Nästa stornation till rakning – här kommer en stor guldkandidat och Kanada JVM trupp 2021 ser riktigt spännande ut. Ett lag som innehåller otroligt mycket bra ishockeyspelare i JVM truppen och som blir att räkna med under JVM 2021!

Kanada JVM 2021

Här har vi mesta mästarna inom dessa sammanhang. Kanada har vunnit turneringen hela 18 (!!!) gånger. En dominant del av Junior-VM:s historia är Kanada, och i och med alla medaljer man tagit är man ständigt det laget många förväntar sig att vinna. Senast man vann var 2020, och dess för innan 2018 – nu har man en god chans att göra det igen då man kommer till Junior-VM på hemmaplan med ett mycket vasst lag.

Kanada landslagstrupp JVM 2021

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger
Bowen Byram
Back4Vancouver Giants2001-06-13185 cm88 kgVänster
Jamie Drysdale
Back6Erie Otterrs2002-04-08180 cm77 kgHöger
Quniton Byfield
Forward19Sudbury Wolves2002-08-19194 cm97 kgVänster
Dylan Cozens
Forward22Lethbrigde Hurricanes2001-02-09191 cm84 kgHöger
Alexis Lafreniere
Forward11Rimouski Oceanic2001-10-11186 cm87 kgVänster
Connor McMichael
Forward17London Knights2001-01-15183 cm82 kgVänster
Dawson Mercer
Forward20Drummondville2001-11-27183 cm81 kgHöger

Kanadas matcher i JVM 2021

MatchDatumOddsMatchinformationLivestream
Tyskland Ikon Tyskland-Kanada kanada flagga27 dec kl. 00:00XX – XX – XX
Trupp, skador & nyheter »
Streama matchen gratis
Slovakien logo Slovakien-Kanada kanada flagga28 dec kl. 00:00XX – XX – XX
Trupp, skador & nyheter »
Streama matchen gratis
kanada flagga Kanada-Schweiz Schweiz logo30 dec kl. 00:00XX – XX – XX
Trupp, skador & nyheter »
Streama matchen gratis
kanada flagga Kanada-Finland Finland1 jan kl. 00:00XX – XX – XX
Trupp, skador & nyheter »
Streama matchen gratis

Spelbolag med odds på JVM

SpeedySpel logo

 Få 50 kr

Maxbonus: Sätt in 500 kr – Få 50 kr extra

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

Till SpeedySpel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Campobet logo

100% upp till 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Omsättningskrav: 5x insättning + bonus, minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra bonus och ett stort utbud

 • Läs mer om Campobet

Till Campobet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

888Sport logo

100 kr riskfritt

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr riskfritt

Omsättningskrav: 0x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Höga odds & bra bonus

 • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport

Kanadas JVM-trupp 2021 i Kanada

Kanadas JVM Trupp 2021 är uttagen till Junior-VM på hemmaplan och Kanada kommer med ett mycket bra lag på pappret. Kan man prestera efter förväntningarna blir det svårt att stoppa detta landslag under turneringen – då man ses som en het guldkandidat tillsammans med andra stora landslag. Senast laget vann turneringen var föregående år, så det är återigen dags att prestera bra ishockey. Kanads JVM trupp 2021 är ett JVM-landslag som blir att räkna med.

Kanadas JVM Trupp 2020/2021:

 • Bowen Byram
 • Jamie Drysdale
 • Quinton Byfield
 • Dylan Cozens
 • Alexis Lafreniere
 • Connor McMichael
 • Dawson Mercer

Denna starka upplaga av unga hockeyspelare har presenterats som Kanada JVM trupp 2021 och den gör många lag skrämda, med all rätt. Trots att egentligen ingen av spelarna etablerat sig i NHL ännu så är det landets hetaste och bästa talanger som kommer ställa upp i Kanada laguppställning under Junior-VM. I stort sett varenda spelare i truppen är förstaval-picks i draften och den vetskapen räcker för att alla andra nationer kommer ha maximal respekt för laget. Kanada JVM trupp 2021 kan faktiskt spela lite mer avslappnat då det inte kommer finnas fullsatta arenor att spela inför, utan det är tyst och tomt. Då minskar trycket på unga spelare och det luktar guld för detta kompletta lag. 

