Tjeckiens JVM Trupp 2022 gör sig redo för Junior-VM i Edmonton och Red Deer. Ett spännande upplägg väntar, där Tjeckiens spelare gärna överraskar inför den fantastiska kanadensiska publiken. Se hela Tjeckiens Trupp i JVM 2022 här!

Tjeckien Junior-VM 2022

Tjeckien har vunnit turneringen två gånger – det var 2000 och 2001 som man fick som världsmästare och det var ett bra tag sedan nu. Man längtar efter en efterlängtad medalj och varför inte i år, när man dessutom spelar på hemmaplan. Förutsättningarna finns för ett mycket intressant juniorvärldsmästerskap här och Tjeckien kommer ta vara på den här chansen. Kommer tredje guldet här, eller blir USA, Ryssland och resterande stornationer för mycket?

Tjeckiens landslagstrupp JVM 2022

NamnPositionNummerKlubbFöddLängdViktVänster/höger

Tjeckien JVM 2022 tränare

NamnRoll
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART
EJ KLART

Tjeckiens matcher i JVM 2022

MatchDatumOddsMatchinformationLivestream

Spelbolag med odds på JVM

ComeOn logo

Sätt in 100 kr – få 100 sommarspins

Maxbonus: Sätt in 100 kr – få 100 freespins

Omsättningskrav: Spinsen är helt utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Bra utbud och cash-out funktion

 • Läs mer om ComeOn
Till ComeOn
Snabbare logo

100 kr Bonus Utan Insättning

Maxbonus: Sätt in 100 kr, spela för 100 kr

Omsättningskrav: 20x Bonus, minsta odds 1.40

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Pengarna på banken inom några minuter

 • Läs mer om Snabbare

Till Snabbare
Hajper logo

100 kr riskfritt spel

Maxbonus: 100 kr tillbaka vid förlust

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Tjeckien Trupp JVM 2022 i Kanada

Tjeckiens förbundskapten Vaclav Varada har presenterat sin JVM-trupp till JVM 2022. Det är en trupp som håller måttet och är slagkraftig. Trots ett sämre lag än flera andra nationer kan man överraska många och vi hittar spelare i de mesta ligorna runt om i världen. Tjeckien JVM Trupp 2022 har vad som krävs för att ha ett lyckat JVM och tillsammans med tillresta fans kan man skrälla mot vilket lag som helst när det väl gäller.

Tjeckiens JVM Trupp 2021/2022:

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART

Tjeckien JVM trupp 2022 består utav många unga talanger som knackar på dörren i stora ligor runt om i Europa som t.ex. KHL. Tjeckien lyckas ofta komma långt på ren lagkänsla och de finns inte många individualister i Tjeckien uppställning för mästerskapet. Men det finns ett par starka spelare som måste fungera om de ska bli ett första guld för Tjeckien spelare efter 20 långa år av ökenvandring. Vi tror det blir respass i kvartsfinal för detta lag, men en semifinal plats blir helt klart det rimliga målet för Tjeckien JVM trupp 2022.

Tjeckiens JVM 2022 trupp

Tjeckiens stjärnor under JVM 2022

Tjeckien har tagit ut en spännande trupp till mästerskapet och det blir allt tydligare att man växer som nation inom ishockeyn. Givetvis finns det spelare som sticker ut extra – men här är det enda målet att hålla ihop som den grupp man är och att kriga för varandra – det är precis vad som krävs om man skall utmana de största om medaljerna. Bilda er egen favorit under JVM, för här har vi ett lag som blir att räkna med när allting stämmer.

Men när saker inte stämmer bra så måste individuella stjärnor försöka sticka ut lite extra i avgörande lägen och vi tror oss ha hittat fyra nyckelspelare som måste prestera mirakel för att Tjeckien laguppställning ska fungera och ha realistisk chans till medalj. Alla dessa spelare var även med under förra upplagan, så det är erfarna grabbar. Vi har redan pratat om Tjeckien spelare och deras starka lagkänsla, men ibland behövs det stjärnor och Tjeckien har ett par riktigt intressanta stöttepelare att luta sig mot när det går tungt. 

Nyckelspelare Tjeckien Junior-VM trupp 2022: 

 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART
 • EJ KLART

Tjeckien tidigare facit i Junior-VM

Kikar man på Tjeckiens JVM facit och historiska medaljer så är det dessvärre ingen lång eller trevlig läsning. Tjeckien spelare har enbart lyckats komma till två finaler och två bronsmatcher som enskild nation. Något bättre var de på tiden när de spelade, likt Sovjet – under en kombinerad flagga med Slovakien. Det är inte många fler medaljer som kan räknas till samlingen, men ett par. Så historiskt är inte Tjeckien någon stormakt när det kommer till att plocka metaller i JVM. Detta betyder att det skulle vara en skräll om Tjeckien ens kom till en semifinal, något de enbart gjort ett fåtal gånger genom deras historia. 

Tjeckien Medaljer Historiskt Junior-VM: 

 • Guld: 2 
 • Silver: 0 
 • Brons: 2

Tjeckiens laguppställning Junior-VM 2022

Tjeckien har en bred trupp uttagen och har goda chanser att vila, ställa över spelare om man får läge till det. Kvalitéerna finns i laget och så även på målvaktsfronten där man har en tight match mellan tre stycken högkvalitativa målvakter. Det kan komma ett läge där man antingen är klara på en respektabel plats, eller om man måste kriga för att nå högre. Då blir matchningen olika och man har råd med båda delarna.

Tjeckien blir att räkna med – nu när man dessutom slipper spela utan samma press som föregående året när man hade hemmaplan.

Tjeckien spelare JVM 2022

Tjeckien JVM trupp 2022 har gott om “rutin” om man nu kan kalla 20-21 åriga killar för rutinerade. En hel drös av spelarna är etablerade i Tjeckiska ligan – en liga som kanske är snäppet sämre än den svenska SHL. Man kan säga att Tjeckien spelare som finns med på JVM 2022 är på en nivå som är snäppet sämre än Sverige spelare överlag. Laget jagar medaljer och här är man inte kräsen, ett brons skulle duga gott för coach Jakub Pets.

Vi fortsätter att spana på Tjeckerna och deras öppningsmatch blir enormt spännande för att veta ungefär hur Tjeckien laguppställning står sig mot de stora nationerna.