Med start 20 juli väntar en månad av fotboll i absoluta världsklass. Vi håller självklart tummarna för vårt svenska landslag som tar sig an Italien, Argentina och Sydafrika i gruppspelet. Ta del av vårt spelschema för Dam-VM 2023 som hjälper dig att kolla koll på matchdagar, avsparkstider och TV-sändningar.

Spelbolag med odds på Dam-VM

Spelschema för Dam-VM 2023 i fotboll

Spelschemat för gruppspelet i VM 2023 är satt sedan en tid tillbaka. Vi vet vilka matcher som kommer att spelas på vilka dagar, med vilka tider som gäller för avspark och sändningar. 

När slutspelet börjar kommer vi uppdatera spelschemat omgående. Du riskerar inte att missa någonting av all underhållning, spänning och dramatik som mästerskapet kommer att bjuda på. 

Använder du Speltips.se för att få koll på alla tiderna är det allting du behöver. Klicka in på sajten inför varje dag och se vilket smörgåsbord av matcher som väntar. Vi hjälper dig att planera dagarna under turneringen. 

Innehåller odds, tv-kanal och tider

Det är inte bara avsparkstider, sändningar och vilken kanal som matcherna sänds på som vi bistår med. Genomgående under mästerskapet kommer du få våra bästa speltips och odds på matcherna. Du får speltips kring allt från vinnare av VM 2023 till specifika spel på enskilda matcher.

Sveriges matcher i spelschemat

Vi fokuserar givetvis till stor del på Sverige i vårt spelschema för damernas VM i fotboll och har markerat Sverige i schemat för att göra det extra tydligt för dig som besökare. Sverige spelar tre gruppspelsmatcher mot blandat motstånd på två olika spelplatser och nedan djupdyker vi i matcherna samt berättar mer om matchtider, arenor, TV-kanal och liknande.

Sverige vs Sydafrika

Den första motståndaren i VM 2023 för Sverige är Sydafrika. Det är en nation man ska slå, en premiär är dock alltid en premiär med allt vad det innebär. Det gäller att hålla nerverna i styr och fokusera på uppgiften.

Sveriges första match spelas på Wellington Regional Stadium i Wellington. Det är en klassisk arena med plats för 39 000 åskådare. Avspark är 07:00, söndagen den 23 juli. Med andra ord gäller det att sätta klockan för att inte missa någonting av varken försnack eller matchen. 

Sverige vs Italien

Även Sveriges andra match i gruppspelet spelas i Wellington. Den här gången står Italien för motståndet. Sverige och Italien är välbekanta motståndare som har spelat kvalspel och andra landskamper mot varandra på senare år. Här har vi den tuffaste nöten att knäcka för svenskorna i gruppen.

Till den här matchen kan du ta en lite längre sovmorgon. Avspark är 09:30 lördagen den 29 juli. Med hela sex dagars vila och en arena som Sverige redan har hunnit bekanta sig med hoppas vi på en blågul storseger. 

Sverige vs Argentina

Onsdagen den 2 augusti är det dags för gruppspelet att spelas färdigt. Då väntar ett spelskickligt Argentina på Wakiato Stadium i Hamilton. Resan går alltså norrut till en arena med plats för drygt 25 000 åskådare. Vi räknar med att Sverige har sex inspelade poäng inför den här matchen. 

Det finns en stor risk att Argentina har någonting att spela för varav motivationen kommer att vara på topp. Sverige vill såklart gå vidare på full pott och inte riskera att trilla ner till en andraplats. Fullt fokus krävs! Matchstart 09:00.

Spelplatser och arenor för Sverige

Wellington Regional Stadium – Wellington (39,000) 
Sveriges matcher mot Sydafrika och Italien kommer att spelas i Wellington. Det är mästerskapets äldsta arena och är belägen på den norra delen av den sydligaste ön i landet. Wellington Regional Stadium har plats för 39 000 åskådare.  

Waikato Stadium – Hamilton (25,111) 
Den sista gruppspelsmatchen mot Argentina spelas längre norrut, närmare bestämt i Hamilton. Med plats för drygt 25 000 åskådare är Waikato Stadium en av turneringens mindre arenor.

Spelschema för gruppspelet

  • Sverige – Sydafrika: 07:00, söndag 23 juli 2023
  • Sverige – Italien: 09:30, lördag 29 juli 2023
  • Sverige – Argentina: 09:00, onsdag 2 augusti 2023

Här spelas gruppspelet

Gruppspelet för Sveriges del tar alltså vid i Wellington innan truppen förflyttar sig till Hamilton för den tredje och sista matchen. Allt annat än avancemang vore såklart en superskräll. För att få med sig en bra känsla inför slutspelet gäller det att spelet, målskyttet och försvaret sitter. 

Utöver vilan som Sverige har mellan den första och andra matchen i gruppspelet är det match ungefär var femte dag för deltagande nationer. Ett mästerskap handlar också om att kunna hantera det täta matchandet och att pricka formen lagom till slutspelet.

Spelschema för slutspelet

Slutspelet kan ta två olika vägar för Sverige. Vid gruppseger blir det match igen den 6 augusti. Den matchen spelas mot grupptvåan i E-gruppen, bestående av USA, Nederländerna, Portugal och Vietnam. Vi kan med största sannolikhet räkna med en match mot någon av de två förstnämnda nationerna.

Skulle Sverige mot förmodan sluta på en andraplats i gruppen är det således gruppvinnaren i Grupp E som gäller. En match mot USA redan i en åttondelsfinal skulle onekligen vara den tuffast möjliga vägen fram mot finalen. Även den matchen spelas i så fall den 6 augusti. Det är redan klart att en eventuell kvartsfinal och semifinal spelas 11 respektive 15 augusti

Här spelas slutspelet

Slutspelet är likt gruppspelet fördelat mellan Australien och Nya Zeeland. En förstaplats i gruppspelet för Sverige skulle innebära att åttondelsfinalen äger rum i Melbourne, medan en andraplats innebär spel i Sydney. Kvartsfinalen spelas antingen i Wellington eller i Auckland. Sveriges halva i slutspelet har Auckland som spelplats i en eventuell semifinal.

Matcherna i slutspelet spelas över 90 minuter med 2×15 minuter förlängning vid oavgjort. Straffläggning avgör vilket lag som går vidare om ingen vinnare går att utse efter 120 minuters spel.