Wales har kvalificerat sig till Fotbolls EM 2021 och därmed också tagit ut sin trupp till mästerskapet. Storstjärnan i Wales, Gareth Bale, finns med och nedanför hittar ni Wales trupp Fotbolls-EM 2021. Förbundskapten Ryan Giggs är nöjd med denna trupp och har stora förhoppningar under mästerskapet. Ta del av Wales EM-trupp här!

Wales Trupp EM 2021

Namn Position Nummer Klubb Född
Danny Ward Målvakt Leicester 1993-06-22
Wayne Hennessey Målvakt Crystal Palace 1987-01-24
Adam Davies Målvakt Stoke 1992-07-17
Ethan Ampadu Back Chelsea 2000-09-14
Joe Rodon Back Tottenham 1997-10-22
Ben Cabango Back Swansea 2000-05-30
Chris Mepham Back Bournemouth 1997-11-05
Tom Lockyer Back Luton 1994-12-03
Ben Davies Back Tottenham 1993-04-24
Rhys Norrington-Davies Back Sheffield United 1999-04-22
Neco Williams Back Liverpool 2001-04-13
Connor Roberts Back Swansea 1995-09-23
Chris Gunter Back Charlton 1989-07-21
Matt Smith Back Manchester City 1999-11-22
Aaron Ramsey Mittfältare Juventus 1990-12-26
Joe Allen Mittfältare Stoke 1990-03-14
Dylan Levitt Mittfältare Istra 2000-11-17
Joe Morrell Mittfältare Luton 1997-01-03
Jonathan Williams Mittfältare Cardiff 1993-10-09
Rubin Colwill Mittfältare Cardiff 2002-04-27
Daniel James Anfallare Manchester United 1997-11-10
Gareth Bale Anfallare Tottenham 1989-07-16
Harry Wilson Anfallare Liverpool 1997-03-20
David Brooks Anfallare Bournemouth 1997-07-08
Tyler Roberts Anfallare Leeds 1999-01-12
Kieffer Moore Anfallare Cardiff 1992-08-08

Spelbolag med odds på Wales

No Account Bet Bonus

Omsättningskrav: 10x Bonus – Min Odds: 1.50

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

CampoBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.00

  • Snabb bettingsida med bra bonus

  • Läs mer om Campobet

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Wales Trupp & Spelare Fotbolls EM 2021

Wales ansikte utåt har länge varit superstjärnan Gareth Bale. Bale är en av landets främsta spelare genom tiderna och har gjort sina avtryck i bland annat antalet mål för sitt land. Gareth Bale, förbundskapten Ryan Giggs och resterande inblandade har fått sin landslagstrupp till Fotbolls EM 2021 presenterad och det är en väntad och på många håll stark trupp. Wales har inte riktigt samma förutsättningar som de största nationerna i och med ett sämre utbud klasspelare. Legendaren Ryan Giggs har gjort det han kan för att få ett så lyckat mästerskap som möjligt. Wales trupp Fotbolls-EM 2021 är väntad, överlag består truppen av tillräckligt med spets men är det något som saknas så är det den viktiga bredden.

Wales Trupp EM 2021:

  • Gareth Bale, Real Madrid
  • Kieffer Moore, Cardiff
  • Wayne Hennessey, Crystal Palace
  • Joe Rodon, Tottenham
  • Neco Williams, Liverpool
  • Joe Allen, Stoke City
  • Aaron Ramsey, Juventus
  • David Brooks, Bournemouth
  • Rubin Colwill, Cardiff

Guide för Wales trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller kanske inte Wales, men det kommer ändå finnas gott om anledningar att följa landet från de brittiska öarna. Ryan Giggs har presenterat en intressant trupp, där namn som Gareth Bale och Aaron Ramsey sticker ut.

Hos oss på speltips.se kan ni ta del av en komplett guide för Wales trupp Fotbolls-EM 2021. Vi dukar dagligen fram nyheter om Wales EM-trupp och förser er läsare med senaste nytt kring Wales spelare. Wales trupp är intressant och man har god förutsättningar att nå slutspel. Truppen består av en drös intressanta namn, där rutinerade och meriterade spelare som Gareth Bale, Aaron Ramsey och Joe Allen lyser starkt. Det finns en hel del spets i den walesiska truppen, dock saknar man den där bredden om man jämför med flera andra nationer i turneringen.

