositionen finns det dock en del osäkerhet kring vem som egentligen är förstavalet. SPELARE stod i två av vårens tävlingslandskamper men man har även gett talangen SPELARE chansen, 19-åringen kommer dessutom från en väldigt bra säsong där han bland annat stod fem matcher i Champions League. Lägg därtill att ikonen SPELARE fortfarande hänger med, 36-åringen har visserligen inte spelat någon landskamp sedan i höstas men gjorde sin debut redan 2007 och han stod bland annat samtliga matcher under hemma-EM 2012.

I försvaret talar det mesta för att vi får se SPELARE centralt, 25-åringen har nästan varit given sedan sin debut för fyra år sedan och det vore en stor överraskning om han inte får chansen från start. Samma sak gäller tidigare nämnda SPELARE, men vi ska dock ta i beaktning att han brukar ha en offensivare roll än i sitt klubblag. Ibland kan han flyttas upp på det centrala mittfältet, vilket skulle öppna för SPELARE. Längre fram i banan får spelare som SPELARE och SPELARE ofta chansen. Det finns även en möjlig joker i form av yttern SPELARE, brassen har gjort 24 landskamper sedan han valde att representera Ukraina. På högerkanten talar det mesta för att SPELARE får förtroendet, 23-åringen har gjort en väldigt stark säsong i Dynamo Kiev men kommer till EM med en hel del skadeproblem.

I anfallet brukar tidigare nämnda SPELARE ofta chansen men man kan även använda sig av SPELARE som en släpande anfallare, möjligtvis med SPELARE som alternativ.

Låga förväntningar på Ukraina i Fotbolls-EM

Ukraina är knappast någon stormakt inom den internationella fotbollen och förväntningarna är ganska låga inför EM, men man har hamnat i en relativt överkomlig grupp när det kommer till skrällchanser där chansen till avancemang faktiskt finns. LAG kommer naturligtvis bjuda på bra motstånd men varken LAG eller LAG är en omöjlig uppgift. Spelare för spelare borde Ukraina stå sig ganska bra mot den duon.

Kända spelare från Ukraina genom åren

Trots relativt få meriter finns det några spelare från Ukraina som lyckats nå den högsta nivån. En av dessa är Antoliy Tymoshchuk, som har ett imponerande CV. Mittfältaren fick sitt genombrott hemma i Donetsk där det blev tre ligaguld innan flytten till Zenit St Petersburg 2007. Efter lite drygt två lyckade år i Ryssland, med seger i UEFA-cupen som främsta merit, värvades han vidare till Bayern München där det blev fyra lyckade säsonger med två ligaguld och seger i Champions League (2013) som höjdpunkter. Efter den aktiva karriären har Tymoshchuk testat på tränaryrket och numera är han assisterande tränare i Zenit St Petersburg.

Tymoshchuk spenderade många år i Tyskland och det gjorde även nästa spelare, Andrei Voronin. Anfallaren spelade totalt fjorton säsonger inom den tyska klubbfotbollen och nådde sina största framgångar med Bayer Leverkusen, där han spelade 2004-07. Efter flera fina säsonger i Bundesliga värvades Voronin till Liverpool men där gick det lite tyngre. Karriären rundades sedan av med fyra säsonger tillbaka på fastlandet, varav tre i den ryska ligan med Dinamo Moskva. Totalt blev det 75 landskamper mellan 2002-12 där höjdpunkterna var VM-spel 2006, samt EM på hemmaplan sex år senare.

Voronin i all ära men det är inget snack vem som är nummer ett i Ukraina – Andrei Shevchenko. Anfallaren fick sitt genombrott i Dynamo Kiev under slutet av 90-talet där det bland annat blev fem raka ligaguld men efter att ha gjort 18 mål säsongen 98/99 väntade en flytt. Valet föll på den italienska storklubben AC Milan och det skulle visa sig klokt, under de sju kommande säsongerna skulle han nämligen vara en av Europas främsta målgörare. Säsongen 2002/03 blev det seger i Champions League och efter att ha vunnit Serie A den efterföljande säsongen fick Shevchenko ta emot priset Ballon d’Or, som Europas främsta spelare. Innan karriären var över blev det även två säsonger i Chelsea för att senare runda av med tre säsonger hemma i Kiev. Bland de personliga meriterna finns tre skytteligatitlar i Champions League (99,01,06) samt segrarna i Serie A:s skytteliga (00,04). I landslaget blev det imponerande 48 mål på 111 landskamper mellan 1995-2012.

Ukrainas matcher i Fotbolls-EM

Ukraina har hamnat i en tuff, men relativt överkomlig, grupp med LAG, LAG och LAG. Det kommer behövas en eller annan skrällpoäng i den här gruppen. LAG betraktas givetvis som stora favoriter i gruppen, men kampen om andraplatsen siktar Ukraina på. Det blir svårt, men känslan är att Andrey Schevchenko har tagit ut en trupp som har kvalitet för att utmana.

Ukrainas matcher i EM:

  • Ukraina – X (X – X)
  • Ukraina – X (X – X)
  • Ukraina – X (X – X)

Ukrainas historia Fotbolls EM

Det där med att vara med i EM har aldrig varit Ukrainas grej, eller man har åtminstone inte att lyckats där. Senast laget var med blev det en kort sejour trots att man bland annat besegrade Sverige. Framgångarna lyser, med andra ord, med sin frånvaro men inför kommande mästerskap har man lyft sig rejält. Kvalet såg lovande ut under Schevchenkos ledning och hoppet till truppen finns här.