Speltips Handboll

  1. Home
  2. /
  3. Sport
  4. /
Handboll Författare: 2019-04-01T23:26:46+02:00

Handboll är en stor och populär sport i stora delar av världen. Anorna går långt tillbaka i tiden och Sverige är och har varit ett föregångsland inom sporten. På speltips.se kan du varje vecka ta del av speltips från handbollens värld.

Load More Posts

Spelbolag med odds på Handboll

Speedybet logo

100% upp till 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Min. odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Till SpeedyBet
Betfair logo

100 kr Sport Bonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

Till Nordicbet
888Sport logo

Få 100 kr Bonus

Minsta insättning: 100 kr

Minsta odds 1.8

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport

Speltips för Handboll

På speltips.se erbjuder vi dig som följare ett brett och varierat utbud av speltips från världens alla hörn och sporter. Speltips.se har växt något enormt den senaste tiden och vår ambition är nu att ta nästa steg i utvecklingen. Detta gör vi genom att bredda vårt utbud, däribland genom en ökad satsning på handboll. Varje vecka erbjuder vi ett antal speltips från handbollens stora turneringar, men även från den inhemska ligan.

Vanligaste att spela på

Det som är vanligast att spela på i samband med handbollsmatcher är totalt antal mål i matchen samt olika handicapkonstellationer. Utöver detta är det även vanligt att spela på antal mål per lag. I de stora turneringarna såsom Champions League, VM, EM och OS finns det även möjlighet till att spela på ”spelarprestationer”, dvs. antal mål för en specifik spelare.

Historien om handboll

Redan i antikens Rom fanns spelen urania och harpastum som liknade handboll en del, och olika spel där man skulle fånga en boll avgjordes redan under Medeltiden. Däremot började den handboll som vi idag känner igen att utvecklas i slutet av 1800-talet i Uruguay och Tyskland. Handbollen användes då som träning för gymnaster och avlastning för fotbollsspelare. Under 1970-talet övergick sporten från utomhussport till renodlad inomhussport och har sedan dess kommit att växa stort. Mest framgångsrika land genom historien är Frankrike med 6 VM-guld på herrsidan och Ryssland med 4 st på damsidan.

Handboll som sport idag

Handboll är idag en världsomspännande sport med många utövare. Däremot är de främsta lagen hemmahörande i Europa och det är även här intresset är som störst. Sverige tillhör ett av föregångsländerna inom sporten och har uppnått stora framgångar genom åren och även på senare år. Regerande världsmästare är Frankrike, både på herr- och damsidan. Regerande olympiska mästare är Danmark på herrsidan och Ryssland på damsidan. Nuförtiden har även en ny form av handboll vuxit sig stark, nämligen Beachhandbollen som spelas på sand och är en egen sport.