Kanadas stjärnor JVM 2021

Stjärnorna är många och man kommer med ett mycket brett utbud av duktiga ishockeyspelare. Här får man bilda sig en egen uppfattning om spelarna, för det finns otroligt mycket ishockey i dessa unga killarna. En guldkandidat som kommer bjuda på det mesta – finns mycket gott att ta och titta på här.

Det är svårt att avgöra vilka Kanadas största stjärnor är då nästan alla fortfarande är tidigt i sin NHL karriär eller har inte ens startat den. Men vetskapen av att över 50% av Kanada spelare har valts som första-pick i draften gör att man förstår hur sjukt bra detta lag är. Största stjärnan heter Alexis Lafreniere och det är inte helt säkert att han släpps iväg av New York Rangers ännu. Men skulle Kanada lyckas hämta in honom också i denna trupp så ska man vara stora guldfavoriter. Nedan följer fyra spelare som blir enorma för en stark Kanada laguppställning under JVM 2021. 

Nyckelspelare Kanada JVM Trupp 2021: 

 • Alexis Lafreniere (Forward)
 • Dawson Mercer (Forward)
 • Connor McMichael (Forward)
 • Bowen Byram (Försvarare)

Kanadas tidigare facit i Junior-VM

Kanadas tidigare facit om man ser historiskt är faktiskt det överlägset starkaste av alla nationer genom alla tider. Kombinerar man Ryssland/Sovjet så har dem visserligen fem fler medaljer än Kanadas totala 32 medaljer. Men det är guld som räknas och minns i all framtid, inte silver eller bronsmedaljer. Kanada spelare har genom åren lyckats plocka hem otroliga 18 guld i Junior-VM sammanhang, det är överlägset mest av alla länder. Så man kan lugnt säga att årets Kanada laguppställning har ett par gigantiska skridskor att fylla, speciellt eftersom att mästerskapet är på hemmaplan. Kanadas fullständiga medalj facit följer nedan. 

Kanada Medaljer Historiskt Junior-VM: 

 • Guld: 18 
 • Silver: 9 
 • Brons: 5 

Kanadas laguppställning Junior-VM 2021

Kanada kommer till Junior-VM på hemmaplan med ett mycket starkt lag på pappret. Ett lag som kommer att roteras för att hitta de bästa möjliga femmorna och uppställningarna i sig. Ett lag som kan gå hela vägen och vinna den här turneringen – och vi lär få se samtliga uttagna spelare i stort fokus under turneringen. Grunden sätts i gruppspelet, för att sedan kunna växla upp och ha mer klart framför sig i slutspelet.

Kanada har alla förutsättningar för att hota om guldet här.

Kanadas spelare i JVM 2021

Att kunna rulla in på hemmaplan efter ett 4-veckor långt träningsläger ihop och en Kanada JVM Trupp 2021 bestående av över 50% Kanada spelare som gått etta i draften ger självförtroende. Laget har alltså redan spenderat en månad ihop i en bubbla i Edmonton och de kommer spela alla sina matcher i just Edmonton. Så det är bekvämt för Kanada spelare och hela situationen som är i dagsläget gör att man ändå får favorisera med ett lag som vinner 70% av sina finaler och har hemmabana. Alla spelare i Kanada laguppställning kommer garanterat få chans i NHL inom kort och vi kan nästan lova att spelarna hade gått rakt in i vilket SHL lag som helst. Den hockeytokiga nationen har inte sparat på en enda krona i förberedelserna och det luktar guldmedalj nummer nitton för Kanadas grabbar.