Schweiz JVM Trupp 2022 har tagits ut inför Juniorvärldsmästerskapet 2022 i Kanada. Nedanför hittar ni samtliga Schweiz spelare i deras JVM Trupp som förbundskaptenen tagit ut och vilka spelare som är värda att hålla ett extra öga på. Se hela Schweiz JVM Trupp 2022!

Schweiz JVM 2022

Här har vi ytterligare en nation som aldrig vunnit Junior-VM. Klassen har varit bra under några år och hockeynationen går framåt – men några framgångar är svåra att hitta under senaste åren. Det är dock ett lag som ses som utmanare, men långt ifrån en ren guldkandidat än så länge. Årets upplaga är lika så, en utmanande upplaga där man hoppas på att man överpresterar, mer eller mindre.

Schweiz truppen i JVM 2022

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger

Schweiz JVM 2022 tränare

NamnRoll
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

Schweiz matcher i JVM 2022

MatchDatumOddsMatchinformationLivestream

Spelbolag med odds på JVM

ComeOn logo

Sätt in 100 kr – få 100 sommarspins

Maxbonus: Sätt in 100 kr – få 100 freespins

Omsättningskrav: Spinsen är helt utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra utbud och cash-out funktion

 • Läs mer om ComeOn
Till ComeOn
Snabbare logo

100 kr Bonus Utan Insättning

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 20x Bonus, minsta odds 1.40

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Hajper logo

100 kr riskfritt spel

Maxbonus: 100 kr tillbaka vid förlust

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Schweiz JVM-trupp 2022 i Kanada

Schweiz har tagit ut sin trupp till Junior-VM 2020 i Edmonton och Red Deer, Kanada. Den innehåller ett brett utbud duktiga juniorer från Schweiz som kommer spela i Grupp A tillsammans med bland annat hemmanationen Kanada. Schweiz ses inte som någon direkt utmanare, men är ett ishockeyland som alltid skall ha ett öga mot sig. Precis som med andra nationer i Schweiz storlek, så hämtar vi mestadels av spelarna i just hemlandet – samt några få i bland annat svensk hockey.

Schweiz JVM trupp 2021/2022:

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART

Det ska dock sägas att Schweiz och deras hockey överlag växt enormt på senare år och seniorerna har till och med varit framme i ett par finaler på herrsidan, bland annat mot Sverige. Detta är helt klart en nation på framfart och deras ungdomar blir bättre för varje mästerskap som går, det räckte till och med till fjärdeplats 2019. Schweiz JVM Trupp 2022 ska tyvärr för deras del, inte ha ens en liten mini chans till medalj. Truppen är svagare än på flera år och detta mästerskap är mer ett läroår för talangerna och ingen Schweiz spelare kommer få hänga en medalj runt halsen i detta JVM tippar vi på. Rimligt mål för Schweiz lag JVM blir nog att ta sig till kvarten, få en hyfsad motståndare och mirakulöst ta sig till semi och få till en bronsmatch. Men det känns osannolikt då dem inte har några “rutinerade” grabbar med, enbart 3-4 återvändare från tidigare JVM. 

Schweiz JVM 2022 Trupp

Lagets stjärnor i JVM 2022

Schweiz JVM trupp 2022 är försvagad jämfört med truppen som krigade sig till en bronsmatch 2019, det kan man lugnt säga. Medans lag som Ryssland och Kanada har mängder av återvändare, alltså spelare som varit med i flera mästerskap, så har Schweiz enbart 3-4 stycken som kommer med turnerings erfarenhet på den största scenen. I övrigt så finns det ett par stjärnor, men mestadels väldigt unga spelare som ska växa sig till en högre nivå och sedan utmana nästa år. JVM 2022 vill ju självklart alp nationen vinna, men det är nog först år 2022-2023 som de kan utmana rejält. Men ska Schweiz spelare ha en chans till medalj, då måste nedan lista av grabbar leverera på allra högsta nivå, genom hela mästerskapet. 

Schweiz JVM Stjärnor 2022: 

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART

Tidigare facit i Junior-VM

Schweiz JVM trupp 2022 börjar i uppförsbacke med en gång och det ser man klart och tydligt när man kikar på tidigare medalj facit i Junior-VM. Vanligtvis brukar vi göra en lista där vi radar upp alla medaljer som tagits historiskt av nationen – här behövs det ingen lista. Schweiz spelare har genom historien lyckas plocka en enda medalj, den var bronsfärgad och kom år 1998, alltså innan någon spelare i Schweiz laguppställning tagit sitt första andetag på jorden. Då förstår ni kanske hur osannolikt det är med en medalj för detta lag, det har inte hänt på lite drygt 23 år och detta Schweiz lag JVM är svagaste de ställt på banan på flera år.

Schweiz laguppställning Junior-VM 2022

Schweiz landslagstrupp till Junior-VM är släppt. En trupp som består av spelare från lite olika ligor i världen, men som absolut har en del kvalitéer. Något hot om guldet är man dock inte och den eviga väntan på framgångar inom JVM får vänta vid dörren. Schweiz ser framemot att möta stornationerna som Kanada, Finland och så vidare i gruppspelet och hoppas såklart att man kan ta en seger mot bland annat, svaga Slovakien. Hur Schweiz ställer upp, match för match, och mer åt det hållet – hittar ni ovanför.

Detta är dock ett väldigt speciellt mästerskap då det spelas helt utan publik och i en och samma arena, vi har i andra ligor/sporter fått se mängder av skrällar och det verkar som att om det någonsin ska uppstå mirakel så är det nog just nu. Schweiz laguppställning 

har ett par riktigt starka grabbar men tyvärr ingen riktig spets och detta JVM handlar nog mer om att ge speltid till framtida löften. Ska man betta på JVM 2022 så är nog inte alp nationen ett givet val, men med kapaciteten till skrällar som Schweiz laguppställning har, det speciella året som varit och att det spelas utan publik – kanske gör att en glimt av hopp presenterar sig. 

Schweiz spelare JVM 2022

Schweiz JVM trupp 2022 ser ut ungefär som den brukar göra, fast aningen svagare. Spelare som redan spelar i högsta ligan i Schweiz (stark liga för övrigt) samt ett par i Tjeckien och skandinaviska ligor finns med. Bra och ramstark defensiv toppat med en och annan stjärnspelare som kan bidra med mål.

Schweiz laguppställning håller måttet för att delta i turneringen och de skulle absolut piska lag som Österrike och Norge, men dessvärre blir det nog respass i kvartsfinalen då Schweiz med stor sannolikhet slutar fyra i gruppen och således kommer få möta vinnaren i den andra gruppen av JVM 2022. Detta blir naturligtvis tufft för Schweiz spelare – men hoppet är det sista som lämnar och chansen finns alltid!