Uttagning Wales EM-trupp

Är det något som saknas i Wales trupp Fotbolls-EM 2021 så är det bredden. Det är en trupp som är uttagen, där Gareth Bale är den klart lysande stjärnan, men överlag saknas den där bredden som kan komma att bli avgörande i ett mästerskap. Uttagningen av Wales EM-trupp är dock ganska väntad. De största och viktigaste namnen för Ryan Giggs bygge finns med. Det kommer bli en spännande resa att följa Wales under mästerskapet och se hur hårt man kan hota de andra lagen. Gareth Bale och de andra nyckelspelarna måste nå höga nivåer för att Wales skall ha en bra chans. Enkelt sätt att beskriva Wales landslagstrupp, bredden saknas men spetsen finns.

Nyckelspelare i Wales under Fotbolls-EM

På senare år har Wales blivit ett land att räkna med även på den stora scenen, ett genombrott kom sommaren 2016 då man spelade i EM och det har gjort att förväntningarna ökat en smula. En stor anledning till landets framfart är Gareth Bale, den största stjärnan man haft på väldigt många år. Mittfältaren slog igenom tidigt i Southampton innan flytten till Tottenham där han blommade ut till en spelare av högsta klass. Flytten till Real Madrid var uppmärksammad men inte lyckad. Han har visserligen vunnit Champions League hela fyra gånger men fick aldrig spelet att fungera, desto bättre har det gått den gångna säsongen – som utlånad till Tottenham. 31-åringen är utan tvekan en av Wales viktigaste spelare.

Bakom Bale är det ganska tunt men man hoppas mycket på Harry Wilson, som gjort det bra i Cardiff den här säsongen. 24-åringen har fått allt mer speltid i landslaget de senaste åren och kan användas på ett flertal olika positioner, något som naturligtvis talar för att vi får se honom en hel del under EM.

För att hitta ytterligare en nyckelspelare får vi förflytta oss till backlinjen, där Ethan Ampadu drar ett tungt lass. Mittbacken är en av ganska få spelare i truppen som får mycket speltid i Premier League (Sheffield United) men efter EM återvänder 20-åringen till Chelsea, som lånat ut honom. I Ampadu har Wales en stor talang och en väldigt viktig spelare. Kan även ta en plats på det centrala mittfältet.

Wales laguppställning Fotbolls EM 2021

Är ni ute efter Wales laguppställning Fotbolls EM 2021 så har ni hittat rätt. Vi på speltips.se har presenterat Wales trupp Fotbolls-EM 2021 som du kan ta del utav högre upp. Uttagningen är den starkaste Wales kan få fram i dagsläget och förbundskapten Ryan Giggs är nog nöjd med vad han fått ta ut. Storstjärnan Gareth Bale är såklart nyckelspelaren i det här laget, efter kollektivet själv. Det är mycket som behöver stämma om vi skall se Wales i toppen av dess grupp till att börja med. En mycket intressant uttagning bäddar dock för att det är ett tufft motstånd att möta och absolut ingen slagpåse. Landslaget har en trupp och en ledning värd att nämna där Ryan Giggs leder ett lag som trots allt har en del spelare med mycket erfarenheter. Bredden saknas dock, vilket kan visa sig bli jobbigt med ett hårt och tufft schema. Håll koll på speltips.se för att ta del av Wales laguppställning Fotbolls EM 2021 inför varje omgång.

Wales laguppställning idag

Landslagets startelva kan naturligtvis ändras en hel del under turneringens gång, men mycket talar för att förbundskapten Roger Page kommer att använda sig av ungefär samma spelare som under vårens VM-kval. Tittar man på den senaste trenden hos Wales så kommer Danny Ward få ett stort förtroende i målet, något som kanske är ett svaghetstecken med tanke på att 27-åringen inte gjort en enda match i Leicester den här säsongen. Bakom honom finns Wayne Hennessey men den rutinerade keepern med närmare 100 landskamper är också bänkad i sitt lag (Crystal Palace).

I försvaret kommer man förmodligen att spela med nyss nämnda Ampadu, men även Joe Rondon som sakta men säkert börjat slå sig in i Tottenham. Ett annat bra alternativ finns i Chris Mepham som fått mycket speltid i Bournemouth det senaste året. På mittfältatet finns det en hel del olika alternativ att ta ställning till men det är egentligen ett svaghetstecken, väldigt få spelare står nämligen ut ur mängden. Vi hittar ett undantag i Daniel James, till vardags i Manchester United, men 23-åringen har skadeproblem och när den här texten skrivs är det långt ifrån klart om han kan vara med i EM.

