Speltips Handboll

  1. Speltips
  2. /
  3. Sport
  4. /
Handboll Författare: 2021-11-02T16:53:17+01:00

Ta del av speltips för handboll från bland annat Handbollsligan hos oss på speltips.se. Handboll är en stor och populär sport i stora delar av världen. Anorna går långt tillbaka i tiden och Sverige är och har varit ett föregångsland inom sporten. På speltips.se kan du varje vecka ta del av speltips för handboll, med analyser och senaste nytt.

Load More Posts

Spelbolag med odds på Handboll

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Till Unibet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Stort spelutbud och höga odds

  • Läs mer om Betfair
Till Betfair

Speltips för Handboll

Ta del av speltips för handboll hos oss på speltips.se. Vi erbjuder vi dig som följare ett brett och varierat utbud av speltips från världens alla hörn och sporter. Speltips.se har växt något enormt den senaste tiden och vår ambition är nu att ta nästa steg i utvecklingen. Detta gör vi genom att bredda vårt utbud, däribland genom en ökad satsning på handboll och därmed flera gratis handbollstips. Varje vecka erbjuder vi ett antal speltips för handboll inför stora turneringar, men även från den inhemska ligan.

Vanligaste att spela på

Det som är vanligast att spela på i samband med handbollsmatcher är vinnarspel, totalt antal mål i matchen samt olika handicap-spel. Utöver detta är det även vanligt att spela på antal mål per lag. I de stora turneringarna som exempelvis Champions League, VM, EM och OS finns det även möjlighet till att spela på ”spelarprestationer”, det vill säga antal mål eller assist för en specifik spelare.

Historien om handboll

Redan i antikens Rom fanns spelen urania och harpastum som liknade handboll en del, och olika spel där man skulle fånga en boll avgjordes redan under Medeltiden. Däremot började den handboll som vi idag känner igen att utvecklas i slutet av 1800-talet i Uruguay och Tyskland. Handbollen användes då som träning för gymnaster och avlastning för fotbollsspelare. Under 1970-talet övergick sporten från utomhussport till renodlad inomhussport och har sedan dess kommit att växa stort. Mest framgångsrika land genom historien är Frankrike med 6 VM-guld på herrsidan och Ryssland med 4 st på damsidan.

Handboll som sport idag

Handboll är idag en världsomspännande sport med många utövare. Däremot är de främsta lagen hemmahörande i Europa och det är även här intresset är som störst. Sverige tillhör en av de främre nationerna inom sporten och har uppnått stora framgångar genom åren och även på senare år. Nuförtiden har även en ny form av handboll vuxit sig stark, nämligen Beachhandbollen som spelas på sand och är en egen sport.