I anfallet finns det också flera spelare som slåss om platserna och där beror det mer på att många gjort bra ifrån sig, inte minst Kieffer Moore som öst in mål i Championship den gångna säsongen. Nyss nämnda Harry Wilson är också ett hett alternativ och väljer man att använda Gareth Bale som anfallare är han givetvis given. Det finns även plats för en möjlig joker i form av Rabbi Matondo, en väldigt lovande ytter som redan hunnit göra åtta landskamper trots att han bara är 20 år gammal.

Låga förväntningar på Wales i Fotbolls-EM

Ska vi vara helt ärliga så finns det inte allt för höga förväntningar på Wales, känslan är att laget är bra men att man saknar den riktiga bredden för att lyckas fullt ut. Målvaktspositionen ställer stora frågetecken och det finns även vissa svagheter på mittfältet som behöver rätas ut. Man har dock hamnat i en ganska öppen grupp där det bara är Italien som sticker ut. Det talar för att vi får se Wales även efter gruppspelet. Hur långt man lyckas ta sig därefter återstår att se, det är ju som bekant i ett slutspel bristen av bredd kan komma att ge den negativa effekten.

Kända spelare från Wales genom åren

Till storleken är Wales en riktig knatte men man har ändå lyckats fostra några riktigt klassiska spelare där det är två som sticker ut lite extra ut mängden.

Den första är Ryan Giggs, som kan skryta med en imponerande karriär som tog honom hela vägen till den absoluta världstoppen. Mittfältaren slog tidigt igenom som junior i Manchester United och under 90-talet skulle han bli en av storklubben viktigaste spelare, inte minst i Europaspelet där man lyckades vinna Champions League 1999. Under sina totalt 24 (!) säsonger i klubben vann Giggs Premier League hela tretton gånger, FA-cupen fem gånger och vid två tillfällen fick han lyfta Champions League-pokalen. Det blev även fyra ligacuptitlar innan skorna lades på hyllan 2013.

Giggs har blivit en av Manchester Uniteds största spelare genom alla tider och Wales har faktiskt lyckats med bedriften att även ha en av Liverpools största hjältar – Ian Rush. Anfallaren är än idag rankad som en av den brittiska fotbollens främsta målgörare och det visade han inte minst i Liverpool, där det blev totalt 229 mål. Bland de tyngsta meriterna finns fem engelska ligaguld och tre segrar i FA-cupen, dessutom lyckades han hjälpa klubben till dubbla segrar i Europacupen (1981,84). Vid hela åtta tillfällen vann han den interna poängligan i storklubben och fem gånger togs anfallaren ut i säsongens lag. 1984 lyckades Rush hjälpa Liverpool till ligatiteln, dessutom blev det seger i Europacupen och Ligacupen, som om det inte vore nog tog han hem guldskon – priset till Europas målfarligaste spelare.

Wales matcher i Fotbolls-EM

Wales kommer till mästerskapet med en intressant trupp, och man har definitivt vad som krävs för att lösa en biljett till slutspelet. Man har hamnat i en – på pappret – relativt överkomlig grupp beståendes av Italien, Turkiet och Schweiz, och i ärlighetens namn är det endast italienarna som sticker ut som klara favoriter. Wales har goda möjligheter att prestera väl, men avsaknaden av bredd i truppen kan komma att bli kostsamt.

Wales matcher i EM:

  • Wales – Schweiz, 12:e juni (Baku)
  • 
Turkiet – Wales, 16:e juni (Baku)
  • 
Italien – Wales, 20:e juni (Rom)

Wales historia Fotbolls EM

Wales historia inom Europamästerskapen har också den en kort sammanfattning. Man har endast deltagit i ett tidigare mästerskap och hotet om en medalj fanns inte. Årets generation kanske är en av de bästa någonsin, iallafall i spets med Bale, Ramsey och framtidsnamnet Harry Wilson. Wales har en lång väg tills man kan utmana stor nationerna om medaljer i dessa mästerskap. Historian lär inte bli mycket längre i framgångar inom de närmsta åren iallafall. När även Gareth Bale börjar bli till åren kommer Wales behöva få fram ytterligare namn i det landslag som jagar större framgångar.